Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wyszła!!! Szamałam!!!! I wiecie co??? Dobra jest!!!!

DSC_0021 (Kopiowanie).jpg

A o te gęsie pipki to nawet nie pytam, za dużo wiedzy tez niedobrze!!!

Gwoździk, Ty jak ten wielce oczekiwany prezent na święta się niespodziewanie pojawiasz:D

Chrzanicie!!!! Gęś spróbowana, bo zwariowałabym do świąt bez spróbowania tego, co z takim zapałem i natchnieniem tworzyłam!!!! Podzielona na porcje wylądowała w komorze -5 stopni i czeka na święta!!!!

Żadnych innych specjałów nie planuje bo mnie etap produkcyjny tej ptaszyny wystarczająco wyeksploatował umysłowo:)

Musztardą ją posmarowałam TAR-cia, zwykłą sarepską (albo saperską, jak kto woli).

no to napiszę Wam jeszcze jak Yidishe Mame piecze gęś :p ; gęś średniej wielkości nadziana niepaloną kaszą gryczaną z cebulką piecze 2 godziny w 175 stopniach pod przykryciem i co pół godziny podlewa tłuszczem z pieczenia ...pół godziny przed końcem odkrywa żeby się zrumieniła i wtedy częściej podlewa :D

jakby kto chciał szczegółów to podrzucę :)

Ja juz podziękuję, wystarczy mi ta z wątróbką;)

Agduś, prześlij Weronice wyrazy współczucia...

Stojaki pod choinke, te dostepne dla ogółu w każdym sklepie ładne nie są, nie ma co ukrywać. Wręcz odważę się powiedzieć, że to szkaradziejstwa jakich mało .... Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, jak ogromny wpływ takie szkaradziejstwo może mieć na świąteczny humor lub jego brak?? Pewnie nie, ja do dzisiaj też nie .... To brzydactwo - a ściślej jego brak - o mało nie zepsuło mi świąt:bash: Nikt nie wie, gdzie wywędrował nasz stary stojak na choinkę, nikt!!!! Dzięki chęci zysku jedyny sklep w mieścinie oddalonej o 9 km jaki mógłby te szkarady posiadać był dzisiaj otwarty a co najważniejsze mieli!!!

Co się nawściekałam to moje, ale choinka stoi!!!!!

Nasza jutro stanie. My na zakupy, dziecka pod kierownictwem mojej mamy mają sprzątnąć chałupę powierzchniowo (wgłębnie już posprzątane, na tyle, na ile zdążyliśmy), a po południu strojenie. Na razie umieram sobie spokojnie zarażona przez wyrodnego męża jakimś przeziębieniem. A miałam dzisiaj biegać... Dupa blada.

ja umierałam przez 3 dni, dziś już mi lepiej, bo wpadłam na pomysł, że może jednak bym pogniła dzień w łóżku i zaczęła jakieś leczenie :) Co do łóżka, to plan spełniłam połowicznie ale leczenie zaczęło działać. Jutro jeszcze mam pracę, fuj.

Za to choinka już ubrana w zamyśle miała być zielono-złota i jest i.. chyba wolę taką pstrokatą. No niech tam, raz będzie elegancko. Stojak mi snu z powiek nie spędza, bo mam sztuczną a taką się postawi na wszystkim. Żal mi żywych choinek. Zakupiłam sztuczną olbrzymią zaraz po przeprowadzce i okazało się, że mam za mały salom :) W rezultacie użytkujemy górne pół a dolne zostało pocięte na stroiki. Wot interes ;)