Gagata 08.05.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Jak bym zobaczyła Brazę nad taka kołderką to ............ nie uwierzyłabym własnym oczom, to by nie mogła być ONA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 08.05.2014 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.05.2014 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Ot i wszystko Gagatko Jagoda 18 ... orzeł wylądował!!! Bardzo bardzo dziękuję, to jest po prostu szaleństwo !!!!! Rozpoznałam barwinka, pierwiosnki i dąbrówkę, reszta to czarna magia, ale są cudowne!!!!!!!! Uchetana jestem po pachy, sąsiad mnie olał i musiałam zaczynać z rabata pod domem sama - to robota dla Herkulesa a nie dla mnie Zrobię to, cholera jasna, nawet gdyby to miała byc ostatnia rzecz w życiu!!!!!! Wiatrołap powoli dochodzi do stanu rozpoznawalności w nim pomieszczenia użytkowego. Jutro popstrykam zdjęcia, dzisiaj już umarłam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.05.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Znaczy masz zamiar zmartwychwstać... Fajnie, opowiesz, jak było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.05.2014 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Opowiem jeśli mi inteligencji nie wykasuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAGODA 51 08.05.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Już się martwiłam , że rośliny dotrą ususzone. No pisałaś że masz dużo miejsca jeśli za dużo kwiatków to na kompostownik. Barwinek, odętka wirginijska(biała lub różowa), dzwonek skupiony, kopytnik, maleńka ostróżka (wysiała się sama) i jeszcze jeden który kwitnie na żółto( nie wiem jak się nazywa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 08.05.2014 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Opowiem jeśli mi inteligencji nie wykasuje! Myślisz, że to może być szkodliwe...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 09.05.2014 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 ... sąsiad mnie olał .... jednak za mało płacisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 09.05.2014 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 No jak ona z kawusią na tarasie zasiadła i podziwiała jego prężące się muskuły i pot zalewający oczy to ............................. to się chłopina zawstydziła ................................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.05.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Albo ostatnio za dużo zapłaciła i sąsiad jeszcze nie zdążył tego przepić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.05.2014 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Gepardzico, muskułów to on na wierzchu nie miał, nie było co podziwiac- zimno było, bluzę miał, niestety. Nawet nie biorę pod uwagę sugestii Agduś, bo jeszcze się cholera okaże prawdziwa!!!! Znowu się uchetałam Ponieważ rabata pod oknami była, powtarzam była, zadarniona jak cholera, skakałam po łopacie jak pchła po psie żeby ją w ogóle (łopatę) w tę darń wbić. A gdy już mi się udało darń eksmitować trzeba było wykopać część ziemi żeby zrobić miejsce na próchniczą i tę część trzeba było gdzieś spożytkować bo jakby nie patrzył zła nie jest. No to wymyśliłam, że dam pod tawułę i od razu posadzę wokół niej roślinki od Jagody. No i tak zrobiłam ... cholera jasna, pod tawułą zielsko i trawa jak diabli więc trzeba to było jakoś wyeksmitować!!! Mżyło dość mocno cały czas, woda mi za kołnierz leciała, bo tawuła ogromna i musiałam się pod jej koroną przemieszczać właściwie w pozycji na "glizdę", kamieni tam była kupa, bo zachciało mi się wcześniej je tam ułożyć, żeby kosiarką łatwiej było przejechać .... Matko, na co mi to????!!!!! Jakby tego było mało stwierdziłam, że skoro już czołgam się w deszczu i wodzie to mogę zrobić porządek z tym zielskiem definitywny i rozciągnęłam wokół agrowłokninę. Kamienie się przydały, mogłam ją spokojnie nimi przydusić a później rozrzuciłam ostatni worek zrębek. I tu zonk, bo zrębki czerwone Trudno, darowanemu koniowi w zeby się nie zagląda, będą czerwone, jak się komuś nie podoba to jego problem!!!! Po tych przyjemnościach pod tawułą wyrywanie ostatnich kawałów darni spod domu to już bułka z masłem była ... Rabata uwolniona od darni, pozostaje mi jutro nawieźć próchniczej ziemi i w końcu posadzić to, co w doniczkach czeka już od tygodnia. I taka myśl mnie naszła .... jeśli jeszcze miałam przez moment złudzenie o swojej normalności czy posiadaniu zdrowego rozsądku to właśnie się go pozbyłam!!! Jagoda, wszystko jest okey, roślinki przetrwały, posadzone, rosną!!!! Dziękuję bardzo jeszcze raz!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.05.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Co Ty chcesz od czerwonego kolorku???? Powiadasz, że narobiłaś się przy darni... a masz widły? widłami o dziwo sto razy lżej się przekopuje niż łopatą.. i darń też... ale muszą być te grubsze, nie te cieniutkie do siana... O zdjęcia poproszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 09.05.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 I taka myśl mnie naszła .... jeśli jeszcze miałam przez moment złudzenie o swojej normalności czy posiadaniu zdrowego rozsądku to właśnie się go pozbyłam!!! Przejawiłaś obrzydliwe symptomy ADHD... Należy to zwalczać a przynajmniej się starać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.05.2014 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Arni, może i mam jakieś widły, jeśli nawet to w stanie tak skorodowanym, że bałabym się je w bułkę wbić, że o darni nie wspomnę Zdjęcia będą, nie odmówię sobie powodu do użalania się nad moim losem i pochwał Wiatrołap już powoli pudełko kartonowe przypomina co bardzo mnie cieszy. Nawet parapet wewnętrzny jest pod oknem!!! Osia, staram się jeno nie bardzo mi to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 10.05.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Pokaż foty, bo nie uwierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.05.2014 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Dzisiaj zdjęc nie będzie, co chwila lało a ja z poświęceniem w ulewę takową ziemię próchniczą nawoziłam na rabatę! W potop prawdziwy sadziłam dwie tawułki i 3 berberysy pomarańczowe!!!! Przemokłam do imentu, nawet majtki miałam mokre to o robieniu zdjęć nawet mi nie przemknęło!!! Porobie jutro, muszę dosadzić floksy, dąbrówki i barwinki od Jagody, bo na razie posadziłam je na szybko nie w miejscu docelowym! Tyrion aktualnie przypomina bardziej wiejskiego kundla niz szlachetnego ONka, tak potwornie jest uświechtany bo pomaga mi jak może!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.05.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 To masz pomocnika.. skoro pan wsiowy się na Was wypiął.. to Tyrion wziął to sobie do swego serca i starał się chłopak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.05.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Ufff, od razu poczułam się jeszcze bardziej zmęczona... Idę stąd! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.05.2014 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Racja Agduś, to są tereny epidemiologiczne:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 10.05.2014 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Jestem zaszczepiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts