Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzieńdoberek w ładny słoneczny dzień .... W nocy "poburzyło", podlało (to lubię ... gdy natura odwala za mnie robotę), od TARci dowiedziałam się tego, co chciałam wiedzieć - dzięki TARciu :bye: nie dziwota więc chyba, że mam nawet fajny humor:lol2: Zamówiłam nawet wózek z wężem do podlewania i szukam namiętnie donic ceramicznych na taras w jakiś rozsądnych cenach ... niestety, kicha!

niestety ceramika nie jest tania, ja poszlam na latwizne kupilam z tworzywa imitacje wiader (17 zł) i wysokich palmiarek (14 zł). no i mam drewniane ale z tych z tworzywa jestem zadowolona, nie odbarwiaja sie, nie pekaja po 3 letnim zimowaniu

tej firmy http://www.formplastic.pl/index.php/pl/doniczki-oslonki-podstawki

ale zauwazylam, ze jest swietna nowa kolekcja w graficie, bardziej w stylu nowoczesnym

Edytowane przez TAR

Byłam w Brico. Nabyłam 3 ceramiczne donice, 2 większe i 1 mniejszą. Nie do końca takie sobie wymarzyłam, ale są i nawet mi się podobaja. Kto wie, czy nie wybiorę się znowu po następne 3, [rzy schodach jakoś mi tak pusto. Przywiozłam też 2 doniczki żagwinu, skalnicy i dąbrówki. Szaleństwo absolutne ale ja to kocham:lol2:

TARcia, mówisz że te plastikowe się sprawdzają?? Musze pomyśleć, chociaż ja do plastiku podchodzę jak pies do jeża ....

sprawdzaja, zawsze sadze cos zwisajacego i donica malo widoczna, nie chowam tez ich na zime

U mnie też plastiki się sprawdzają. Zimują na zewnątrz, czasami lekko przykryte folią.

Dziś drogą kupna nabyłam ciemiernika:)

Całkiem zgrabny, nawet jeszcze kwitnie.

A w weekend u nas kiermasz ogrodniczy. Nie wiem czy coś kupię( oprócz przypraw ) bo nie mam gdzie wsadzać, chyba że roszady zrobię i coś za płot przerzucę:lol2:

Tyle pięknych roślin przecież czeka na włąściciela:lol2:

mnie już też ssie do ogrodnika, ale nie mam czasu jechać. A teraz jeszcze oprócz braku czasu dojdzie brak drogi, bo nas okrążają roboty drogowe i trzeba będzie załatwiać wszystko hurtem, żeby nie wyjeżdzać po dziurach z osiedla za często ;(

Z drugiej strony to ja na begonie się zasadzam, a ich to chyba jeszcze nie ma u ogrodnika?

jasne, skoczę do 3miasta na te kilka godzin, to ci pomogę ;)

Luuudzie, mam jutro 6 godzin filozofii do wysiedzenia. Kto to wymyślił???

Znaczy, nie to, żebym nie szanowała filozofii, ale sorry, nie wtedy, kiedy się mnie zmusza a ja mam masę innych rzeczy do robienia...

TARcia Twoje argumenty sa nie do odparcia:lol2: Marzy mi się ciemiernik ale widze, że jeno z internetu mogę nabyc droga kupna, nie widziałam w najbliższej okolicy. Jutro musze w końcu posadzić to wszystko co mam, bo już wyją, ale później trzeba będzie usiąść przed monitorem i poszukać.

Króliki już w swojej zagródce, więc będzie więcej czasu na ogródkowanie. Grządka pod zasiewy już prawie gotowa (kawałeczek do skopania został), grządkę pod truskawki mężowi zostawiam (owoce lubi, więc skopie z pieśnią na ustach i nawiezie kompostem, któren był dojrzał już do użycia). A potem rewolucja kwiatowa - przedogródek do całkowitej zmiany (na razie koncepcja traw i krzewów wygrywa), wszystko z niego pójdzie na kwietnik za domem (poza krzaczorami), kwietnik zmieni nieco kształt. Kiedy? Cholera wie, ale tej wiosny koniecznie!

Qurna, znowyu nie mam okna edycji postów!!! Do d... Na szajsbuku to samo, jakaś dziwna mi się moja strona otworzyła. Nie mam pojęcia o co chodzi więc spadam!!! Sasanka zakwitła!!!! Narazie jedna, druga się szykuje. No jestem wniebowezięta normalnie ... ale to chore chyba jest .... :D