Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

Ja nie wiem czy nie pisałam juz kiedyś, ale napiszę:

Bazyl miał kiedys cos takiego z drapaniem się dziwnym i nic nie pomagało (zastrzyki, sterydy itp) po czym kolejny wet zdiagnozpował, że on ma uczulenie na ugryzienia bodajże pcheł. I faktycznie, wystarczyło pamiętac o zabezpieczaniu go przed pchłami i - przestał się drapać.

A nietolerancje białka miał też swego czasu nasz wielo-wielo-rasowy kundel (który nota bene dożył prawie 20-ki) - nie mozna za dużo mięcha! A juz na pewno nie mozna dawać mięsa OPRÓCZ karmy - wielokrotnie stąd brały sie problemy z psami róznych moich znajomych. Dobieranie super karmy a potem jeszcze dokarmianie mięskiem..

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Braza, ja cię proszę, spisuj dokładnie, jakie leki wet podaje psu. Niestety dla wielu weterynarzy pies to nie człowiek i nie ma co się przejmować, najwyżej zdechnie. A tak przynajmniej można sprawdzić objawy uboczne i zastanowić się, czy dać. Jak słyszę hasło steryd domięśniowy tak lekko mówione, to mi się nóż w kieszeni otwiera, przecież to świństwo przysadkę blokuje. A do tego jeszcze dają długodziałające więc na kilka miesięcy! Są inne sposoby, ale pomyśleć trzeba. Co to za leki biologiczne? A dlaczego nie można zyrtecu? Przecież psy dostają nasze leki w większości, tylko metabolizm mają bliżej dziecka, niż dorosłego.

Gagata, to teraz mnie zabiłaś ... Tyrion dostaje od czasu do czasu mięso, tzn. albo kości (wieprzowe, z okrągłymi chrząstkami) albo nogę, tzw. gicz. Myślałam, że może jajko albo twaróg na niego działają, odstawiłam i psińco, to samo. Drapie się przede wszystkim w okolicach zadu i przy siusiaku. Na brzuchu i kolanach ma zaczerwieniona skóre, byc może od drapania, a może od uczulenia, nie wiem. Próbuję sobie skojarzyć, kiedy to się zaczęło i wychodzi mi, że po zmianie karmy z Royalana na Acane.Tylko jak to się ma do obecnej zmiany na inna karme, juz dwa tygodnie jest na Test of the Wild. Kleszcze miał czterye, ale wszystkie w okolicach karku i głowy, żaden nie wbił się w okolicach zadu. Łap nie liże, czasami tylko, rzadko, podgryza.

Ewa, obiecuje, że w czwartek spiszę nazwę leku!

Cholera mnie jasna weźmie z tej niemocy!!!

Braza,rozwal psa i popatrz,czy nie ma pcheł.Miałam spaniela,zachowywał się identycznie.Nigdzie nie miał pcheł a na brzuchu tak.,I cały czerwony brzuch.Pomimo obroży p.pchłom.Wet.wysmarował mi ją całą jakimś zajzajerem,po kąpieli na kark pare kropli jakiegoś (już nie pamiętam jakiego)preparatu ,nowa obroża i po chorobie.:)serio:)

Niestety Arni, pudło:) Córcia jedzie w okolice Gagatów, ale nie do Nich ... no cóż, serce nie sługa, no nie ...

Odłączyłam właśnie dekodery polszmatu i w końcu mam normalną tv bez biegania co 2 dni z kartami!!! Takie nic, a cieszy!!!

O, a ja nie miałam z tym takiego kłopotu - jak raz na 3 tygodnie się kazało odblokować, to wszystko.

Za to nc+ mnie nie chciał, zostałam zdyskwalifikowana i nie mogłam kupić najlepszej tv w promocji! :rotfl:

A NIGDY nie mieliśmy żadnych opóźnień w płaceniu rachunków, podobnie jak teraz.

Ich strata, na pewno nigdy więcej nie poproszę o ich dekoder. :cool:

Gagata, to teraz mnie zabiłaś ... Tyrion dostaje od czasu do czasu mięso, tzn. albo kości (wieprzowe, z okrągłymi chrząstkami) albo nogę, tzw. gicz. Myślałam, że może jajko albo twaróg na niego działają, odstawiłam i psińco, to samo. Drapie się przede wszystkim w okolicach zadu i przy siusiaku. Na brzuchu i kolanach ma zaczerwieniona skóre, byc może od drapania, a może od uczulenia, nie wiem. Próbuję sobie skojarzyć, kiedy to się zaczęło i wychodzi mi, że po zmianie karmy z Royalana na Acane.Tylko jak to się ma do obecnej zmiany na inna karme, juz dwa tygodnie jest na Test of the Wild. Kleszcze miał czterye, ale wszystkie w okolicach karku i głowy, żaden nie wbił się w okolicach zadu. Łap nie liże, czasami tylko, rzadko, podgryza.

Ewa, obiecuje, że w czwartek spiszę nazwę leku!

Cholera mnie jasna weźmie z tej niemocy!!!

Braza nam dermatolog zwierzecy powiedziala, ze karencja zmiany karmy trwa 6-8 tygodni wiec po 2 tygodniach zmiany jeszcze nie zauwazysz najwczesniej po 6, u nas dopiero w 8 tygodniu u okrucha zaczelo sie polepszac na skorze. karma z hydrolizatem to byl strzal w 10. jako ciekawostke powiem, ze qpacze tak nie smierdza jak na normalnej (to taki dodatkowy bonus :D ) a mial robione srylion badan na grzyby, hodowle itp.

ale to co opisujesz to moze byc reakcja na ugryzienia pchel, sprawdz dokladnie brzuchola czy ma tam jakies slady

Zawiozłam Córcię, wsadziłam do pociągu i jestem. Po drodze nabyłam drogą kupna: 4 sasanki - niewiadomo jakiego koloru - 4 jakieś zadarniające z pięknymi białymi płatkami, 4 runianki, 1 cisa żółtego, 1 żółtą pęcherznicę i 1 lawendę. W Jysku nabyłam 2 dywaniki łazienkowe, 3 kolory ręczników do rąk. Na obecną chwilę czuję się usatysfakcjonowana ... przynajmniej do jutra.

Tyriona obadam w czasie snu, gdy jest przytomny potrzebowałabym ilości odnóży równej ilości odnóży ośmiornicy ... a może i więcej ... żeby go spokojnie obejrzeć.

Dziękuję bardzo za wszelkie sugestie i rady, jesteście nieocenione!!

Edytowane przez braza

Brazula, odnośnie tego DODATKOWEGO mięsa to nie chodzi o kość od czasu do czasu! Spoko. Chodzi o numery typu - biedny piesek, je tylko suche, dorzućmy mu tam nieco mięska.... i tak co posiłek..

I może faktycznie daj jeszcze szansę tej karmie. Bazylii pomogło na 100%.

Ale pchły sprawdź! Z kolei u Bazyla to było TO.

Edytowane przez Gagata

Braza,masz już mętlik?

Bo mój wet polecał tylko kosci cielece,inne ponoć mogą uczulać(te sztuczne,ze sprasowanych ścięgien,też)

Uwazajcie na "przeziębienia" po kleszczach.Moja sunia miała zapalenie mięśnia sercowego.Uratowaliśmy,ale do końca życia (jeszcze 10 lat) brała enarenal.Była na diecie:)pierś kurza gotowana z marchewką +do tego kluski lub ryż,zalane tym "rosołem",lubiła na ciepło:)Ale do tego stale stał pedigree(innej karmy nie chciała)-nie martwiłam się o niedobory:)