pestka56 19.08.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Bo są sensem istnienia. Masę rzeczy robimy tylko dlatego, że dzieci są. Zabijają w nas egoizm, rozwijają nasze pojmowanie świata i siebie samych. Uczą tolerancji, cierpliwości i rozumienia uczuć. Eh, co ja tu będę gadać. Każda(y) z nas swoje wie. Depsia, ja czułabym się jak połowa siebie, gdyby nie moja „Panna Przypadek”. Ale też bywało różnie i dała mi tęgo popalić przez parę lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.08.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Moje mi dają nadal popalić... czasami baaardzo..Ale bez nich.. nie wiem jak by było....Może spokojniej, na wszystko starczyło by czasu, na wyjazdy itd.. ale czy bylibyśmy spełnieni...? Nie wiem,,,Natomiast moja modlitwa to jest.. :" Boże daj mi cierpliwość , tylko natychmiast...'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.08.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 ... chopa pilnowałaś??? Oszczywiście... jakże by nie Oś czy wał korbowy, wszystko jedno - na razie się nie pcha, może choć kilka kolb nam zostawi, draństwo jedno. Mnie tam nie wsio jedno czy mię Osiem czy wałem zwą W stresie nie widziałam czy to potężne i piękne zwierzę było płci pięknej, czyli łosza, albo jak myśliwi mówią klępa. Brzmi mało pochlebnie. Ja myślę jednak, że kobitki w każdym gatunku delikatniejsze są i w szkodę do cudzych ogrodów nie latają. Pewnikiem był to szukający wrażeń byk taż mówię, iż chopa pilnowałam Może gatunki pomyliłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.08.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 taż mówię, iż chopa pilnowałam Może gatunki pomyliłaś A co w szkodę komuś wchodzi Łoś był u mnie na 100%. Konie mam w ilości kilkanaście sztuk za płotem do porównania. Z niczym innym bydlaka się pomylić by nie dało, jeśli chodzi o wzrost. No, i ganialiśmy się chwilę po ogrodzie, bo najpierw kretyn nie rozumiał, w którą stronę go wyganiam, więc mogłam trochę popodziwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 19.08.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 O rany ale tutaj poważne tematy:sick: Byłam:bye: ... Ja też ... i spitalam ... bo ja bezdzieckowa ...jeszcze po łbie dostanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 19.08.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Witaj Brazuniu Trochę plany wzięły w łeb...dwóch dodatkowych pasażerów miałem i powrót mi się trochę opóźnił. Przepraszam za zamieszanie ale może październik...jak pozwolisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.08.2013 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Królik,a masz fotel vel leżak ? to może we wrześniu, z mła i Rasią ?? Ja dzieckowa i nieprzypadkowa -parę lat ciężkich, acz przyjemnych robót nas to cudo kosztowało Ale by tak sensem życia ??NIeeee, jestem matką,ale też żoną, kobietą i po prostu człowiekiem, . A teraz mnie linczujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.08.2013 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Phi, wypchajcie się, ja mam lepsze zajęcia niż linczować kogokolwiek! Na ten przykład wypić poranną kawę Sołtysową, najlepszą na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 20.08.2013 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Moje mi dają nadal popalić... czasami baaardzo.. Ale bez nich.. nie wiem jak by było.... Może spokojniej, na wszystko starczyło by czasu, na wyjazdy itd.. ale czy bylibyśmy spełnieni...? Nie wiem,,,Natomiast moja modlitwa to jest.. :" Boże daj mi cierpliwość , tylko natychmiast...'' Modlitwa super:D Mam tak samo:lol2: Pozdrowienia z nad porannej kawki zostawiam PS. Zanosi się na deszcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 20.08.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Baaardzo trafna modlitwa !A skuteczna ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.08.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Bo są sensem istnienia. Masę rzeczy robimy tylko dlatego, że dzieci są. Zabijają w nas egoizm, rozwijają nasze pojmowanie świata i siebie samych. Uczą tolerancji, cierpliwości i rozumienia uczuć. . chyba odwrotnie, człowiek, który jest zdolny do tolerancji, empatii itd jest w stanie dobrze wychować dzieci. Bo nie każdy jest w stanie. Niektórzy wychowują je dla siebie, inni wcale nie wychowują. Bycie mądrym rodzicem wcale nie jest łatwe. Dla mnie stwierdzenie, że dziecko jest sensem życia ma dalszy ciąg.. dość niepokojący. Bo jeżeli jest sensem, to żyjemy jego sprawami i nieuchronnie ingerujemy w jego życie. A to nigdy nie kończy sie dobrze dla dziecka a najczęściej i dla nas.... Dla zdrowia psychicznego wszystkich zainteresowanych trzeba mieć inny sens Choć nie ukrywam, że jest bardzo ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.08.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Phi, wypchajcie się, ja mam lepsze zajęcia niż linczować kogokolwiek! Na ten przykład wypić poranną kawę Sołtysową, najlepszą na świecie. mogłabyś mnie tą kawą polinczować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.08.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 I tak, i nie, bo skoro jest sensem, to robię absolutnie wszystko, co mogę (i to WCALE nie oznacza, że to, czego ono chce), aby było szczęsliwe.Skoro tak - staram się nie ingerować jeśli nie ma wyraźnej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.08.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 No dobra - wtrącę swoje trzy grosze. Twoje podejście DPSia nie jest ani pierwotne ani biologiczne tylko kulturowe. Dzieci, potomstwo w żadnym gatunku nie są sensem życia rodziców. Możemy je tylko mieć lub nie a jak już je mamy to i tak niewiele możemy zdziałać poza DOBRYM PRZYKŁADEM. Czy to mało czy dużo to niech już każdy sobie sam odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.08.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Gagata coś jest w tym co piszesz.Jesteśmy narodem wiecznych męczenników, więc kult matki polki, odejmującej sobie suchy chleb od ust, by dziecku czekoladę kupić, nadal jest żywy.Matka niepoświęcająca się, nie stawiająca potomstwa na pierwszym miejscu, jest (w wielu środowiskach) uznawana za wyrodną sucz.I biologia nic nie ma z tym wspólnego, ale kultura, historia i wierzenia -wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 20.08.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 No dobra - wtrącę swoje trzy grosze.... tyż zmiana tematu .... grzyby rosną, ryby bierą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.08.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 mogłabyś mnie tą kawą polinczować ? Dawaj do nas! Kiedy wodę wstawiać? Gagata coś jest w tym co piszesz. Jesteśmy narodem wiecznych męczenników, więc kult matki polki, odejmującej sobie suchy chleb od ust, by dziecku czekoladę kupić, nadal jest żywy. Matka niepoświęcająca się, nie stawiająca potomstwa na pierwszym miejscu, jest (w wielu środowiskach) uznawana za wyrodną sucz. I biologia nic nie ma z tym wspólnego, ale kultura, historia i wierzenia -wiele. Tak po prawdzie to i biologia ma, instynkt macierzyński biologiczny jest i basta. U mnie dzieci są sensem absolutnym może dlatego, że ja w żadnym razie sensem nie byłam, nawet zauważana nie byłam, wychowała mnie Babcia. I być może stąd moje podeście, chłopcy są dla mnie priorytetem absolutnym, gdyby ich zabrakło nie miałabym po co żyć. Ale to każdy ma po swojemu, nie upieram się, że moje podejście jest jedynie słuszne. Chociaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.08.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Dawaj do nas! Kiedy wodę wstawiać? Chyba w mauzerze, co by choć na kubek starczyło mim dojadę - reszta w parę pójdzie Tak po prawdzie to i biologia ma, instynkt macierzyński biologiczny jest i basta. U mnie dzieci są sensem absolutnym może dlatego, że ja w żadnym razie sensem nie byłam, nawet zauważana nie byłam, wychowała mnie Babcia. I być może stąd moje podeście, chłopcy są dla mnie priorytetem absolutnym, gdyby ich zabrakło nie miałabym po co żyć. Ale to każdy ma po swojemu, nie upieram się, że moje podejście jest jedynie słuszne. Chociaż... Tak to jakość część z nas jest skonstruowanych, że mamy zaprogramowane niepowielanie błędów naszych rodziców,z tym,ze czasem to w skrajności idzie. Moja matka by zagłaskała na śmierć, ale pod warunkiem dozgonnej wdzięczności, za jej ogrom poswięceń (o które jej nikt nie prosił). Ot wiecznie uciemiężona macierzyństwem-na swe własne życzenie. Ja więc uderzam w drugą stronę - co tez do końca mądre nie jest. Bo dziecko, to dziecko Gdy mi przychodza głupie pomysły do głowy - przypominam sobie słowa mojej terapeutki : "czy pozytyw, czy negatyw to zawsze to samo zdjęcie" dobra, dość tej podwórkowej psychologii U mnie spadł właśnie deszcz Siedem kropli naliczyłam na chodniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.08.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Każda napisała samą prawdę. Ja też, bo choć faktycznie nie każdy powinien dzieci wychowywać, to Ci którzy się do tego nadają, w trakcie wychowywania dzieci sami się rozwijają i mają szansę zmieniać na lepsze. A dzieci tylko na tym korzystają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.08.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 to robię absolutnie wszystko, co mogę aby było szczęsliwe. Hmmm, ze tak przewrotnie zapytam - z twojego czy z jego punktu widzenia????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts