Gagata 15.04.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Ja nie wiem czy nie pisałam juz kiedyś, ale napiszę: Bazyl miał kiedys cos takiego z drapaniem się dziwnym i nic nie pomagało (zastrzyki, sterydy itp) po czym kolejny wet zdiagnozpował, że on ma uczulenie na ugryzienia bodajże pcheł. I faktycznie, wystarczyło pamiętac o zabezpieczaniu go przed pchłami i - przestał się drapać. A nietolerancje białka miał też swego czasu nasz wielo-wielo-rasowy kundel (który nota bene dożył prawie 20-ki) - nie mozna za dużo mięcha! A juz na pewno nie mozna dawać mięsa OPRÓCZ karmy - wielokrotnie stąd brały sie problemy z psami róznych moich znajomych. Dobieranie super karmy a potem jeszcze dokarmianie mięskiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.04.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Braza w jakich miejscach Tyrion sie drapie, wszedzie czy ma jedno ktore szczegolnie jest podraznione? nie ma zadnych zmian skornych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.04.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Braza, ja cię proszę, spisuj dokładnie, jakie leki wet podaje psu. Niestety dla wielu weterynarzy pies to nie człowiek i nie ma co się przejmować, najwyżej zdechnie. A tak przynajmniej można sprawdzić objawy uboczne i zastanowić się, czy dać. Jak słyszę hasło steryd domięśniowy tak lekko mówione, to mi się nóż w kieszeni otwiera, przecież to świństwo przysadkę blokuje. A do tego jeszcze dają długodziałające więc na kilka miesięcy! Są inne sposoby, ale pomyśleć trzeba. Co to za leki biologiczne? A dlaczego nie można zyrtecu? Przecież psy dostają nasze leki w większości, tylko metabolizm mają bliżej dziecka, niż dorosłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.04.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 jeszcze dla takiego psa ktory wazy tyle co czlowiek to latwo podac a co z takim kurduplem 3 lub 6 kilogramowym, tabletke musimy dzielic na okruszki podajemy tez okresowo wit a+e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.04.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 A córcia pewnie jedzie do Agdusiów... Psy też mają i cukrzycę i padaczkę i chore serce... takie same choroby jak i ludzie.. i leki też często te same co my... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.04.2014 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Gagata, to teraz mnie zabiłaś ... Tyrion dostaje od czasu do czasu mięso, tzn. albo kości (wieprzowe, z okrągłymi chrząstkami) albo nogę, tzw. gicz. Myślałam, że może jajko albo twaróg na niego działają, odstawiłam i psińco, to samo. Drapie się przede wszystkim w okolicach zadu i przy siusiaku. Na brzuchu i kolanach ma zaczerwieniona skóre, byc może od drapania, a może od uczulenia, nie wiem. Próbuję sobie skojarzyć, kiedy to się zaczęło i wychodzi mi, że po zmianie karmy z Royalana na Acane.Tylko jak to się ma do obecnej zmiany na inna karme, juz dwa tygodnie jest na Test of the Wild. Kleszcze miał czterye, ale wszystkie w okolicach karku i głowy, żaden nie wbił się w okolicach zadu. Łap nie liże, czasami tylko, rzadko, podgryza.Ewa, obiecuje, że w czwartek spiszę nazwę leku! Cholera mnie jasna weźmie z tej niemocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 15.04.2014 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Braza,rozwal psa i popatrz,czy nie ma pcheł.Miałam spaniela,zachowywał się identycznie.Nigdzie nie miał pcheł a na brzuchu tak.,I cały czerwony brzuch.Pomimo obroży p.pchłom.Wet.wysmarował mi ją całą jakimś zajzajerem,po kąpieli na kark pare kropli jakiegoś (już nie pamiętam jakiego)preparatu ,nowa obroża i po chorobie.:)serio:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.04.2014 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 O - to tutaj miałam napisać, że Karo zdrowy jak pies... Z tymi alergiami to teraz szaleństwo jakieś, wśród ludzi pełno alergii i wśród psów także... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.04.2014 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 wet moich psów zawsze powtarza, że ludzkie leki są dla ludzi, dla zwierząt tylko nieliczne się nadają - tego się trzymam i bez konsultacji nic ludzkiego nie podaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.04.2014 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Braza... zgadłam gdzie jedzie Córcia????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.04.2014 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Niestety Arni, pudło:) Córcia jedzie w okolice Gagatów, ale nie do Nich ... no cóż, serce nie sługa, no nie ... Odłączyłam właśnie dekodery polszmatu i w końcu mam normalną tv bez biegania co 2 dni z kartami!!! Takie nic, a cieszy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 16.04.2014 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Wiedziałam... zaraz tego narzeczonego wyczułam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.04.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 O, a ja nie miałam z tym takiego kłopotu - jak raz na 3 tygodnie się kazało odblokować, to wszystko. Za to nc+ mnie nie chciał, zostałam zdyskwalifikowana i nie mogłam kupić najlepszej tv w promocji! A NIGDY nie mieliśmy żadnych opóźnień w płaceniu rachunków, podobnie jak teraz. Ich strata, na pewno nigdy więcej nie poproszę o ich dekoder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.04.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Gagata, to teraz mnie zabiłaś ... Tyrion dostaje od czasu do czasu mięso, tzn. albo kości (wieprzowe, z okrągłymi chrząstkami) albo nogę, tzw. gicz. Myślałam, że może jajko albo twaróg na niego działają, odstawiłam i psińco, to samo. Drapie się przede wszystkim w okolicach zadu i przy siusiaku. Na brzuchu i kolanach ma zaczerwieniona skóre, byc może od drapania, a może od uczulenia, nie wiem. Próbuję sobie skojarzyć, kiedy to się zaczęło i wychodzi mi, że po zmianie karmy z Royalana na Acane.Tylko jak to się ma do obecnej zmiany na inna karme, juz dwa tygodnie jest na Test of the Wild. Kleszcze miał czterye, ale wszystkie w okolicach karku i głowy, żaden nie wbił się w okolicach zadu. Łap nie liże, czasami tylko, rzadko, podgryza. Ewa, obiecuje, że w czwartek spiszę nazwę leku! Cholera mnie jasna weźmie z tej niemocy!!!Braza nam dermatolog zwierzecy powiedziala, ze karencja zmiany karmy trwa 6-8 tygodni wiec po 2 tygodniach zmiany jeszcze nie zauwazysz najwczesniej po 6, u nas dopiero w 8 tygodniu u okrucha zaczelo sie polepszac na skorze. karma z hydrolizatem to byl strzal w 10. jako ciekawostke powiem, ze qpacze tak nie smierdza jak na normalnej (to taki dodatkowy bonus ) a mial robione srylion badan na grzyby, hodowle itp. ale to co opisujesz to moze byc reakcja na ugryzienia pchel, sprawdz dokladnie brzuchola czy ma tam jakies slady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.04.2014 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Zawiozłam Córcię, wsadziłam do pociągu i jestem. Po drodze nabyłam drogą kupna: 4 sasanki - niewiadomo jakiego koloru - 4 jakieś zadarniające z pięknymi białymi płatkami, 4 runianki, 1 cisa żółtego, 1 żółtą pęcherznicę i 1 lawendę. W Jysku nabyłam 2 dywaniki łazienkowe, 3 kolory ręczników do rąk. Na obecną chwilę czuję się usatysfakcjonowana ... przynajmniej do jutra. Tyriona obadam w czasie snu, gdy jest przytomny potrzebowałabym ilości odnóży równej ilości odnóży ośmiornicy ... a może i więcej ... żeby go spokojnie obejrzeć.Dziękuję bardzo za wszelkie sugestie i rady, jesteście nieocenione!! Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez braza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 16.04.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Brazula, odnośnie tego DODATKOWEGO mięsa to nie chodzi o kość od czasu do czasu! Spoko. Chodzi o numery typu - biedny piesek, je tylko suche, dorzućmy mu tam nieco mięska.... i tak co posiłek.. I może faktycznie daj jeszcze szansę tej karmie. Bazylii pomogło na 100%. Ale pchły sprawdź! Z kolei u Bazyla to było TO. Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez Gagata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 16.04.2014 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 U Gruchy jak dobrze wreszcie dobrałam karmę i bazujemy na niej w 99 % to i alergie znikły jako sen złoty... okazało się, że i surowe mięsko czasem podane albo kawałek wędliny psu nie szkodzi... oczywiście nie są to duże ilości ale przyswaja i problemów żołądkowych niet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 16.04.2014 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Braza,masz już mętlik?Bo mój wet polecał tylko kosci cielece,inne ponoć mogą uczulać(te sztuczne,ze sprasowanych ścięgien,też)Uwazajcie na "przeziębienia" po kleszczach.Moja sunia miała zapalenie mięśnia sercowego.Uratowaliśmy,ale do końca życia (jeszcze 10 lat) brała enarenal.Była na diecie:)pierś kurza gotowana z marchewką +do tego kluski lub ryż,zalane tym "rosołem",lubiła na ciepło:)Ale do tego stale stał pedigree(innej karmy nie chciała)-nie martwiłam się o niedobory:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.04.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 hi hi, cielęcina należy do najbardziej uczulających mięs.... mnie też moja mamunia po porodzie cielęcinką karmiła a okazało się, że młoda ma skazę białkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.04.2014 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Nooooo, nie powiem, żebym mądrzejsza była Pcheł nie znalazłam - nie wiem, czy się cieszyć bo to oznacza dalsze spekulacje co może być. Jutro jadę do wetana zastrzyk, ostatni w tej chwili, nie będę przesadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts