Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Braza - że ta mysza na zawał nie zeszła, to mysi cud jakiś :D

A czemu Ty niby nie masz mieć myszy , skoro większość na wsi posiada , hę ?

My czasowo miewamy na strychu. Jak one tam włażą , nie wiem. Mam nadzieję, że raczej elewacją niż po wewnętrznych schodach.

Kratka sympatyczna, ale jak zaobserwowałam pęd do zmian u Ciebie, to długiego życia jej nie wróżę :D

Eeee... myślałam, że Tyrion coś narozrabiał:rolleyes:

U nas jakoś myszy nie chcą do domu przychodzić... nie to żebym smutna była, nie, nie:no:

za to pod domem całe tabuny mysich truposzczaków:sick:... co znajdę to wyrzucam ale wciąż "przychodzą" nowe:mad:

Kratka fajna, równiutka... ale jak dla mnie zbyt oczojebna:p

Taką kratkę se Córcia wymyśliła i taką ma, dla mnie z lekka też oczojebna;)

Ja od 4 lat myszy w domu na oczy nie widziałam, odstraszacz (elektroniczny) swoje robi! Podejrzewam że ta bidulka jakoś przez przypadek chyba właśnie elewacją wlazła i utknęła - ku radości kici;) Wypuściłam ją ze słoika na trawę jest szansa, że jakoś doszła do siebie .... To była polna mysz, taka malutka, i jak się brzydzę nimi, tak jak i chomikami nie wspominając o szczurach, tak tej żal mi było ...

Arctica, jak na mój gust to Tyrionek już i tak wyczerpał wszelkie pokłady mojej cierpliwości...

U nas myszy pojawiają się tylko, kiedy koty przyniosą sobie takie niedobite w celach rozrywkowych. Jakoś na szczęście od dłuższego czasu załatwiają sprawy na polu, a nam podrzucają na wycieraczki bardziej lub mniej ogryzione truchełka. Żal mi myszek, ale cóż - taki ich los. Antylopy też żal, kiedy większy kotek ją zjada.

O owczarkach belgijskich właśnie to czytałam. Nie, żebym ja jakoś sama sobie takie cudo wymyśliła - dzieci się zakochały w takiej jednej suni, która na plaży w Sworach wakacje spędza z właścicielem prowadzącym szkołę windsurfingu. Sunia jest urocza, bardzo wesoła i... ufna w stosunku do wszystkich, którzy chcą się z nią bawić. Rzeczywiście energii jej nie brakuje.

Nawet nie wiem, czy to ja bym chciała, czy dzieci. Ładne są bestie, to fakt, a tamta z plaży przymilna, chętna do zabawy, nawet na desce z właścicielem pływa, no zmyślna taka i wesoła... Jednakowoż to, co poczytałam trochę budzi obawy. Widzę, jak Braza się z Tyrionem szarpie i chyba nie chcę tego. Pies to ma być przyjemność bardziej niż wojna w moim leniwym mniemaniu. Z drugiej strony, jeżeli problemem jest zapewnienie odpowiedniej (to znaczy jakiej?) dawki ruchu i zajęcia, a nie walka o miejsce w stadzie, to może dalibyśmy radę? Miałabym z kim biegać po puszczy. Tylko czy psuce by tego mojego biegania wystarczyło?

Nic to, mam jeszcze czas. Emi wprawdzie metrykalnie wiekowa, ale czuje się świetnie, jest pełna energii i zdrowa.

Nijak nie możesz być moim klientem Gwoździku w kontekście CC bo Bazysia sterylkowana... :D

Miałam psa (Bazyla) przed Bazylią.

Kiedyś już gdzieś pisałam o ślinieniu w odp. na czyjes pytania, ubawilismy się wtedy, pamietam :yes: generalnie to:

1. Jak kroję owoce (albo coś kwasnego) to Bazylia siedzi obok i patrzy na mnie a z paszczy zwisają jej dwa długie (cooraz dłuuuższe w miarę krojenia..) wąsy jak u suma, tyle, że wiszą do dołu :lol2:.

2. Czasem kiedy się opije wody, ale musi wypić dużo i zachłannie, odchodzi od miski z lekka spluta.

Natomiast kiedy gościlismy teriera rosyjskiego to on, po napiciu się, zabierał z miski na brodzie wszystko czego nie wypił i gubił to za sobą chodząc po domu - massakra, tu trzeba było za każdy razem stac przy misce z mopem jak koleżka poszedł się napić a nie jesteśmy przesadnie porzadniccy..)

Ja uważam, że nie ma z tym problemu (ślinieniem się) a najlepszy dowód to fakt, że kiedy szukalismy drugiega psa po odejściu Bazylka to znów wzięlismy CC. W każdym razie dla mnie jest to najlepszy dowód :yes:.

A w ogóle to (czy to zakrawa na zboczenie?) zapluwają się te psy, które mają długie fafle (górne wargi dłuższe od dolnych) a ja już nie chcę psa ktory by nie miał takich fafelków..:no: Strasznie by mi brakowało tej komicznej mimiki :cool:

Spytaj Arctikę jeszcze, jak się jej dwie pannice sprawują w tym temacie!

Ha - może zrobię zdjęcie jak się Bazylia kiedyś uprzejmie spluje?

Edytowane przez Gagata

dzięki Gagatko za taki urzekający opis ... Nie zniechęcił mnie, broń Boże. Wręcz przeciwnie.

Takie same wisiory widziałem i ściągałem wielokrotnie Bobkowi (u którego fafli brak!!!) , który patrzył długo na super żarcie. :)

... a tak przy okazji...

...Jak kroję owoce....

przeczytałem ... Jak kroję owce ... i przez chwilę zwątpiłem ;) :)

Boksery mają niespożytą energię i ochotę do zabawy, są niezniszczalne, ale poza tym są łagodne i wesołe, chyba nie próbują dominować ponad normę.

Boksery niezniszczalne???:jawdrop:

No może poza tysiącem rodzajów raka to i nie:sick:

Za to jako niesamowicie zakochana w CC i jako posiadaczka (kiedyś bierna - rodzice) różnistych ras... stwierdzam uroczyście, że boksery to zdecydowanie NAJMĄDRZEJSZA rasa... głównym minusem jednak jest ich chorowitość i specyficzny zapach jaki wydzielają... fetorek właściwie:sick:.

Gagacia... już pytał... ale moje mają krótsze fąfle i wcale się nie ślinią:no:

a owca... hmmm... a niby po co kupuję alpaki;):rotfl:

Tyrion tez się ślini przy dobrym żarciu, a fafli długich nie ma. Pijąc wodę robi niezłe rozlewisko i przy samej misce i później po drodze do sofy .... w którą się wyciera...:rolleyes:

Arctica, Ty nie pisz tak wyraźnie bo Cię "Animalsy" ud...ą!!!