Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobrze wiesz. To nie wizja, ale opis rzeczywistości wynikającej z mojej filozofii ogrodu.

Wczoraj grabiłam kwietnik za domem, cięłam niepotrzebne gałęzie (wiem - za późno, ale jakoś muszą to przeżyć), dzisiaj kontynuowałam grabienie i zaczęłam przekopywanie grządek. Jutro ma być paskudnie, więc idę na strych. Taras zabezpieczyliśmy, więc króliki hasały beztrosko po ogrodzie.

Jak to? Proste jak budowa cepa = pogoda paskudna ma być, więc nie planuję dalszych aktyności w ogrodzie tylko wiosenne porządki na strychu (zanim strych nam spadnie na głowy przytłoczony nadmiarem przydasiów). Kubeł na śmieci mamy pusty (wywieźli w czwartek), więc mogę szaleć. Tym razem mam zamiar zrobić to w obecności Andrzeja, co może nieco sprawy skomplikować (to jego przydasie). Do tej pory wywalałam wory śmieci ze strychu, kiedy nie widział, co traci.

Gagatka, ale ściana została, będzie wykorzystana do wyższych celów. Zniknęła wątpliwej urody konstrukcja stalowo-drewniana, leszczynę całą widzę!

Wieje, leje (ktoś tu o deszczu wspominał .... ? No to u mnie jest) i w związku z tym siedzę w domu, ubrana jest w strój nocny i jak narazie nie mam ochoty tego zmieniać:)

Duchowo odkąd wstałam wysyłam go do Ciebie bo u mnie wystarczająco napadało w nocy, ale on (ten deszcz) psińco z mojego uduchowienia sobie robi!!!

A tak mnie naszło i znalazłam u wujka Googla gdzie teraz Szanowny jest

Grześ trasa (Kopiowanie).jpg

To ta zielona linia ... Chyba ma ciepło i sucho ...

Qrna jak piździ!!!! Ciekawe, czy sosna, która od Ksawerego resztka sił opierała się o towarzyszkę teraz odpuści i zatarasuje mi drogę, czy jednak się utrzyma??

Wszystkie żaby do mnie proszę!!!

U mnie oczywiście wciąż tylko piździ. :cry:

Z tego wszystkiego odgruzowałam pokój gościnny, bo przez zimę niepostrzeżenie przekształcił się w skład rzeczy wszelakich.

Jeszcze pokój na strychu został, ale to chyba na inny dzień sobie zostawię, nie chce mi się, poza tym tam zimno, niepalone.

Jak Sołtys mi tam napali w jakiś wredny pogodowo dzień, to pójdę i odgruzuję.

Też miałam przerwę prądową.. a odkąd pozmieniali slupy i część puścili pod ziemią - rzadko się to zdarza...

No wizja trawnika (ja) = filozofia trawnika (Agduś) = rzeczywistość trawnika (DPSia) co wychodzi na jedno :D.

Krótko mówiąc - u mnie też jest taki trawnik, czy raczej obejście albo podwórko czy jak tam zwał. Generalnie to to jest porośnięte trawą :popcorn:

Braza, prąd oddali?

Szanowny ma fajnie, bo ciepło. Pewnie aż za bardzo. Ale ruchliwa ta jego trasa, jak autostrada jakaś!

U mnie dziś bylo wszystko- deszcz, wichura, chmury, śnieg, słońce....

Osica to był znaczek wk...a:)

Pozdrowienia od Szanownego dla wszystkich!

Śniegu nie miałam, za to wiało jak cholera! A później słoneczko wyszło! Ciekawe, czy do jutra siądzie ten wiatr czy nie? Dzisiaj miałam dzień domowy, ale też i pogoda mnie nie nastrajała na spacerki!

Ewa, jak zobaczyłam ile tam statków jest .... matko!!!!!!