Agduś 15.02.2014 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 No ale są też przecież prywatne lecznice, które podpisują z NFZ kontrakty na opłacalne zabiegi. Opłacalne, czyli takie, za które NFZ płaci więcej niż one kosztują. Czyli coś jest nie tak. A "zwykłe" szpitale muszą wykonywać też te nieopłacalne. A nie chcą, bo tracą. I też w razie komplikacji pacjenta dolecza się w państwowym, który musi przyjąć nieopłacalnego, chociaż nie chce, więc jeżeli może, to go odsyła - taki ping-pong. Żeby jakoś się odkuć za leczenie tych nieopłacalnych, szpital robi innym pacjentom niekoniecznie potrzebne, ale opłacalne rzeczy - np. kładzie ich na tydzień do łóżka, żeby trzeciego dnia zrobić jakieś badanie, a piątego oznajmić mu wynik. Ja się nie znam, ale taka jest powszechna opinia. Prawda to? No jak by nie patrzyć, to mi wychodzi, że coś jest źle pomyślane z tymi wyliczeniami kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.02.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Wystarczy spojrzeć na kolejki do specjalistów i kłopoty na oddziałach i od razu wiadomo, że coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.02.2014 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Wylazłam z domu Trafiłam na super moment, piekne słońce chociaż wiatr spory. Tyrion szczęśliwy, ja dotleniona, a Córcia dojechała cała i zdrowa do celu. A teraz zastanawiam się, czy odgrzac sobie pomidorowej, czy nie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.02.2014 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 No jassssne, musiałas zaraz z tą pomidorową wyjechać. Teraz będzie mi się jej chciało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 16.02.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 TARcia, w temacie leczenia, co to jest "prywatny abonament"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.02.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 TARcia, w temacie leczenia, co to jest "prywatny abonament"? wykupione leczenie w formie abonamentu w prywatnej lecznicy -dostepne uslugi w zaleznosci od wysokosci abonamentu - wiadomo, nie ukrywam ulatwia wiele i oszczedza troche czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.02.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Znaczy z jednym dzieckiem w domu zostałaś na całe ferie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 16.02.2014 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Czyli wygląda to tak, że płaci się regularnie (miesięcznie?) określoną kwotę i korzysta kiedy trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.02.2014 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Z trójką dzieci, Agduś, jeno dwójka to jakby bardziej rozwinięta cywilizacyjnie i kulturowo jest TARcia, u jakiego uzbezpieczyciela jesteś: Medicover czy ten drugi, na L jakoś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.02.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Czyli wygląda to tak, że płaci się regularnie (miesięcznie?) określoną kwotę i korzysta kiedy trzeba? dokładnie tak z tym, że zakres korzystania zależy od kwoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 16.02.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Chyba się nie spotkałam z tym.. a jakiego rzędu sa to kwoty? Rozumiem, że zalezy od zakresu (ha - jak go przewidzieć?) ale jakis przykład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.02.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Kocice przecież już dorosłe są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.02.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 TARcia, u jakiego uzbezpieczyciela jesteś: Medicover czy ten drugi, na L jakoś??? to nie ubezpieczyciel a wykupiony pakiet medyczny (dwie rozne rzeczy) ten na L. Chyba się nie spotkałam z tym.. a jakiego rzędu sa to kwoty? Rozumiem, że zalezy od zakresu (ha - jak go przewidzieć?) ale jakis przykład? tak jak Ewa napisala wysokosc zalezy od wykupionych uslug, mam to szczescie, ze na razie mamy z mezem full wypas. kwoty gdzies od 50 zł do kilkuset / mc niekoniecznie za osobe, czesto sa promocje ze np. dodatkowa osoba w rodzinie za kilka procent/zlotych pakietu musialabys wejsc na strone takich lecznic w twoim rejonie i posprawdzac ceny/pakiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.02.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 (edytowane) Gagata, nie jest tak słodko z wysokością. Nie wiem, czy TARCia nie ma pakietu z pracy, najczęściej wykupują pracodawcy, im większa firma tym większe negocjacje więc i suma różna. Poza tym czasem pracodawca wykupuje minimum a za takie 50 zł można sobie poszerzyć pakiet samemu albo doubezpieczyć rodzinę. Ale dla indywidualnej osoby to za 50 zł nie wiele dają... . Więc powiedziałabym, że stawki są znacznie wyższepopatrz sobie tu na luxmed . Dopiero to za 3000 tyś rocznie wygląda sensownie. Reszta to współpłacenie, niby niewiele, ale jak masz zrobić USG, RTG i iść do kilku specjalistów, to może się uzbierać.. https://emarket.luxmed.pl/eMarket/dorosli-18-65-lat Edytowane 16 Lutego 2014 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.02.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 (edytowane) to prawda ja mam z socjala firmowego, mocno wynegocjowany, doplacam 15 zl/os/m-c za odpowiednik "debu" luxmedu (objeta opieka wspolmalzonka) Edytowane 16 Lutego 2014 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 17.02.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 A ja niedawno oglądałam Lisa i sprawę o błąd w sztuce podczas porodu. I tam lekarz powiedział, że teraz w szpitalach państwowych zrównano wycenę cesarki ze zwykłym porodem, żeby zniechęcić lekarzy do robienia cesarskiego cięcia.Nie jestem przekonana czy to jest dobre dla rodzących, jak się trafi taki dbający o szpital lekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.02.2014 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 No właśnie, nie rozumiem dlaczego w Polsce kobieta nie może zdecydować sama w jaki sposób chce urodzić dziecko!! Kolejna dziedzina życia, w której za wszelką cenę ktoś chce kogoś innego na siłę uszczęśliwiać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.02.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 No właśnie, nie rozumiem dlaczego w Polsce kobieta nie może zdecydować sama w jaki sposób chce urodzić dziecko!! Kolejna dziedzina życia, w której za wszelką cenę ktoś chce kogoś innego na siłę uszczęśliwiać!!! Z cesarką mam mieszane uczucia. Z jednej strony jest to zabieg, niosący wszystkie możliwe powikłania operacji. Więc niby nie powinno się robić na życzenie ale ze wskazań medycznych. Z drugiej strony plastyka nosa też jest zabiegiem, a ludzie robią dla urody. Tylko... płaca za to. I to powinno być w ten sposób. Na NFZ rodzi naturalnie lub ze wskazań operacja. Ale jak zapłaci to może jak chce, bo to jej zdrowie i zycie. I ma prawo chce się zoperować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.02.2014 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 No właśnie o to mi chodzi!! Jakis cennik cholera! Nie każda ma ochotę rodzić naturalnie, sama takiej ochoty nie miałam!! U mnie na szczęście cesarka od początku była wskazana gdyby jednak nie była, to ja bym ja sama wskazała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 17.02.2014 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Mnie niepokoi bardziej to, że tych wskazań będzie za mało w porównaniu do faktycznych potrzeb bo narazi to szpital na straty, bo przecież każdy laik wie, że co operacja to nie zwykły poród i więcej tam ludzi i sprzętu zaangażowanego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts