Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję za wszystkie życzenia:D W nowy rok weszłam zasmarkana i zakichana, gnidowata wsza Tyrion dzisiaj przeszedł przez płot - przeszedł, nie przeskoczył, wyrwał wtyczkę z gniazdka przedłużacza, do którego były podłączone lampki .... no miodzio!!! Skacze do mnie z zębami gdy nie podoba mu się moje konsekwentne egzekwowanie wykonywania poleceń, ignoruje moje słowa, idealnie udaje, że nie słyszy i nie rozumie. Jestem już na niego tak wściekła ..... Podsumowując, na 2014 rok zapowiada się niezła jazda:yes:

Brazka obawiam sie, ze Tyrion juz taki jest charakterny i szybko mu nie minie, patrzac po starszym bialasie bedzie ciezko co najmniej 3 lata, skrocenie o jajka tylko troche pomoglo, wiecej spi ale czasem jest rownie nieznosny jak wczesniej. Edytowane przez TAR

Niestety, konsekwencja jest konieczna, choć czasami ogromnie trudna.

Dlatego chyba wolę sunie, nie są takie dominujące, jak psy.

Choć oczywiście zdarzają się wyjątki, sama miałam taką wredną i charakterną terierkę.

starszy bialy jest krnabry, maly bialas calkowite przeciwienstwo, inny charakter, pies bardzo mocno zsocjalizowany (odchowany w stadzie z rodzicami, rodzenstwem i innymi psiakami) grzeczny i posluszny - az czasem czuje sie z tym dziwnie ;) duzy bialy na szczescie przejmuje te dobre zachowania od mlodego, jest taki opiekunczy i mimo przeciwnych charakterow oba sie dogaduja i kochaja. nawet ich zabawy sie zmienily, nie ma juz ran klutych ;) i jest to bardziej zabawa niz chec dominowania

ja też bym nie miał ;)

:p Się czepiasz...

starszy bialy jest krnabry, maly bialas calkowite przeciwienstwo, inny charakter, pies bardzo mocno zsocjalizowany (odchowany w stadzie z rodzicami, rodzenstwem i innymi psiakami) grzeczny i posluszny - az czasem czuje sie z tym dziwnie ;) duzy bialy na szczescie przejmuje te dobre zachowania od mlodego, jest taki opiekunczy i mimo przeciwnych charakterow oba sie dogaduja i kochaja. nawet ich zabawy sie zmienily, nie ma juz ran klutych ;) i jest to bardziej zabawa niz chec dominowania

To duży nie był socjalizowany???

One są z hodowli ZKWP?

Teriery są z natury krnąbrne, to prawda, ale Ama była rekordzistką w obronie swojej niezależności.

I tak ją kochaliśmy, małpę jedną.

Karo za to ostatnio bardzo się uaktywnił w uciekaniu na wioskę. :mad:

Co jedną dziurę zrobioną w ogrodzeniu załatamy, to następną wynajdzie albo sam zrobi.

Jak dalej tak będzie, to się doigra i na stałe do kojca pójdzie, choć bardzo byśmy tego nie chcieli.

No ale nie może być też tak, że pies po wsi lata, kiedy chce i samopas. :mad:

DPSia - czy twój Karo jest jeszcze w posiadaniu ... klejnotów ?

Nasz Bobik bardzo po wsi latał jak miał czym świecić. Teraz tyłka po wsi nie ciąga ( wstydzi się ? ) Ma swoje dwie dziewczyny na podwórku i intruza każdego przegoni ... ale się nie szlaja... Za to w głowie u niego wszystko ok. Jak się Kama pojawiła i dostała pierwszą cieczkę pomimo szczepienia ( widać się wet nie wstrzelił w odp. momencie ) to ją Bobik baaardzo adorował ... aż schudł chłopak z tej gimnastyki :D

DPSia - czy twój Karo jest jeszcze w posiadaniu ... klejnotów ?

Nasz Bobik bardzo po wsi latał jak miał czym świecić. Teraz tyłka po wsi nie ciąga ( wstydzi się ? ) Ma swoje dwie dziewczyny na podwórku i intruza każdego przegoni ... ale się nie szlaja... Za to w głowie u niego wszystko ok. Jak się Kama pojawiła i dostała pierwszą cieczkę pomimo szczepienia ( widać się wet nie wstrzelił w odp. momencie ) to ją Bobik baaardzo adorował ... aż schudł chłopak z tej gimnastyki :D

albo ze zgryzoty, że nie ma czym:rolleyes:

Moje panny dorosły gdzieś koło 2 roku. Wcześniej zwiewały i żadnym krzykiem czy rykiem zatrzymać się ich nie dało... a ostatnio po zwietrzeniu czegoś w lesie i nabraniu rozpędu... zatrzymały się w miejscu (na prawie;)) na moje "STÓJ!!!!"

aż mnie zatkało:lol:

Dużo dało postawienie im wyraźnych barier, wydzielenie ich terenu i naszego terenu. Wiedzą, że na tylny ogród wchodzić nie mogą, ciągłe powtarzanie, wracanie z nimi, zamykanie furtek dały rezultaty. Teraz nawet przy otwartych wrotach psice siedzą przy furtkach i nas obserwują... nie idą za nami... nie uciekają...