Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mój tez lubi palic i chyba nawet sprzatac:cool: choć przyznaje, dziś ja bylam prowokatorka odpalenia, wytrząchło i zmoczyło mnie dziś na budowie i nie mogę się rozgrzać nawet z kominkiem. teraz wzielam kapiel we wrzątku, wlozylam misiowy szlafrok i trochę lepiej.

Czy koza czy kominek - fajna sprawa i już! :yes:

A'propos temperatur - wiecie, że Niemcy i ruskie zawsze mają najlepsze prognozy pogody, prawda? Wiecie.

No to Wam powiem, że ruskie wczoraj zapodały, że zima w tym roku może być zimą stulecia, wg nich będzie niezwykle mroźna i śnieżna... :(

Bardzo mi się ta zapowiedź nie podoba, bardzo:rolleyes:

Ale coś w tym musi być bo wszystkie nasze sąsiedzkie koty nie jedzą ale żrą na potęgę.

My już od kilku dni palimy w kominku, raz że lubimy, dwa że grzybki mają gdzie się suszyć.Nie ma ich za dużo, tyle ile przy domku rośnie ale zawsze coś:)

TARcia super... wczoraj wkleiłam u siebie zdjęcie z rozpalonego wczoraj kominka...

Grzeje całą swoją górą i powietrze ciepłe leci przez dziurki...

Jesteśmy zadowoleni :)

Ja wczoraj do kafli się przytulałam.. bosko jest się rozgrzać... jeszcze wcześnie rano piec był letni...

Oby, oby była krótka, bo taka jak ostatnio to ja się nie zgadzam.

Zima ma być zimą, a wiosną to ma być wiosna!

Musi Sołtys przywieźć więcej drewna opałowego, bo będę się obawiała, że nie wystarczy.

Dżemu brzoskwiniowego wczoraj zrobiłam z goździkami, pyszny!

Podsmażyłam brzoskwinie jak powidła, na koniec dodałam cukier do smaku, goździki i jeszcze 15 minut smażenia. Mniam! :cool:

Też gdzieś czytałam, że z powodu globalnego ocieplenia zimy będą straszne, bo się prądy powietrza poprzestawiały od tego topnienia biegunów. I ta zima ma być długa, śnieżna i mroźna. Najbardziej zapamiętałam obiecane opady śniegu, któren to ma padać bez przerwy całymi tygodniami. Perspektywa wychodzenia z domu przez okno mi się wyświetliła. Biegówki musowo trza kupić, żeby do sklepu dotrzeć.

Zima będzie w styczniu i w lutym... na BN bym białe nie liczyła, taki standardzik...

od początku marca wiosna!!!

AMEN

Podpisuję się wszystkimi czterema,

Ja.

Obyście prorocze słowa wypowiedziały! Ja.

No czarnowidze paskudne!!!!:p Nie krakać, cholera jasna, bo ....

Ja w kominku rozpalam już od dłuższego czasu. Od dobrych dwóch tygodniu to już kole 15-ej.

ZNOWU MNIE OSA UGRYZŁA W TĘ SAMĄ NOGĘ!!!!! No sie swołocze zaparły!!!!!