Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak tak, odnośnie powyższego, się zgadza, ale już mi przechodzi....

Dziś u nas klasyczny (kto to zresztą wie co to dziś oznacza?) kwiecień - zmiana średnio co godzinę - słońce, czyste niebo, po czym - ciemno i grad... Jakoś trza dać radę, choć samopoczucie jakieś dziwne.. ( i już nie przez denta..)

Brazula - czy ja Ci to pokazałam w końcu? Bazylia je teraz T O.

Niezwykle jej smakuje (ale to u niej nie dziwne..) i przestała się w ogóle drapać (drapała się jakos tak ogólnie i "łysiało" jej wokół oczka - wszystko przestało). Ta karma jest bez zbóż i bez kurczaka.

Nie chciał mi link zadziałać ale chyba już jest OK.

Edytowane przez Gagata

Dzięki Gagtko. Kupiłam Tyrionowi Sierra Mountain, droższa ... W maju dokupię tę z linka. Chociaż szczerze mówiąc na tej karmie też się drapie.Byliśmy u weta, znowu cholera zastrzyki. :confused:

Popracowałam w ogrodzie, wykopałam zza płotu kilka malin i wkopałam po tej słusznej stronie. A jutro muszę Młoda odwieźć na dworzec do Szczecinka. Jedzie ...no, kto zgadnie ...??:)

Dzięki Gagtko. Kupiłam Tyrionowi Sierra Mountain, droższa ... W maju dokupię tę z linka. Chociaż szczerze mówiąc na tej karmie też się drapie.Byliśmy u weta, znowu cholera zastrzyki. :confused:

Popracowałam w ogrodzie, wykopałam zza płotu kilka malin i wkopałam po tej słusznej stronie. A jutro muszę Młoda odwieźć na dworzec do Szczecinka. Jedzie ...no, kto zgadnie ...??:)

a czy on ma alergie? nam wetka poradzila karme dla alergikow zamiast bialka normalnego jest hydrolizowane bialko, zeby sprawdzic skutecznosc karencja alergiowa trwa 8 tygodni. przeszlo mu. aczkolwiek znowu ma jeszcze stany uczuleniowe (po roku sie objawily) prawdopodobnie kurz/pylki - okropienstwo skora z atopia brrr. , drapal sie wygryzal do krwi.

z zastrzykow zrezygnowalismy, bo zbyt krotkotrwale dzialanie. dostalismy preparat do psikania sterydowy cortavance, mamy jeszcze probki virbaca spot on allermyl (kurtka cholernie toto drogie 6x2ml - 70 zł na 3 razy starczy:o) i zamowilam tez szampon z tej samej firmy allermyl, ponoc swietny. ale juz widze, ze ten spray dziala, pryskamy od soboty a zaczerwienienia sie zmniejszaja i na pewno nie swedzi bialasa tak jak wczesniej, bo sie nie drapie ani nie wygryza. dodatkowo bialy nie dostaje zadnych przysmakow normalnych tylko tez dla alergikow (wybor ograniczony raptem do 2 firm). kurcze ciezkie jest zycie alergika ;)

u psow alergia pojawia sie ok. 2-3 roku zycia, biale sa z wiekszym prawdopodobienstwem jej wystapienia:bash:

Braza, a co za zastrzyki??? Bo jak długodziałający steryd, to można raz ale nie ciągle, bo mu się kości połamią i cukrzycy dostanie (psy mają cukrzycę?)

Może dać mu zyrtec po prostu? Jak u człowieka? I karmę hypoalergiczną faktycznie..

Nasza kundlica Saba w pewnym momencie też zaczęła łysieć i się drapać. To było dawno, więc karmiliśmy ją kaszą gotowaną z podrobami, pasztetem dla niemowląt (nie wiedzieć czemu, był bez kartek i niedrogi), rzadko mięsem (kartki były). Wet rzekł, że to przebiałkowanie, kazał mniej mięsa dawać i przeszło. Czy przy gotowych karmach może być przebiałkowanie?

A psy mogą zyrtec??? :o

nie wiem, my podajemy wapno

Nasza kundlica Saba w pewnym momencie też zaczęła łysieć i się drapać. To było dawno, więc karmiliśmy ją kaszą gotowaną z podrobami, pasztetem dla niemowląt (nie wiedzieć czemu, był bez kartek i niedrogi), rzadko mięsem (kartki były). Wet rzekł, że to przebiałkowanie, kazał mniej mięsa dawać i przeszło. Czy przy gotowych karmach może być przebiałkowanie?

a moze nie przebialkowanie tylko nietolerancja bialka, to wlasnie w karmach hipoalergicznych zastepowane jest hydrolizatem bialka.

Cholera, nie wiem jak to opisać ... Tyrion zaczyna się drapać po dość długim okresie od czyszczenia zatok. Do tej pory po prostu nie wyczułam jak długo mogą te zatoki nie byc czyszczone teraz już chyba wiem ... jakieś 1,5 miesiąca. Nie pamiętam nazwy sterydu zapytam w czwartek. Ostatnio miał podawane zastrzyki immunologiczne, trzy w serii, myślałam, że będzie lepiej. Karmę mu zmieniłam, ale białko nie jest chyba hydrolizowane - tutaj karma Jeśli po tych zastrzykach znowu będzie to samo (teraz już za jakieś 6 tygodni oczyścimy zatoki) to zrobimy testy alergiczne ... o ile w tym zaścianku weterynarze mają takie możliwości, bo nawet nie pytałam.

Córcia jedyna moja jedzie na święta. Maxi - niestety, nie trafiłaś, zostaje w kraju ale cieszy się jakby Jej kto wycieczkę do Szkocji zafundował:D

u nas oprocz nietolerancji bialkowej jest tez kurzowo/pylkowa okresowa. dlatego Kasti ma zalecenie by w tym krytycznym czasie luty-maj kapac go co tydzien (wazne by mial czysty wlos) i to dziala. nie zauwazylam by czyszczenie gruczolkow mialo cos wspolnego z drapaniem, raczej lizaniem lap - my chodzimy co 5- 6 tygodni