Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

Braza, u nas też przydałby się taki ciepły deszcz, nawet i trochę grzmotów ;)

Temperatura super do odpoczywania w ogrodzie, ale do pracy i jeżdżenia po mieście niekoniecznie.

To najlepszy czas na leżakowanie pod gruszą czy innym modrzewiem :bye:

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no, ale jak przyjemnie było rano jechać na rowerze do pracy! Upał, słoneczko.. Cud miód :) Tylko w nocy nie mogę domu schłodzić, bo siatek nie mam a komarów od licha i trochę, do chałupy się pchają... Nawet to pożegnanie z komarem im nie przeszkadza :(

Ja zmarzluch nie jestem, ale też ciepełko kocham.

A kłapałam zębami, bo temperatura w ciągu 2 godzin spadła z 45 do tych 19 :lol2:

Dwa razy miałam takie ekstrema w życiu. Najgorzej było jak wracałam po 9 miesiącach w Egipcie w lutym. W Kairze o 1 w nocy było +20, a w Warszawie -20. A ja tylko cienką skórzaną kurteczkę miałam

grom z jasnego nieba nas nawiedził... no tak całkiem jasne nie było już, zdążyliśmy właśnie odłączyć telewizor i wykręcić antenę jak pierdyknęło :bash:

Nawet jeszcze nie padało, pierwszy jaśnisty trafi gdzieś obok, tylko huk i taki suchy trzask. Jestem ciągle pod wrażeniem, jak to miesiąc temu niedaleczko piorun walnął w transformator na słupie i poszły jej wszystkie urządzenia, które miała pod prądem.

Wywaliło nam wszystkie korki i w domu i na zewnątrz. Mąż poszedł sprawdzać korki w skrzynce stojącej między drzewami pod płotem - robił to oczywiście jak prawdziwy men - w czasie gdy pioruny waliły. Dopiero w domu była karczemna awantura... jak już wrócił :bash:

Summa summarum brama się nie otwiera a raczej rusza ale ślimaczym tempem, i tylko kogut mruga. Poszedł domofon i pękła jedna żarówka energooszczędna w lampce

:eek: O rety! A macie przepięciówki w instalacji pomontowane? I mimo to? Kurczaki!:eek: Czy możliwe, żeby piorun uszkodził silnik bramy? Boszzzz... kompletne zero jestem z elektryki i elektroniki:bash:.

U mnie wczoraj najpierw waliło na sucho, a dopiero potem lunęło, ale akurat Panowie zdążyli zamontować drugą pergotendę, więc się cieszyłam jak dziecko:lol2:.

pestka może wtedy chora bylas albo po jakims kacu:cool:

A gdzie tam, piłyśmy z kumpelą tylko piwko pół na pół z Seven-up. Sęk w tym, że temperatura przez 3 miesiące była o 1 w nocy średnio +35. Nawet już się przyzwyczaiłam do zasypiania w takim upale. Wyobraź sobie ile w środku dnia było, a tu nagle spadło w godzinę do tych +19. Poczułam się jakbym na lodowcu się znalazła.

Edytowane przez pestka56

O rany, Gosiek, no to miałąś przeżycie, nie zazdroszczę!

Wiem, jak to jest, mamy za sobą takie wątpliwe atrakcje.

Oby nic się trwale nie zepsuło, dobrze, że zdążyliście tv odłączyć!