Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska


braza

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • braza

    10541

  • Agduś

    4690

  • DPS

    3621

  • wu

    2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dębów nie mam, ale 2 rh szkag mi trafia i nie wiem dlaczego.

 

Przedwczoraj poszłyśmy z Córcią w las i przyniosłyśmy 1,5 tzw. "jednorazówki" podgrzybków i 2 prawdziwki. Dzisiaj dżówno, jestem niepocieszona!

 

Nabyłam drogą kupna 2 malutkie iglaczki, za cholerę nie wiem, co to, bo to marketowy produkt, ale ładne. Jutro mam zamiar je wkopać to pstryknę.

Pomidorek koktajlowy dostał szału i owoców jest tyle, że nie daję rady pożreć!!!! Co ja moge z tym zrobić?????

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dostałam dziś swietne pomidory gruntowe na rynku i chyba przecier zrobie. teraz powidła sliwkowe smaze. cos mnie wzielo na przetworowanie własne. a przecier pomidorowy to i do sosow i do picia się nadaje i jest namiastka letnich owocow. ale lepsze to niż zimowe owoce z holandii
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja mam ogorasy kiszone, korniszonki, pikle, musztardowo-miodowe, fasolke szparagowa, konfitury z czarnej porzeczki no i teraz powidła sliwkowe. ale ja po swojemu robie, smażone przydymione :D czekolady nie mogę wiec nawet nie probuje i choćby były super smaczne to niestety :no:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Oj Tarcia to Ty Gospodynia pełno gembo jesteś;)

Jak byłam piękna i młoda to też zaprawiałam aż furczało. Teraz mi się trochę nie chce a poza tym u nas glównie idą kiszone. Jak robiłam te octowe to i tak je potem rozdawałam. Za to z owoców dostałam od kolegi pyszną czarną porzeczkę ucieraną z cukrem na zimno.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Oj Tarcia to Ty Gospodynia pełno gembo jesteś;)

Jak byłam piękna i młoda to też zaprawiałam aż furczało. Teraz mi się trochę nie chce a poza tym u nas glównie idą kiszone. Jak robiłam te octowe to i tak je potem rozdawałam. Za to z owoców dostałam od kolegi pyszną czarną porzeczkę ucieraną z cukrem na zimno.

 

ot jakos w tym roku mi się zachciało :D a korniszonki to u mnie bardziej na modle szwedzka, nie lubie czysto octowych. u nas glownie korniszonki i musztardowe chodza, do kanapek, do sałatek, do sosow i do wołowinki :wiggle:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

i w ogole to planuje jeszcze ukisic kapustę, bo tej u nas tony schodzą, do tej pory mama była dostawca ale w tym roku ze względu na kłopoty z babcia nie ma ani czasu ani sily. mam tez zamrozonych pare woreczków swiezej botwiny z mamowej działki, będzie jak znalazł na czym zupke upichcić w jesienne pluchy i zimowe wieczory :D
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...