Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nasz zaprzyjaźniony inż.bud. mówił, że ucieczki ciepła to głównie dach. I to jest podstawa utrzymania ciepła w domu.

Dalej okna, ale okna masz nowo wkładane i chyba (chyba??) wg obecnych, że się tak wyrażę standardów... (kto je montował?).

A jak przytkniesz rękę do okna albo obok (styk okna i ściany) to co?

A może palisz te swoje fajki w kuchni i ciągle tam wietrzysz no i masz zimno .... :yes::yes:

(...spadam........:sick:)

Znaczy ciąg odwotny w okapie? :o

Kurczę, takich rzeczy to ja nie słyszałam. :no:

za szczelne okna, wystarczy okno uchylić i ciągnie do góry,

tylko co za różnica czy lód wlatuje z okapu czy z okna :rolleyes:

Braza jak chcesz +26 to musisz się do Chefa wybrać za morze

Pozostaje albo podłoga, albo ... i to moje podejrzenia - przemarznięta ściana lub obie. No bo w środku kuchni jest np: rano +17-18* a w szufladach .... +15,5-16*. Tyle lat dom nie był ocieplony, ściana w kuchni odkąd pamiętam była zimą po prostu zimna (tam są trzy mury: 2 poniemieckie i 3 postawiony przez pierwszych właścicieli; nie pytajcie po co, bo nie wiem!!!) Kuchnia ma orientacje południowo-zachodnią, a i tak jest najzimniejsza, no to, murarska jej mać, o co kaman????

Ahmed nadal w rurach. Ziemia zmrożona więc dałam odbój ze sprawdzeniem szamba. Może za kilka dni, gdy ta trochę niższa temp. się utrzyma da radę odkopać pokrywę.

Z Yetkiem współpracowaliśmy, mieliśmy burzę mózgów, więc i czasu nie za bardzo było na czytanie.