Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mój J. to już 4-te wnuczę będzie zaliczał, bo jego młodsza ma cudną córeczkę. Czyli jak dotąd jest 2 smyków i panieneczka :)

Tylko mojej się jakoś nie spieszy. Zupełnie jakby wolała cudze dzieci, które uczy jazdy konnej.

To Depsia jak ja z tym łosiem. Jak mi rok temu wlazł do ogrodu i na moich oczach paradował przed oknami salonu prosto w rabatę z azaliami, to pognałam na niego wymachując rekami. Dobrze, że zgłupiał z zwiał. Potem mnie otrzeźwiło, bo wielgachne zwierzę.

A mnie zabierają 2 – mój J. potrafi się owinąć, że wygląda jak szparag, a kot Pasqal to też niewąski spec od rozpychania się. ;)

Ale jak mam dosyć, to wyrzucam z łóżka na podłogę i jednego i drugiego. potem ze dwie noce mam komfort, kołdra jest sprawiedliwie dzielona. :)

U mnie nie pomagają 2 kołdry. Na przytulanie się nie ma mocnych i potem zostaję bez swojej :cool: Tym bardziej, że u nas to ja mniej się okrywam, a moje szczęście ciepłolubne ponad wszelką miarę.

Widziałaś??? z siatką się na łosia zasadziła:o

Mów szybko gdzie, będę unikać tamtych rejonów...:rotfl:

To Depsia jak ja z tym łosiem. Jak mi rok temu wlazł do ogrodu i na moich oczach paradował przed oknami salonu prosto w rabatę z azaliami, to pognałam na niego wymachując rekami. Dobrze, że zgłupiał z zwiał. Potem mnie otrzeźwiło, bo wielgachne zwierzę.

Ja sobie wypraszam... nie włażę nieproszona do cudzych ogrodów :p

Widziałaś??? z siatką się na łosia zasadziła:o

Mów szybko gdzie, będę unikać tamtych rejonów...:rotfl:

No u siebie w kukurydzy przecie:rolleyes:

Przecie napisała, że to OŚ był nie Osia:D

... chopa pilnowałaś???:p

W stresie nie widziałam czy to potężne i piękne zwierzę było płci pięknej, czyli łosza, albo jak myśliwi mówią :lol2: klępa. Brzmi mało pochlebnie. Ja myślę jednak, że kobitki w każdym gatunku delikatniejsze są i w szkodę do cudzych ogrodów nie latają. Pewnikiem był to szukający wrażeń byk :yes:

Muszę z nią pogadać, bo jak ma takiego samego stracha jak ja miałam, to tylko szczęśliwy przypadek może rzecz całą doprowadzić do finału. Życie bez dzieci okalecza i jest strasznie smutne. Mam taki przykład w rodzinie

Każdy po swojemu to widzi, niektórzy uważają, że życie z dzieckiem okalecza. ;)

Ja uważam, że życie bez dzieci byłoby dla mnie puste i bezcelowe.

Są treścią i sensem mojego istnienia.

no nie! Są odrębnym bytem, za który jesteśmy odpowiedzialni ale... nie są sensem życia. Życie ma się własne i tylko jedno, każdy ma swoje do przeżycia i jego sensem nie może być ktoś inny. Nie powinien. Dla mnie sensem może byc wkład w cywilizację, robienie rzeczy małych lub dużych zmieniających naszą rzeczywistość, owszem, wychowanie dzieci tak, żeby one przejmowały potem pałeczkę.. a jak nie, to trudno, przegraliśmy to to może wygramy gdzieś indziej ;)