Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

Jak masz dziki w pobliżu, to faktycznie lepiej do lasu z psem nie iść, nie zareaguje prawdopodobnie na Twoje wołanie, zaatakuje i... :no:

Nawet nie chcę sobie tego wyobrażać.

Nie będzie tak źle :no: Dzik z natury bardziej płochy niż nam się wydaje. Szarżuje najczęściej locha z warchlakami albo ranny odyniec. Reszta towarzystwa robi ... w tył zwrot. ... Dzik jest bardzo szybki ( 50 km/h ) ... ale mało zwrotny ( ma krótki nóżki ). Szarżuje raz i nie zawraca - daje za wygraną. Ale ostrożności nigdy dosyć. To dzikie zwierze i tak jak człowiek - ma swoją osobowość. Miałam okazję obserwować młodą lochę z warchlakami. Jeden kwiknął bo zaplątał się w jeżyny ... a ona zaatakowała najbliższą kępkę wyższych chwastów ...Czujna mama ... i piękny widok dla którego warto było marznąć cała noc na ambonie

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Noooo na pewno. W dywizjonie MW w którym pracowałam dziki to była normalka - jak koty. Pałętało się tego tałatajstwa kilkanaście sztuk i co roku przybywało. Locha z młodymi to był widok ....

Jak wybieram się z gnidą do lasu to geba mi się nie zamyka - gadam, wołam, od czasu do czasu gwiżdżę na Tyriona, czy jest po co czy nie, wszystko po to, żeby dzikom zakomunikować, że idę i przybywam w pokoju:D One wolą odejść, uprzedzone, niż szarżować. Jednakowoż za każdym razem mam stracha.

Agduś, moje pchły są oburzone w ogóle podejrzeniami, że to mogłyby być one!!!!

Mój Tata to myśliwy, też niejeden raz byłam na polowaniu.

I widziałam niejednego psa, wszystkie mądre i zaprawione w walce psy mysliwskie, które zostały pokonane przez dziki.

A Tyrion pojęcia nie ma, co to jest walka z dzikiem i najbardziej prawdopodobna jest wersja, że mógłby sam zaatakować, nie dzik.

A wtedy dzik będzie zaciekle się bronił, nie daruje.

Dobrze, Brazunia, że robisz w lesie sporo hałasu, to pomaga oddalić się dzikiej zwierzynie.

Zawsze jak idziemy z Karo, to bliziusieńko koło domu, gdzie zazwyczaj nie zapędzają się inne zwierzęta niż sarny i jelenie, a tych Karo nie dogoni, nawet jakby próbował. :sick:

Na szczęście. :yes:

Ale i tak pies bez smyczy w lesie to zawsze jest ryzyko dla rzeczonego psa. :(

Czasem zdarza się nienormalny "myśliwy", który strzela do psa, nawet nie spojrzawszy, że zadbany i nie bierze pod uwagę, że słychac wołającego właściciela.

Takiego to bym... :evil: :evil: :evil:

Do nas dziki podchodzą nocą, Jeszcze ich osobiście tu nie widziałam, ale ślady i owszem - pola, ścieżki zryte, u nas za samym płotem też, w lesie całe połacie pod dębami i bukami.

Kiedy się wprowadziliśmy, były zające. Teraz ich nie ma. Sarny są.

No i qurde mam problem natury wodno-kanalizacyjnej:sick: Od pewnego czasu powtarzają się dziwne zjawiska w łazienkach: woda albo nie chce spływać np. spod prysznica, albo zapychają sie odpływy w wannie i w umywalce. Po jakimś czasie - dłuższym lub krótszym - teoretycznie wszystko wraca do normy. W "zapchanych" sytuacjach wpakowuję do odpływów całą dużą butlę "Kreta" w granulkach!

Właśnie przed chwilą miała miejsce taka sytuacja ale tym razem poszło dalej. W momencie spuszczania wody w którejś z toalet leje się z takiego dziwnego ustrojstwa umieszczonego pod umywalką.

DSC_0008 (Kopiowanie).jpg

Coś takiego, usytuowanego w samym środku łazienki jest zawsze absolutnie suche, dzisiaj pełno w tym wody

DSC_0009 (Kopiowanie).jpg

Nie mam najmniejszego pojęcia, o co chodzi???? Te czary - mary z wodą dzisiaj zaczęły się dziać, gdy nieświadomie włączyłam zmywarkę i pralkę w tym samym czasie.

Może ktoś z Was ma jakieś hipotezy, nie wiem od której strony to dżówno ugryźć. Po prysznicem syf jak cholera, a nie mogę za bardzo tego wyczyścić bo w odpływie jeszcze pełno wody jest.

Jakieś pomysły .... proszę ...

Brazula u nas ludkom z kanalizacji jakbyś powiedziała że kreta w granulkach używasz to chyba by Tobą przeczyścili rury;) jak już to w żelu bo te granulki to zarąbiście dużo wody trzeba żeby je rozpuścić a jak nie rozpuścisz to stsię mało co betonowy korek:( a z tym nie odpływaniem to może masz zapchany odpływ do szamba czy kanalizacji nie wiem z czego korzystasz

Qurde, o tych różnych kretach to ja już się tyle nasłuchałam .... Jedna szkoła mówi żel, druga: granulki!!!

Niestety, coś mi się wydaje, że hydraulik potrzebny jak cholera, tylko że nie znam żadnego!!! Mam nadzieję, że mój Pan Andrzej coś poradzi .... nożesz w mordę bulteriera:mad:

Spiralę mam, nawet ją wepchnęłam, ale chyba nie w tą dziurę co trzeba ... tfu .. rurę .. Do d...y taka robota:mad:

I nie mówcie nikomu o tym krecie w granulkach, nie mam ochoty robić za "wycior":D

oprócz tych kilkudziesięciu osób, które w Polsce czytają forum, nikt się nie dowie :lol2:

Mnie też odsądzają od czci z kretem.

Ale wiesz, mimo, ze mam wszędzie sitka itd, to co jakiś czas i tak wyciągamy (no dobrze, mąż wyciąga) z syfonów i odpływów kłęby włosów i wszelkiego brudu. Zwykle ta operacja jest wymuszona właśnie różnymi dziwnymi objawami typu nie spływa, cofa się itd...