Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

Faktycznie Gosiek. Mam niezły zapas starych płytek, które już nie odtwarzają. Będą choinki porzeczkowe, agrestowe, aroniowe i wiśniowe :wiggle: Ale siatkę swoją drogą założę na palikach rozepnę, będzie od góry chroniła.

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Boszszszeeee ..... wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale trudno .... współczuje tym wszystkim ludziom, którzy coś takiego u siebie postawili!!!!!!

Nie lubię byc smażona, przemyślę więc bardzo dokładnie zaproszenie do Yetków ....;)

Kiedy w ub,r. powiesiłam płyty CD miałam wrażenie, że ptaszyska z lubością się w nich przeglądają, w tym roku nie zrobiłam im tej przyjemności:) Nadal jestem o pól twarzy przed nimi!!!

Yetek, no to jest po prostu cudne, jakbym Wasz salon widziała

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=195152&d=1370952323

Tylko wyprostuj ten czopuch, proszęęęęę!!!

Pestka, dziękuję za zdjęcia, mi pomogły bardzo (prosze o jeszcze, od przybytku głowa nie boli) a Yetek pewnie ma zachwostkę .... i wcale nie jest mi Go żal!!!!:no:

Czy to był ostatni odcinek tego sezonu Gry...???? Jeśli tak, to .... jestem rozczarowana ....

Czereśni to ja bym chciała, szpaki bym wyprzedziła, ale nasze czereśnie słabą glebę mają bardzo w sadzie, dopóki im się nie polepszy, to raczej nie zaowocują w sensowny sposób... :(

Jest niesamowity, ale nie nadaje się do naszych domów.

To Rumford, czyli komin jest tu nadbudowany bezpośrednio na komorą spalania. Jedyne co dzieli przewód kominowy od paleniska to zmyślna półka na której ma się zbierać opadający popiół i lekko ukośna tylna ściana. U nas bardzo ciężko byłoby znaleźć zduna, który zdecydowałby się tak budować.

Ten konkretny znajduje się w na jednej z greckich wysp.

Mam jeszcze kilka takich „potworów” w archiwum.

Jetek okresl sie czy cos z tego co pestka wkleila trąca w artyzm twej duszy :D czy kombinowac dalej

Od wczoraj walczę z samochodem.

Sorki, nie mam chwilowo czasu na dłuższe wywody ...może wieczorkiem, jeśli nie padnę, bo na dodatek trawa na ranczu krzyczy na mnie, a wyjazd tuż, tuż... Będę starał się wkrótce dorzucić jakiś komentarz.

No to widzę, że jednak przyniosłam natchnienie do... smażenia bliźnich. Ja upałów nie lubię, więc się w kolejce nie ustawiam.

Ty stać w kolejce nie musisz - już na wstępie zapewniłaś sobie rezerwację przyniesieniem tego "natchnienia".

Żeby Ci za gorąco nie było, piwem będę polewał :p:lol2:

Oooo, jak tu miło:)

Musiałam podlewać .... Susza u nas, qurna to jakieś chore jest; na południu powodzie, u mnie deszcz wyczekiwany ....

I znowu walczę z telefonem .... Musiałam resetować do ustawień fabrycznych, nożesz w mordę jednak aktualizacja i tyle problemów!!!! Programiści Androida chyba nie bardzo wiedzą, co robią ...

Yetuś ja tylko powtórzę co mówiłam jak byliście u mnie że ja bym tą obudowę od góry wyprostowała;)

co prawda to prawda taka obudowa niejako narzuca klasyczny styl kominka

A może wyprostować do góry i dać portal z belką drewnianą..

I prosto i nowocześnie i stylizowane...:rolleyes:

(...)Tylko wyprostuj ten czopuch, proszęęęęę!!!(...)

Wszystko byście tylko prostowały!!! Krzywe też czasem może cieszyć :p

Zawsze mówiłem, że bliżej mi do klasycznego niż do prostej dziury w ścianie. Tylko, żeby ten klasyczny... hmmm... nie był taki do końca klasyczny:p:lol2:. No i żeby miał w sobie to coś, co zwraca uwagę, daje klimat, ale nie przytłacza "artyzmem" (jak te gargamele od Agdusi ;)).

Widuję proste wzory kominków stylizowane na klasyczne przez dodanie jakiegoś tradycyjnego elementu (półki, ramki, portalu...).

No to u mnie tym elementem jest kształt :p.

Jakby to Wam inaczej?... No... zamiast stylizować nowoczesny na klasyczny, to wystylizujcie mi klasyczny na nowoczesny :rotfl:.

A tak poza tym, to widzę, że ideologię już mamy całkiem dobrze opracowaną, gorzej z dopasowaniem do niej realizacji.

No właśnie "(...)ma byc przytulnie ale niezagracone, wieksza ilosc kurzolapow wykluczona(...)".

Ta "prosta nie nachalnie nowoczesna forma w połączeniu z naturalnymi materiałami do wykończenia" też brzmi zachęcająco;).

Jetek okresl sie czy cos z tego co pestka wkleila trąca w artyzm twej duszy :D czy kombinowac dalej

Prawdę mówiąc nie za bardzo widzę możliwość zamknięcia TV w jakimś schowku. Po pierwsze - chyba on trochę na to za duży, a po drugie - pewnie i tak zwykle byłby otwarty i widoczny (zawsze znajdzie się u mnie jakiś amator glądania).

Na ostatnim zdjęciu zdecydowanie za dużo kamienia (i te proporcje...). Zgadzam się z TAR, że duża ilość kamienia przytłacza.

Czekajcie Kobitki nie prostujcie mu jeszcze tej obudowy, bo ja cosik poznajdowałam i można z tego fajny komin zrobić. Tyko nie wiem czy takie surowe foty-inspiracje pokazywać, czy machnąć najpierw parę kresek na fotkach Yetka.

No to dawaj, dawaj! Najlepiej jedno i drugie :wiggle::wave::D

...ale kreski na moich fotkach jak najbardziej wskazane, bo ja nie wiem czy mi się podoba dopóki nie zobaczę ;)

Dobra Yeti, to trochę pomażę po fotkach. A czy masz jakąś, która pokazuje kominek nieco pod kątem? Jakby tak fotograf przesunął się bardziej w swoją prawą i złapał kadrem też kawalątek narożnika. Byłoby widać kominek bardziej trójwymiarowo. Jak masz taką fotę to wklej.