TAR 07.04.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 proszek otruje mrówki i piwonię chyba nie, ten proszek na mrowki nic nie robi roslinom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.04.2014 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Proszek na mrówki działa na mrówki. Nie wiem co prawda, jak i czy działa na inne owady, również pożyteczne, ale mrówek dzięki niemu się pozbywam na czas jakiś, przynajmniej. Cholery można dostać gdy się widzi te rujnujące wszystko sfory mszyc, niestety! Jakoś tak bleee jest na dworze i spac mi się straszliwie chce. Chyba sobie utnę komarka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.04.2014 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) Wiecie ... rozbawiło mnie to, chociaż nie wiem dlaczego ... Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez braza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.04.2014 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) Maxi - jakbyś miała berberysowe bździnki to ja chętna jestem na każdą ilość, absolutnie każdą - potrzebuję zasieki kolczaste wokół grządek na polu posadzić, a grządek na polu jest baaaardzo dużo. Tak więc absolutnie każda bździnka znajdzie miejsce i troskliwą opiekę! Nie ma sprawy Depsiu( jest kolegium;)). Jutro wybiorę się na obchód i jak pozbieram towarzycho zaraz Ci umyślnym prześlę. U mnie też słońce zabrali ale w miarę ciepło, to nie apeluję A żółte mrówki nie dość że szpetne to jeszcze strasznie piecze po ugryzieniu. Tak jak Braza pisze, proszek na mrówki zabija mrówki, nie tyka roślin. Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.04.2014 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 sypne dzis expelem nie chce mszycy, a piwonie i tak wykopalam i przesadzilam (wiem, wiem niedobry czas ale mus byl, przetrwaly w miare bezbolesnie, wielkie bryly wykopalam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.04.2014 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Ja mam Brossa z ub.r. Musze kupić coś nowego, ten Expel się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.04.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 u mnie tak, z brosa sobie nic nie robily. czy u was po zimie tez jest mnostwo domkow po ślimorach? wczoraj cala torebke wyzbieralam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka27 07.04.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Oj mnóstwo... Mrówki i ślimory nie dawały za wygraną u mnie na początku marca... kurcze ale powiem szczerze, że jestem w szoku bo u mnie z kolei tylko Bros na takie że tak powiem męczydła zawsze działał. A czego używałaś? ja na mrówki używałam w tamtym sezonie Mrówkofonu (trochę barwi kostkę ale skuteczny) w tym sezonie kupiłam proszek na mrówki bo mrówkofonu akurat nie było i zobaczymy jak będzie, a na ślimaki od niedawna używam snakolu i zauważyłam, że jest ich mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.04.2014 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Ślimaki ekspediuję za płot, z mrówkami żyję w zgodzie - one mi nie wadzą, ja im. No czasem, kiedy przekopuję grządki, rozwalę przy okazji jakieś gniazdo, ale myślę, że jakoś sobie potem radzą. Nie zauważyłam, żeby w okolicach opanowanych przez mrówki było więcej mszyc, więc mogę mieć ogród bez chemii przeciwmrówkowej. Chyba mój jest najbardziej eko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.04.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 u mnie to się jednak pokrywa - mrówki równa się dużo mszyć a po tym jak mnie ostatnio pokąsały czerwone mrówy na moim własnym ogródku to morduję bzzzzzzzz litości:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.04.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Ja wiem na pewno, że lanie wrzątkiem to ściema, w nosie to mrówy mają.Staramy się po prostu rozkopywać im gniazda i wywalać larwy z matką, żeby nie mogły się odnaleźć.Czasem proszek do pieczenia podziała, ale nie na długo...Nie cierpię mrówek, NIE ZNOSZĘ ICH!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.04.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Najwyraźniej mam jakieś bardziej przyjazne mrówki - taka lokalna odmiana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.04.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 u mnie chemia to tez juz ostatecznosc, czesc mrowek mi nie wadzi ale te miejsca gdzie potem mam mszyce traktuje proszkiem mrowkowym, a potem plyn do naczyn i lecimy po mszycach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.04.2014 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Mszyce miałam jednego roku na łubinach. Potraktowałam je płynem do garów, ale chyba przegięłam, bo padły i mszyce i łubiny. Mszyce chyba przekazały wiedzę o nieprzyjazności tego miejsca innym, bo nie wróciły. Natomiast wracają czasem zielone gąsieniczki - wielbicielki wierzb. Szare mydło rozprawia się z nimi skutecznie, ale to ich niczego nie uczy. Na szczęście wierzby są przed domem, a wszystko, co jadalne, za domem, więc ta "chemia" mydlana nie dociera do jedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.04.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 gąsienniczki to mam na agreście. I niestety, to mój ulubiony krzak a albo nie ma agrestu bo nie taki rok, albo motyle. Tylko, że ja z pęsetą siedzę i wybieram! Slimaki też zbierałam pęsetą w ubiegłym roku i w piwie topiłam. Czyli ja jestem najbardziej eko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.04.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) Muszę wreszcie agrest posadzić. Miałam już, ale zmarniał. Za to porzeczki owocują pięknie! I czerwone i białe. Czarnych nie lubię - tylko przetwory, ale tych nie umiem robić.Nie wiem, czy szare mydło (takie zwykłe w kostce) nie jest eko. PS Braza, dla sąsiada: http://www.niepolomice.eu/pl/news_show.php?readmore=6309 Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 08.04.2014 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Ja wiem na pewno, że lanie wrzątkiem to ściema, w nosie to mrówy mają. Staramy się po prostu rozkopywać im gniazda i wywalać larwy z matką, żeby nie mogły się odnaleźć. Czasem proszek do pieczenia podziała, ale nie na długo... Nie cierpię mrówek, NIE ZNOSZĘ ICH!!! No coś Ty Depsia??? Przecież to sama natura:rolleyes:... jak ten pier...ony kret co mi borówki wykopał!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka27 08.04.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 U mnie mrówki = mszyce. Niestety:( więc albo walcze z jednym albo z drugim ehh.. zazdroszcze tych przyjaznych mrowek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.04.2014 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Lało i grzmiało, ale zdążyłam dalie posadzić!!! Cześć Katka27, miło Cię czytać! TARcia, jak Ci się IV sezon podoba???? Bo mi bardzo, zapowiada się świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 08.04.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 A nie za wcześnie na dalie? U mnie dziś była pierwsza wiosenna burza z przytupem - gradu napadało tyle, że się prawie zaspy porobiły:lol2: I podlało troszkę więc w sumie skarżyć się nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts