Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ociepliłam. Może po prostu potrzebuje czasu, żeby odmarznąć po tych wszystkich latach - mam w każdym razie taka nadzieję.

Jadę po Młodą i z gnidą ONkową do weta, musimy znowu gruczoły sprawdzić bo się zaczął czochrać! Miłego wiatrodnia!!!!

Ale czemu podłoga w kuchni a podłoga w salonie nie?

Zachodnie to zimna bo wszystkie wiatry na nią idą (w Polsce).

Ale zwróć uwagę czy skądeś nie gwiździ, przejdź się wokół ścian w kuchni, poprzykładaj rękę itp (stary patent ze świecą i uchylającym się płomieniem).

Te drzwi tarasowe - czy to nie jest słaby punkt?

Nowe okno kuchenne? Czy jest szczelnie umocowane?

Jeśli są nieszczelności którymi wieje to je wyczujesz "na rękę".

... ściana w kuchni odkąd pamiętam była zimą po prostu zimna (tam są trzy mury: 2 poniemieckie i 3 postawiony przez pierwszych właścicieli; nie pytajcie po co, bo nie wiem!!!)

było im zimno :rolleyes:

ten trzeci mur jest tylko na ścianie ( zachodniej lub południowej) z kuchni czy dookoła

te dwa mury poniemieckie to może ściana ..... trójwarstwowa z powietrznym izolatorem

teraz mi się tak nasunęło ..... odkopać i ocieplić fundament

właśnie chciałam pytać czy fundament ocieplony:D

ewentualnie od góry jak zabezpieczone... bo jak pustka między ścianami, a od góry mrozem zalatuje to można sobie na wierzchu nawet i srylion cm styro dawać, a efekt będzie taki jak przy pojedynczej, cienkiej ściance. To tak jakby zamknęli Cię nagą w skrzyni ocieplonej od wierzchu, no gorąco nie będzie:no:

Zajrzyj do mnie bo mnie w temacie Ahmeda olśniło:wiggle::rolleyes:

No proszę, Arctica dzisiaj budowlany geniusz ma włączony.

Ja żebym włączała nie wiem ile, to nie wpadłabym...

Ale podobno to się leczy. ;)

Pomyślę tylko czy aby na pewno mi ta terapia potrzebna.

Fryzjerka tak Brazę opitoliła, że nasza koleżanka wpadła w szał, zakillowała fryzjerkę, a kiedy ochłonęła, zrozumiała, że musi się ukrywać przed wymiarem sprawiedliwości oraz w ogóle przed ludźmi. Z tym, że to drugie to tylko do czasu odrośnięcia czupryny. Gorzej z wymiarem, więc wlazła do Ahmeda i teraz razem siedzą w rurze zawodząc, każde swoją śpiewkę. On po staremu, bo kiepsko zna angielski i więcej nie umie powiedzieć, Braza w mowie ojczystej, mniej więcej to samo, ale w czasie przeszłym i trybie dokonanym.

Nawet ja do rury bym nie wlazła, chyba Cię z lekka już wyobraźnia poniosła :yes: I jestem absolutnie pewna, że to są szuflady nie lodówki!!!!

Nikogo nie zabiłam, nie okradłam, nie zwyzywałam .... Gnida u weta była z gruczołami, następnym razem trzeba jechać profilaktycznie za jakieś 3 miesiące, bo znowu się zapalenie wdało, na szczęście drobne!!

Arctica, zaraz polezę do Ciebie!

Gagacia, gdyby to była sprawa drzwi tarasowych i okna to dopiero teraz byłoby w kuchni najchłodniej, a to jest od samego początku! Mam wrażenie, że to składowa kilku czynników: zachodnia strona, wyziębione ściany bez ocieplenia. Zresztą, cholera wie! Gdy przełączyłam grzejnik na 2 stopień grzania (w czasie mrozów) i zwiększyłam częstotliwość włączania z 1 razu (4 godziny nad ranem)do 3 (w południe i wieczorem po 2 godziny) zrobiło się ciepło i temp, ani razu nie spadła poniżej 20. Może to jest jakimś wytłumaczeniem ...

Ahmed w rurach tak w ogóle zachowuje się dość przyzwoicie, ostatnio nawet nie wrzeszczał nic o kilowaniu (tfu...tfu...tfu...) Ciekawe, kiedy mu się odwidzi to dobre zachowanie .....

Idę na Ranczo, wrócę za 40 minut :yes:

.. Gnida u weta była z gruczołami, następnym razem trzeba jechać profilaktycznie za jakieś 3 miesiące, bo znowu się zapalenie wdało, na szczęście drobne!!

Brazuniu, Grucha przy lekkim zapaleniu dostał czopki typu distreptaza... pchamy w rzyć od 3 dni i po skończeniu kuracji powiem czy poskutkowało :yes: