EZS 28.04.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 ja mam rowki. Pomalowałam na ciemno i nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.04.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Ja mam najzwyklejsze sosnowe dechy - najtańsze były. Są szpary pomiędzy, ale pod taras zaglądaliśmy tylko raz w poszukiwaniu królika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.04.2014 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 U nas też są najzwyklejsze sosnowe dechy na tarasie domowym, Jejtek nam zrobił ten taras prawie sam. Mają szczeliny, żeby po deszczu obsychały i przewiew miały, trzeci rok służą po zwykłym pomalowaniu impregnatem jakimśkolwiek - nie ma śladów zużycia. Warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 29.04.2014 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Ja też... a masz rowki? U mnie też rowki są ale w sumie to gdyby ich nie było to cały brud, w tym ziemia i piasek na dechach by leżały a tak wchodzą w rowki i nic pod stopami nie chrzęści:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.04.2014 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Rowki nie służą aby brud i piasek w nie wchodził, tylko aby się nie wyginały.. z wierzchu mają być rowki drobniejsze i pod spodem mniej ale też muszą/powinny być rowki.. jak ich nie ma to może się z deski kołyska robić... dlatego też po dwóch stronach deski wkrętami się przytwierdza do stelaża... Kiedyś na all widziałam nie bardzo drogiego modrzewia polskiego.. wystarczy polski.. i olej na to.. cokolwiek... U nas też mąż robił taras sam.. no z pomocnikiem od robót nieskomplikowanych , co by za niego i z nim nosił cięższe rzeczy...Praca nie bardzo skomplikowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 29.04.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Ja mam najzwyklejsze sosnowe dechy - najtańsze były. Są szpary pomiędzy, ale pod taras zaglądaliśmy tylko raz w poszukiwaniu królika. U nas też są najzwyklejsze sosnowe dechy na tarasie domowym, Jejtek nam zrobił ten taras prawie sam. Mają szczeliny, żeby po deszczu obsychały i przewiew miały, trzeci rok służą po zwykłym pomalowaniu impregnatem jakimśkolwiek - nie ma śladów zużycia. Warto! Ja mam tak samo sosnowe gładkie ze szczelinami pomiędzy nimi... chyba świeżym olejem je w tym roku przelecę coby się błyszczały, bo tak poszarzały jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.04.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 taras zewnętrzny mam z wylewnych płyt betonowych (pomalowany specjalną farbą) oczywiście z "rowkami" pomiędzy nimi wysypanymi drobnym kamieniem by deszcz swobodnie spływał taras wewnętrzny ceramiczny ps - fotki gdzieś na fejsfucku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 29.04.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Brazula: http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=kosiarka+spalinowa+hecht&search_scope=&bmatch=s0-o-0401 Nam polecono tą firmę - czeska, niezłe ceny, jest serwis. Dostawa przez firmę z Allegro błysk. My kupiliśmy elektryczną (choć plan był - spalinowa) bo mamy nierówny teren i do omijania różne rzeczy typu krzewy, drzewa (spalinowa ciężka, nawet z napędem i "nieruchawa, tzn. słabo "manewrowalna"). A ponieważ do koszenia mamy dużo, jak wiadomo, to będzie łączona z kosą elektryczna (którą mamy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 29.04.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Acha - taras DREWNIANY Mamy takie 4 (1 u nas i 3 u gości) i jest super, nie zamieniłabym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 29.04.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 A my mamy płytki. Ale drewno mi się jak najbardziej podoba. Ale ja mam taras od wschodu. A od południa mam drzewa. I cień pod koniec lata jest duuuży i jak był beton to się zazieleniał. I taras niezadaszony. I dlatego są płytki. Ale marzeniem będzie nadal drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 29.04.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Dzięki Arniko! Sipatka, cfaniaku Szukam i szukam ... pewnie wybiorę najtańszą z opcją mulczowania i już. W tej chwili nie stac mnie na porządną, a jakąś mieć muszę. Nasza ma mulczowanie, ale nie bardzo wiem czym ono się różni od ścinania bez wrzucania do kosza No chyba, że nie umiemy przełączyć na odpowiedni tryb bo instrukcję, jak zwykle, diabli wzięli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.04.2014 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 my mamy taras betonowy z plytkami. drewno mi sie podoba ale nawet w nowym domu takiego nie zrobimy, bo niestety ale trzeba konserwowac a nam sie nie chce mebli poolejowac, kratek, domku, donic a co dopiero bujac sie z tarasem. i wcale tak nie jest jak u ciotki Arniki ze co chwila trzeba myc plytyki raz na jakis czas splukujemy szlauchem, nie jest goracy tylko przyjemnie cieply (nawet od tej poludniowej strony) w cieniu wychladza sie na nim mlody bialy, a w sloncu wygrzewa sie duzy bialy. nic nie zielenieje od mchu. w nowym domu chcemy taras zrobic z plyt tarasowych z libetu, maja piekne produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAGODA 51 29.04.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Braza polecam, jako roślinę okrywową, barwinek większy "Variegata" liście z kremowym obrzeżeniem, liście i kwiaty dużo większe od pospolitego. Jeśli jesteś zainteresowana to chętnie sadzonki wyślę .Mam zdjęcie niestety nie potrafię wkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.04.2014 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Jagoda, dziękuję bardzo. Jeśli masz tego za dużo to ja zawsze chętnie ... Czy ten wybarwiony to lubi bardziej nasłonecznione miejsca niż zwykły? Co do tarasu ... raczej jednak drewno, jak pisałam. Chociaż te płyty libet są ładne ... U mnie jeszcze w grę wchodzi to, że Tyrionowi jest gorąco, zawsze i bardzo! Na płytach nie wyrabia, chowa się do wiatrołapu albo idzie na trawę - z ociąganiem, bo lubi leżeć blisko nas. Gagatko, dzięki za linka. Oglądałam te kosiarki i wzbudziły moje zainteresowanie. Na razie chyba będę mogła zamiast kosiarki kupić nowy odkurzacz, bo stara sąsiad uruchomił. Jeśli tylko ten sezon jeszcze pociagnie to będę wygrana!!! A teraz njus : mam cudownie śliczny rozpiździaj w wiatrołapie!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.05.2014 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Gratuluję - tego przecie chciałaś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 01.05.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 A jak Gnida się miewa...? Grzeczny...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 01.05.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Braza, dechy na tarasie zawsze kojarzyły mi się z luksusem.Piękna im odmówić nie sposób.U siebie mam płytki.Ale dlatego, że ściany tarasu mam w dechach i gdyby jeszcze podłoga,to za wiele szczęścia na raz.Ale gdyby ściany były z tynkiem, to podłoga na bank drewniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 02.05.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Też właśnie kupiliśmy odkurzacz, ten Elektrolux Najpierw chciałam zupełnie inny, ale kupiłam ten, bo: 1. Ma baaardzo długi kabel i dłuuugą rurę - przedtem musiałam w połowie przełączać kabel (denerwujące) - supr sprawa! 2. Ma worki! Ostatnio miałam bezworkowy (pamiętam, że Brazka też) i początkowo mi się podobał, ale - wyciągnie i wywalanie śmieci w otwartym pojemniku wydaje się mniej higieniczne, niż wyjęcia po prostu całego worka (zamyka się sam) ze śmieciami zamkniętymi w środku, mniejszy kontakt z samymi smieciami no i wywala się zamknięty worek do kosza a nie stertę śmieci oraz ten bezworkowy wydaje mi się, że bardziej smrodził w pomieszczeniu niz workowy (jednak śmieci trafiaja do wora..). Ale może taki miałam model.. W każdym razie teraz "przeprosiłam się z workami, a elektrolux ma standardowe i wystarczy kupić tej firmy, żeby pasowały. 3. Jest mały i lekki ale wystarczający na mój dom, a łatwo się go przenosi i ma takie cóś co się nazywa "parkowanie rury" najpierw myślałam, że to jakiś bzdet ale okazało się bardzo przydatne (rurę po pracy zaczepię się na specjalny zaczep w pionie za odkurzaczem , całość zajmuje wtedy mało miejsca i razem bardzo łatwo się przenosi jedną ręką. 3. Lubię tę firmę u odkurzaczy (kojarzy mi się ) 4. Mój ma śliczny czerwono-pomarańczowy kolor i le[piej mi się nim sprząta bo mnie rozśmiesza oraz jest tani i nie ma dziwnych, niepotrzebnych wg mnie dodatkowych "magicznych" "super-extra-power" końcówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 02.05.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Aleś laurę wymalowała... no no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 02.05.2014 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 No ale żeby nie było - to jest tylko moja opinia (żeby nie wyszło, że tym handluję..) Poza tym wielu nie będzie odpowiadał, bo z workami, bo za mały itp.. Poza tym to TYLKO ODKURZACZ (jak mówi mój kolega - zakurzacz, bo odkurzacze to TYLKO RAINBOW...czy jak im tam...) Ale ale - może mi ktoś zapłaci za tą LAURKĘ?? Producent? Handlowiec?? Mogę napisać dowolną ilość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts