Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:rotfl:samokopiący. My nabyliśmy nawet glebogryzarkę i... mój J. chyba ze 3 razy w sumie osobiście ręcznym sposobem przekopał ogród, zanim w ogóle glebogryzarką dal się w nim podziałać.

Ten pierwszy to kundel był absolutny, na pewno, ten drugi rasowiec - wszystko miał według wzorca rasy, nawet hodowany ... tfu ... produkowany był gdzieś w cywilizowanym kraju. Do tego ma piekny napis w żółtym kolorze na rączce i gwarancję dożywotnią .... ale na co, to nie zdołałam ustalić:)

Posadziłam (przy pomocy rasowego, niestety nie samokopiącego szpadla) cisa kolumnowego, jałowca dwukolorowego, żóto-zielonego i jakieś dwie habazie, ładne i ponoć kwitnące na wiosnę (za kilka miesięcy sie okaże) o których rodowodzie też nic nie wiem. Na posadzenie czekają: trzmielina oskrzydlona wysokości około 150cm i dwa zielone krzaczki: ponoc jeden to jakaś niska odmiana tui drugi jałowiec, ale który jest który to za diabła nie wiem!!! Jedna to podobno Hebe ...

A ta dożywotnia gwarancja obowiązuje przy moim mężowatym w obsłudze też???

Ja serio pytam... nie ma szpadla coby mu się nie oparł:rolleyes::p:D... znaczy coby go nie złamał... że szpadla nie chłopa... jak nie trzonek to to co w ziemię włazi:mad:...

nawet te z metalowym trzonkiem?:o?

moj lamal tylko te z drewnianym jak zafundowal sobie z metalowym to gra i buczy :D

Do drewnianych to nawet nie podchodzi... metalowe załatwił dwa trzonki i w trzecim ten metal właśnie co w ziemię wchodzi... przegina się jak złamany paznokieć:sick:...

to tak, jak ja a ja wcale nie Hopryna

czyli szpadel do bani, nawiasem mówiąc też był (ten złamany) bardzo rasowy i nietani friskars. Więc w dożywotnią gwarancję nie wierzę. 4 lata wytrzymał ze mną...

Ten rasowiec mój ma metalowe wszystko, gdyby mu się przytrafiło złamac to znaczy, że producent dał ciała - natychmiast reklamować!!!!

No nie powiem, Arctica, podziw mój ogromny Twój Pan wzbudził, ogromny!!!!!:)

Gwoździk, jak bony dyny, Hebe to też roślina, no sam zobacz

Modrzewie żółkną ....

Ten rasowiec mój ma metalowe wszystko,

mój też miał... ten złamany.

Reklamować? ciekawe, gdzie go kupiłam i gdzie mogę mieć paragon? w piecu?

inna sprawa, że mój biedny friskars spędzał całe miesiące na dworze, porzucony w różnych miejscach po skonczonej pracy. Może mu zaszkodziło złe traktowanie...

Edytowane przez EZS

Ten rasowiec mój ma metalowe wszystko, gdyby mu się przytrafiło złamac to znaczy, że producent dał ciała - natychmiast reklamować!!!!

No nie powiem, Arctica, podziw mój ogromny Twój Pan wzbudził, ogromny!!!!!:)

Gwoździk, jak bony dyny, Hebe to też roślina, no sam zobacz

Modrzewie żółkną ....

Teee... uważaj bo ja zazdrosna jezdem:wiggle:

Hebe przemarza:yes:

moje też całe metalowe były, ...właśnie były... tylko nie rasowe...

Hej Brazula!!! :D

Nie nadrobię wszystkiego...:(. Ale o rasowcach i mezaliansach sobie poczytałam i potwierdzam, że ten rasowy z żółtym napisem niemalże niezniszczalny jest;). Niemalże, bo ząb czasu, moknięcia bez parasola i moich kopniaków na nim ponadgryzały go nieco, ale dalej spełnia swoją funkcję, tylko szkoda, że nie sam;). Dzisiaj odnalazłam 6 clematisów zanabytych 3 miechy temu i zapomnianych... ech dałam radę tylko czterem:(. Jeszcze mi zostały dwa i cztery hebe... wiem, wiem... przemarzają, ale co tam:p.

Aaaa.... czy coś w Twoim salonowym kątku się wykluło w tzw międzyczasie:rolleyes:.