rasia 10.09.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Tyrionek - WYMIATA!!! :yes: Spotkanie z bykiem - bezcenne Klinkier - po co Ci ten klinkier? Ps. a grzyby som??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 10.09.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Klinkier - po co Ci ten klinkier? dla szpanu jo mom do somsiadów ....... i do ptoków coby miały na czym ...... sr.ć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.09.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Ja też zapytam .. po co Ci klinkier w lesie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.09.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 a po co klinkier w mieście ?? Tak se wpadłam, bo Jamles mówił,że jakieś dziury cza pod klinkier kopać, to się pytam - z klinkieru ziemiankę robisz; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.09.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 a dlaczego nie w lesie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 10.09.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 a co to las gorszy, na klinkier nie zasługuje? ...chociaż...lasem klinkieru spaskudzić się nie da, ale odwrotnie?...kto wie, kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.09.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 A może jakiś kamień łupany, albo tzw. polny (czyli granit) cięty w plastry. Świetnie wygląda. Ja tam w ogóle klinkieru nie lubię, chociaż sama mam kominy z cegły klinkierowej i to już chyba tak niestety zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.09.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Komin z kamienia nie wszędzie pasuje, a klinkier na kominie jakiś taki bezproblemowy jest - jakoby go nie było.Płoty z klinkieru? Widziałam i ładne i brzydkie. A czy do lasu pasuje? U Brazy bardzo eklektycznie, więc wszystko pasuje. Orzeł wystartował. Adres zapisałam w telefonie, więc może wreszcie go nie posieję tym razem. Chyba, że razem z telefonem (tfu, tfu!!! - toż bym jak bez jednej półkuli została). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 10.09.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 To, jak zrozumialam, mają być SŁUPKI z klinkieru a cale ogrodzenie pewnie będzie z drewna... Słupki z cegły (nieważne czy klinkierowej) muruje się jak każdy mur (łatwiej niż mur) i fachowiec będzie wiedział tylko przypominam - niech pilnuje pionu A jak między takimi slupkami będą elementy drewniane to takie ogrodzenie naprawdę pasuje wszędzie. Pomijając fakt, że Braza w Brazoczysku może robić co chce I O TO CHODZI I O O CHODZI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 10.09.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Pomijając fakt, że Braza w Brazoczysku może robić co chce I O TO CHODZI I O O CHODZI Muszę się pod tym podpisać niewątpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 11.09.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 A ja tam klinkier lubię, byle z ilością nie przesadzić bo wtedy budowla przyciężkawa się robi.Brazunia a może zamiast słupków klinkierowych wymurujesz małe ścianki? My tak mamy i fajnie to wygląda. Można wtedy między takimi ściankami dać więcej przęseł. I płot wygląda lżej niż wtedy kiedy co przęsło stoi słupek.Przy furtce mamy murki na szerokość 4 leżących cegieł a środkowa ścianka ma szerokość 6 cegieł. Murki są proste i płaskie na górze więc można tam sobie na ten przykład postawić doniczki z roślinnością, jakby Ci było mało miejsca na działce;)Między ściankami są 4 metalowe przęsła. PS. Palę w kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.09.2013 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Pomiędzy klinkierem będzie na pewno drewno, to raz, dwa: aktualnie natychmiastowej naprawy wymaga brama wjazdowa i furtka bo jeszcze troche i w ogóle ich nie będzie! Kamienia nie chcę - za dużo roboty, trzeba umieć to robić i mieć go mnóstwo wiele o w miarę dopasowanych wymiarach - nie chce mi się tym martwić. Wybudowanie słupków z cegły będzie chyba trochę łatwiejsze chociaż też dość długotrwałe. Cegła będzie szara, więc za bardzo w oczy wchodzić nie będzie. Poza tym wiejskości naokoło to ja mam do porzygania więc sama sobie robię miejskość - dla odmiany;) Maxtorka, a czy dałoby radę jakoś naocznie sprawdzić te Twoje murki? Jakby co na priva maila podeślę, co Ty na to??? Tyrionek wymiata i owszem, teraz jednak ma wygolony placek z boku - albo się czymś zakuł, albo po kleszczu (co gorsza) w każdym razie jest na tabletkach. Wylizał sobie niezłą dziurę .... Muszę posadzić tulipany, kupiłam małe tawułki ogrodowe ..... ale tak mi się nie chce!!!!! Agduś, dzięki, dam znać, gdy wyląduje. W piątek postaram sie, żeby mój orzeł wyleciał do Was!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.09.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Mnie o cenę tych cegieł klinkierowych chodziło... i o to, że u nas sobie dość sporo życzą z murowanie z klinkieru.. A dziwiłam się, bo myślałam, że masz ogrodzenie ok, a tylko udziwniasz albo zmieniasz niepotrzebnie... a skoro to konieczność to już inna bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.09.2013 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Ogrodzenia samego nie ruszam, nie ma w tej chwili takiej potrzeby. Brama mi niedługo całkowicie odmówi współpracy takoż furtka. Skoro mam robić od nowa wszystko to już tak, żeby w przyszłości móc tylko ewentualnie bramę wymienić na sterowaną pilotem. W jak dalekiej przyszłości - tego nie wiem, ale bardzo marzy mi sie garaż. Fanaberie to ja miewam i owszem, jednakowoż zdrowy rozsądek jeszcze mnie opuścił do końca:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 11.09.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Oczywiście że dałoby radę. Dawaj adres, postaram się wieczorkiem ew. jutro przesłać. Dziś o ile nie zmieniłaś nr telefonu spróbuję ememeskiem chociaż pokazać o co chodzi. Tyrionka pomiziaj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 11.09.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 ...... Skoro mam robić od nowa wszystko to już tak, żeby w przyszłości móc tylko ewentualnie bramę wymienić na sterowaną pilotem ....... a ta brama będzie przesuwna bo jak nie to nie zapomnij, że kable do tego są potrzebne, przynajmniej peszle każ włożyć do słupków, a jeżeli wjazd będzie jakiś utwardzony przed nabyciem bramy z pilotem to i kable lepiej ułożyć teraz niż potem kopać w jakimś kruszywie a kabelki potem mocować w fugach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.09.2013 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Oooo widzisz Jamlesik, o tym nie pomyslałam .... Musze się zastanowić jak to wszystko pogodzić z niedostatkami kasy .... Maxtorcia, zaraz wysyłam sdres. Telefon się nie zmienił. Tyrionek pomiziany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.09.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Ceny kabelków w peszlach nawet nie zauważysz płacąc za słupki z klinkieru. A co potem do nich podłączysz, to już inna sprawa. W totka grasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 11.09.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Oooo widzisz Jamlesik, o tym nie pomyslałam .... Musze się zastanowić jak to wszystko pogodzić z niedostatkami kasy .... Maxtorcia, zaraz wysyłam sdres. Telefon się nie zmienił. Tyrionek pomiziany! Brazunia, Leszek dobrze radzi:yes: U mnie tania wersja....zaoszczędzone piniondze poszły na dwie bramy oraz napędy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 11.09.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 .... Musze się zastanowić jak to wszystko pogodzić z niedostatkami kasy .... ..... W totka grasz? to przestań grać i ...... rzuć fajki, nazbierasz na zaprawę do murowania klinkieru fundamencik pod słupkami pewnie będzie, podmurówka też ze zbrojeniem czy bez, bo jak ścianki jak Maxi pisze to raczej ze zbrojeniem ... tak myślę PS. te ścianki też bym obejrzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts