Moose 27.04.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 A dziś ładnie i ciepło, zakwitły tulipany i coś co wsadziłam jesienią ale zapomniałam jak się nazywa Zamierzam odpoczywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.04.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 a ja ide sadzic wczorajsze łupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.04.2014 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 U mnie była i burza i podlało, to lubię!! A dzisiaj po chrześcijańsku poszłam kończyć rabate z malinami. Wkopałam deski, uchetałam się po końce włosów i ... odechciało mi się. A powinnam jeszcze rozszucic dżówno w granulkach. Nabyłam drogą kupna 3 krzaczki agrestu i pare doniczek roślin niejadalnych. Część już wsadzona co do pozostałłej czesci ... nie chce mi się A teraz mam pochmurno, chłodno i piękny powód w związku z tym do nicnierobienia!!! Aaaaa, szukam kosiarki, jakiejś niedrogiej, na teraz, natychmiast. Na lepszą i droższą muszę odłożyć! Jakieś sugestie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 27.04.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Wypowiedź o ładnej pogodzie cofam... lało jak diabli i grzmiało... leżę i wypoczywam Brazuniu, spaliówka czy elektryczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.04.2014 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Braza.. jak do Ciebie to tylko spalinówka... i im więcej koni tym lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.04.2014 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 A co ze "starą"? Przecież nowa niedawno była? Zajechałaś biedaczkę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.04.2014 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Zajechałam do imentu no i zimowe przechowywanie właściwie pod chmurką tez jej nie pomogło. Spalinówka, oczywiście że spalinówka!!! Przygotowuję się mentalnie do rozwałki wiatrołapu (w pierwszej kolejności) w drugiej - odbudowania tegoż. Przyszło mi do głowy, że jakoweś światło będzie mi potrzebne ... no i wsiąkłam w mnogości lampowych propozycji!! Oszaleć można od nadmiaru!!!Poza tym zweryfikowałam swoje poglądy na taras - no bo miał byc drewniany a teraz, po przeczytaniu kilku opinii chyba jednak zrobię albo klinkierowy albo z płytek - nie chce mi się o niego dbać, chcę tarasu prawie bezobsługowego. Marzy mi się drewniany, ale tyle roboty przy nim .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 27.04.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Ja bym u siebie już nie robiła tarasu z płytek;tylko kostka brukowa na żywicy(takie już są kolorowe kosteczki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 27.04.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 W temacie tarasu, z tego co pamiętam masz taras nasłoneczniony więc wszelkie płytki to chyba nie najlepsze rozwiązanie. Kostka brukowa to fajny pomysł, także płyty betonowe. Nie skreślałabym tarasu drewnianego, nie jest taki kłopotliwy. Tak naprawdę wystarczy raz w roku poolejować i finito. A drewienko jest przyjemne w dotyku, nie parzy latem, nie zamarza zimą. Ale ja nie jestem obiektywna bo sama taki posiadam:) Zaraziłam się od Was grzebactwem ziemnym;) i wsadziłam dalie i zrobiłam małe roszady na rabatach.Jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.04.2014 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Poważnie mówicie, że drewno na tarasie nie jest takie kłopotliwe? Nie mam ochoty na płytki, w tej chwili są i mnie denerwują! To oznacza, że muszę jeszcze sporo przemyśleć. Chyba za to wybrałam lampy przy drzwiach i na taras ... Te aktualnie są u mnie na topie:- przy drzwiachhttp://img.lampy.pl/images/product/product_medium/3/1/a/a/307957.jpg- i tarasowa, może dwie jeszcze nie wiemhttp://img.lampy.pl/images/product/product_medium/3/5/f/b/307970.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.04.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Braza, ja mam na tarasie poukładane takie najtańsze kwadratowe, sosnowe podesty tarasowe, położone na plastykowych kółkach zakupionych na alegro. Leży już 6 lat. Najpierw poolejowałam, fakt, z obu stron. W następnym roku też ale już z jednej, potem rok temu pomazałam olejem z wierzchu, bo mi się nie chce. Nadal leży Za to trzeba podnieść czasem i wymieść spod spodu, bo pod deski wpadają śmieci. No, tak raz na rok/ dwa lata. Za to myć nie muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 27.04.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Mam drewno i muszę odświeżyć ( po 2 latach) ... więc nie jest bezobsługowe ale jak patrzę na pękające płytki na tarasach u rodziny czy znajomych to drewno które nie parzy w kopytka jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.04.2014 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Dobra, chyba mnie przekonałyście do tego drewna, zresztą trudne to nie jest, bo płytek nie chciałam:no: Rzuciła Wam się gdzieś w oczy jakas niedroga kosiarka z napędem?? Szukam i szukam .... jakoś bez zadowalających mnie rezultatów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 28.04.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Ooo to jak jakąś niedrogą i dobrą znajdziesz to podziel się z koleżanką wiadomością, bo nasza to obawiam się już długo nie pociągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.04.2014 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 U nas jest taras od południa i zachodu.. czyli prawie od rana słońce... jak były wysypane same kamienie.. to nie dało się wytrzymać na tarasie.... a myśleliśmy właśnie o kostce... Nigdy....Od dwóch lat mamy modrzew a tarasie.. jest cudny.. nie parzy... nie jest za gorąco, bosą stopą latem wyjdę na taras.. Inka się wygrzewa... Jest OK...Olej owaliśmy go z każdej strony przed położeniem.. w zeszłym roku na wiosnę.. teraz się nikomu nie chce.. ale może przeleci młody... Brudu nie widać, zmywam/spłukuję szlauchem od czasu do czasu.. czasami zamiotę... Jest praktycznie bezobsługowy.. a płytki ciotka na tarasie codziennie mopem myje... i nie jest pod dachem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.04.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90234226/ takie są w Ikei... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.04.2014 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Dzięki Arniko! Sipatka, cfaniaku Szukam i szukam ... pewnie wybiorę najtańszą z opcją mulczowania i już. W tej chwili nie stac mnie na porządną, a jakąś mieć muszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 28.04.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Braza pomyśl sobie, jak Ci w te rowki brud powłazi, jaka będziesz szczęśliwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.04.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 To ja już tu niepotrzebna. - drewno wróciło! My jakimś takim galaretowatym czymś malowaliśmy. Parę lat wytrzymało, teraz prosi się o odmalowanie. Mimo wszystko wolę raz na parę lat odmalować niż mieć płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 28.04.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Ja też... a masz rowki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts