braza 17.03.2014 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Moje auto na pewno nie waży 2,5 tony to sobie wyobraź, jak i mną targało!!!! Słuchajcie, wypowiedzcie się prosze, bo ja mam pewne wątpliwości:poprosiłam sąsiada o pomoc przy pocięciu i połupaniu drewna. Troche tego jest, jakieś 5m3. Zajęło Mu to jakieś 2,5 dnia. Miał swoją piłę i woził swoim traktorem, na szczęście jakieś 800 m do przejechania, bo wyrąb był w sąsiedztwie. Dałam Mu 300zł. Powiedzcie mi szczerze, nie dałam za mało??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 17.03.2014 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Nie znam stawek u Was... Ale skoro nie krzywdował sobie to chyba OK Poza tym płace umawia się wcześniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.03.2014 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 60 zł/m3 wychodzi z przywozem i załadunkiem.. chyba OK. U nas przywóz z lasu to ok 30 zł/m3, rąbie mąż ale z tego co w necie piszą, to 30 zł za m jest OK, no i przypuszczam, ze u ciebie taniej jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.03.2014 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Wiem Osica, że umawia się wczesniej, problem w tym, że to Szanowny zaczął rozmowy, ja musiałam to pociągnąć. Do tej pory nie stawałam przed takim wyzwaniem. Zazwyczaj umawiam się właśnie wcześniej na konkretna kwotę. Rozmawiałam z nim o innych pracach, ogrodowych, trzeba porządki też porobic a z kilkoma rzeczami sama sobie nie poradzę. Mówił, że przyjdzie i teraz już się nie dam tak zrobić, najpierw pogadamy o zapłacie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.03.2014 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 A wyglądał na zadowolonego czy zaskoczonego? Też myślę, że 300 zł to absolutnie nie jest za mało. Jakby policzyć miesięcznie, to zarobił wg stawki 3600/mies. To bardzo uczciwa zapłata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.03.2014 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia, czy był zadowolony czy oczekiwał więcej. To młody chłopak i chyba nie nauczony stawiać warunków. Przestało wiać .... sosny półleżą dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.03.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 DPSia - nie przeginaj takiej pracy nie można przeliczać na stawkę miesięczną. Brazka - jak wróci znów do pracy u Ciebie tzn. że dałaś OK . Jakby przyszedł "fachowiec" i Ci wyliczył paliwo do piły i traktora oraz inne takie tam, to może by mu wyszło i dwa razy więcej, w związku z czym byś go nie zatrudniła i wróciłby pod sklep do niezwietrzałego jeszcze pifka. I jasne, że ustalaj wcześniej kasę, ale to wiesz. Najgorszy jest (od potencjalnego wykonawcy) tekst typu "na pewno się dogadamy" .. :sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.03.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 (edytowane) Braza czy ty wiesz co sie z Jejtkiem dzieje? cala jesien i zime sie nie pokazal wszystko z nimi ok? no i mam do niego pytanie, musze mu chyba privka poslac. edit: na pytanie juz znalazlam odpowiedz ale niech sie wreszcie pokaze Edytowane 18 Marca 2014 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.03.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Najgorszy jest (od potencjalnego wykonawcy) tekst typu "na pewno się dogadamy" .. :sick: I " bedzie pan zadowolony" Widziałam się dziś z leśniczym... wjechaliśmy na siebie prawie więc zatrzymaliśmy się pogadać... bardzo się sumitował, że za naszym płotem miał drzewa na wiosnę ciąć a nadal takowego polecenia z centrali nie dostał i że mu głupio, bo już nam nawet drewno z nich obiecał... SZOK!! Chyba się do LP przejadę pogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.03.2014 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Gagatka, za paliwo do piły i traktora na te 8 kursów to 100 policzyłam, 2 stówki dostał za pracę. Na razie się nie odzywa, mam nadzieję że tylko ze względu na pogodę! A moje sosny nadal wdzęcznie półleżą ... dawaj mi tu tego swojego leśniczego!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.03.2014 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Łosia - napisz pismo pochwalne, mówię serio. Ludzie szybcy są do krytyki a gorzej jak trza pochwalić i nie mamy takiego zwyczaju. A ja myślę, że jak napiszesz, albo przyjnajmniej oficjalnie powiesz gdzieś u góry, że gość jest OK i bardzo sobie chwalisz to i jemu sie przysłuzysz ( z korzyścią dla siebie) i sobie . Brazunia - to Ty mu policzyłaś a cholera wie co by on (taki czy owaki, ak by się trafił) sobie policzył i jeszcze mógłby dodać coś w stylu jak moj stolarz (z którym od tamtego czasu już nie pracujemy) - "a do tego moja dniówka, która liczy się 500 zł" Aaaaaaa!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 18.03.2014 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 5 kubików i 8 kursów ..... na sankach te drewno woził ale te 3 stówki to chyba OK, u nas to za pocięcie kubika ..... flaszka, porąbanie też flaszka, za przywóz, przyczepa (normalna) ok. 5 kubików też .... 50zł ale są tacy co wożą za 90zł do szosy, 100 za szosę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.03.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 . dawaj mi tu tego swojego leśniczego!!!!! Nie oddam... MÓJ CI ON Łosia - napisz pismo pochwalne, mówię serio. Ludzie szybcy są do krytyki a gorzej jak trza pochwalić i nie mamy takiego zwyczaju. A ja myślę, że jak napiszesz, albo przyjnajmniej oficjalnie powiesz gdzieś u góry, że gość jest OK i bardzo sobie chwalisz to i jemu sie przysłuzysz ( z korzyścią dla siebie) i sobie . Toż pisałam, że do szefowej rzeczonego Pana się wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.03.2014 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 O to to właśnie (A biała chusteczkę na łeb mu zarzuciła?? A?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.03.2014 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Lesiu, 8 kursów to policzyłam wte i wewte ... w sumie 4 razy przywoził na podwórko, bo przyczepka niewielka. Rozumiem jednak, że raczej go nie oszukałam i bardzo mnie uspokaja. Jeno nie dzwoni ... może już nie ma ochoty pracować ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.03.2014 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 A dlaczego nie można przeliczać miesięcznie? Przecież niektórzy pracują w ten sposób, normalnie, na umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.03.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 (edytowane) No ale wtedy nie tak się stawkę liczy.. tzn liczy się zwykle za całość/"za dzieło" albo za miesiąc pracy ale nie można wyliczać wg tych samych proporcji kiedy ma robotę na 3 dni i kiedy na cały miesiąc.. To miałam na myśli. Edytowane 18 Marca 2014 przez Gagata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.03.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 O to to właśnie (A biała chusteczkę na łeb mu zarzuciła?? A?) Miałach ścierę wew aucie ale w zgoła inszym kolorycie i nieco przechodzoną przez nadwornego GLUTNIKA Dopiero by spierniczał... i wtedy to już z komitywki NICI by były... na razie traktuje mnie jak średnioniebezpieczniemałogroźną i niech tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.03.2014 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Szczęściara z Ciebie, Osiu. U nas leśnicy kompletnie zdewastowali drogę dojazdową do naszych pól, bo jeździły tamtędy ciężkie auta leśne, tzw. lory z drewnem. Koleiny w drodze gruntowej zostały na głębokość dołów kopalnianych, szerokie na 4 wielkie opony, nawet traktory nie dają rady przejechać. A nadleśniczy radośnie uśmiechnięty mówi, żeby z przewoźnikami rozmawiać, to zewnętrzne firmy najęte przez las, lasu nie obchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 19.03.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Ooo to chyba nie ładnie ten leśniczy mówi co ? I to jeszcze z uśmiechem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts