Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja miałam wiele szczęścia, bo jak dziecko znałam osobiście Pana Michała, jak i Jego żonę, Zofię. :D

Fantastyczni ludzie, bardzo ciepli, bardzo dobrego serca oboje.

Wujkowi Michałowi uwielbiałam włazić na kolana, a Pani Zofii jako 18-20-letnia żeglarka zawdzięczam wiele wspaniałych chwil, bo była kapitanem żeglugi jachtowej. :yes:

Wujek Michał na polowania z moim Tatą chadzał. :cool:

No to się pochwaliłam... ;)

Wszystko wróciło do normy w kwestii pisania więc mam lepszy humor.

TARcia, a Ty myślisz, że ja nie pisałam w dziale technicznym?? Oczywiście, że pisałam:)

Sasanek nie kupiłam, trochę za dużo kasy mi poszło w tym miesiącu więc aktualnie muszę się wstrzymać do kwietnia. A jaką drogą kupna nabyłaś, internetową czy tradycyjną? Wokół mnie u ogrodników sasanek nie ma.

Cholera, jak u mnie zimno!!!!!

poprzez zakladke kontakt? bezposrednio do technicznych? to dlatego juz ci dziala :D

sasanki zanabylam osobiscie, u nas sa u ogrodnikow, cena moze nie jest szczegolnie zachecajaca ok. 6-7 zł / szt. ciekawe po ile na gieldzie maja, nie mam jak podjechac, bo o 8 rano juz wszyscy sie zmywaja.

bede chyba rozsadzac w przyszlym roku te swoja wielka kepe sasanki, nie bede musiala kupowac. i troche samosiejek tez mam:wiggle:

Ja mam całe dwie sztuki od Yetusia, chołubię je jak klejnoty najcenniejsze. Giełdy to nie mam w promieniu 100 km ale może jakiś ogrodnik się w tym roku zlituje.

Nie pisałam prywatnie, zgłosiłam na wątku pomocy. Albo to moderatorzy tak szybko zadziałali albo samo sie naprawiło ... wsio ryba, grunt, że działa :)

Zawsze (!!!) z rozdziawioną paszczą siedziałam... i tak mi zostało...

ze zwierzami nie z paszczą;):rolleyes:

A to dobrze, bo już się zaczęłam martwić jak Ci paszczę nastawić ;)

Cholera, jak u mnie zimno!!!!!

Pewnikiem tak jak i u mnie... krematorium rozpaliłam ale nadal mi zimno, chyba użyję koca :rolleyes:

Po tygodniowej nieobecności mamy jak dla mnie za chłodno.. znaczy się mam 20*C... brrrrr....

Węgiel się skończył... a nie było kiedy kupić... drewnem tak nie napalimy...

Jak kominek mąż wczoraj odpalił to było cieplutko.. dziś się nikomu nie chciało w kominku napalić... w piecu syn napalił.. ale zanim się wszystko nagrzeje... :sick:

U nas koza/kominek to podstawa ogrzewania, jak u Wusi i Brazy.

Teraz już nie wyobrażam sobie egzystencji bez otwartego ognia w kominku, kozie, kuchni węglowej.

Daje mi to poczucie ciepła i wolności.

W nosie mam, czy jest prąd/gaz/olej.

Mam swoje drewnoi tylko tym palimy.

Babcia kupuje sobie trochę węgla, my nie.

I super, bo nie mamy prawie żadnych kosztów grzewczych. :cool:

Nie wyobrażam sobie naszego domku bez kominka.

W sezonie palimy prawie codziennie i to nawet nie żeby chałupę ogrzać, bo nasz kominek raczej ku ozdobie służy ale po to żeby sobie na żywy ogienek popatrzeć:D

A jak się tak czowiek napatrzy to mu się cieplej robi:lol2:

A u mnie sasanki jakoś rosnąć nie chcą:rolleyes:

Może im nasz las nie służy?

Mizianko dla Kudłatka:)