Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja dziś miałam doznania estetyczne. Na badanie przyszedł facet, rany!, tak piękny, jak.... głupi. Patrzył tymi wielkimi, ciemnymi oczami i myślał, że patrzeniem wszystko załatwi, bez badań (a to medycyna pracy akurat była, tam badania z ustawy). Chała. Rozebrałam, pomacałam i odesłałam za miesiąc :lol2:

a ja jakoś syf w salonie mogę przeboleć ale uwielbiam palić w kominku:lol: ot taki piromanek:lol2:

a u mnie to piec z 4 dni zimą chodził a reszta kominek;)

mnie odpręża zapach palonego drewna, trzaskające w kominku drewienka i tak własnie ciepło i przytulnie:)

Siostro piromanko :rotfl:

U nas koza/kominek to podstawa ogrzewania, jak u Wusi i Brazy.

Teraz już nie wyobrażam sobie egzystencji bez otwartego ognia w kominku, kozie, kuchni węglowej.

Daje mi to poczucie ciepła i wolności.

W nosie mam, czy jest prąd/gaz/olej.

I u Osia również głównie kominek... znaczy się kominek codziennie a piec do grzania wody i jak mrozy były to na 2-3 godziny dziennie:rolleyes:

Skoro taki przystojny, to go pewnie jeszcze odeślesz na za miesiąc parę razy, żeby sobie popatrzyć...

W kwestii sasanek:

Sasanki same się rozsiewają ochoczo, ale są humorzaste i wymagające. Nie lubią ciężkiej gleby - marnieją, uwsteczniają się, zanikają. U mojej Teściowej rosły i rozsiewały się jakby im za to płaciła, bo miała piasek, u mnie marniały. Wykopałam w glinie dołek (taki większy), wsypałam piasek z kompostem (znaczy ziemię piaszczystą, nie czysty piasek) i posadziłam. Mam nadzieję, że coś z tego będzie.

Polecam ciemiernika. Mojego uwielbiam, bo kwitnie, kiedy jeszcze nic innego nie kwitnie. Nawet krokusy i inne takie wyprzedza. W dodatku kwitnie wytrwale aż do lata i jest od tych wszystkich wiosennych większy o wieeeeeeleeee! Co ciekawe - mam dwa: fioletowego i białego - fioletowy rozrósł się, jest wielki ma ponad dwadzieścia kwiatów i kwitnie w tym roku od stycznia, biały jakiś nieśmiały jest, rośnie powoli, a do kwitnięcia dopiero się zabiera.

Kominek wprawdzie naszego domu nie ogrzeje, ale ogrzewa mnie psychicznie. Kiedy za oknem paskudnie, zimno i wstrętnie, przy kominku robi mi się dobrze na duszy.

to dlatego sasanki na moich ugorach tak ladnie rosna :D ciemiernika mam jednego calkowicie mu nie odpowiada gleba i wygwizdowo ale daje rade i z roku na rok kwitnie mocniej, ale juz mam dla niego miejsce przy altance, bedzie mial polcien i osloniecie. tylko jeszcze go przesadzic, jest bardzo wrazliwy na przesadzanie Edytowane przez TAR

To taka "męska blondynka" Ci się trafiła... i za miesiąc masz kolejny bonusik ;)

A może i za kolejny, bo jak taki głupi jak piękny to bardzo prawdopodobne że czegoś zapomniał albo nie zrozumiał i będzie musiał jeszcze raz się stawić:lol2:

I jeszcze raz....

Aż do skutku:lol2:

A to lepiej go nie odsyłaj, bo nie chcemy, żeby Cię szlag trafiał. Kto by nas leczył?

U mnie ciemiernik w gliniastej, nieco poprawionej kompostem ziemi, pełne słońce, latem trochę cienia daje po południu brzozowy zagajnik sąsiada. Nie ma wymagań, a jest piękny.