Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj, Kobietki, film się mija z książką. Nie wszystko w książce jest tak, a im dalej tym więcej różnic :yes:

Rozumiem, bo czytając angażujemy wyobraźnię i czasu mamy pod dostatkiem. Film musi stosować skróty i nie wszystko wtedy da się pociągnąć jak na papierze.

Jamles, myślisz, że temu mojemu rh tak ze strachu te liście???:D

Szczerze powiem, że mi się serial bardziej podoba, niż książka. Nie wiem, czy to wina tłumaczenia, czy Martina, ale dłużyzny niektórych opisów nic nie znaczących np. postaci lub menu na jakiejś uczcie nudziły mnie potwornie. Jesienią pewnie sięgnę znowu po książkę, może odkryję w niej coś fajnego.

Agdus, szansa to jest zawsze, mam nadzieję, że Piotruś sie postara!!!

Depsia, a podejrzewać to mogą mnie o coś konkretnego czy tak w ogóle, dla sztuki???

Dostałam od Rasi dwa wspaniałe berberysy, syprysa złotego i lewkonie, wykopane przez Nią własnoręcznie z samego środka poligonu drawskiego!!! Lewkonie już w ziemi, reszta czeka na łaskawcę, który zrobi dla nich miejsce. Do wtorku!

Braza, mam nadzieję, że mi wybaczysz prywatę.

Wklejam u Ciebie, bo tu większy ruch:

DSC_0070.jpg

To Kaj i Gerda, które szukają dobrego domu. Pisałam już o nich - będą persowate, długofutrzaste. Gerda jest trzykolorowa i ma lekkie ADHD, Kaj to prawdziwy koci facet - kocha spać i jeść, ale w przerwach bawi się z siostrą. Są bardzo przywiązane do siebie, kiedy bierzemy jedno na ręce, drugie biega i szuka go z miauczeniem.

Jamles, myślisz, że temu mojemu rh tak ze strachu te liście???:D

Szczerze powiem, że mi się serial bardziej podoba, niż książka. Nie wiem, czy to wina tłumaczenia, czy Martina, ale dłużyzny niektórych opisów nic nie znaczących np. postaci lub menu na jakiejś uczcie nudziły mnie potwornie. Jesienią pewnie sięgnę znowu po książkę, może odkryję w niej coś fajnego.

Agdus, szansa to jest zawsze, mam nadzieję, że Piotruś sie postara!!!

Depsia, a podejrzewać to mogą mnie o coś konkretnego czy tak w ogóle, dla sztuki???

Dostałam od Rasi dwa wspaniałe berberysy, syprysa złotego i lewkonie, wykopane przez Nią własnoręcznie z samego środka poligonu drawskiego!!! Lewkonie już w ziemi, reszta czeka na łaskawcę, który zrobi dla nich miejsce. Do wtorku!

Już się poprawiłam - naparstnice ;).

Brazula, wrzucam na kwilkę...

IMG_2556male.jpg

Nie ma mnie na FB. Wystawiłam je na Allegro - raz tak upchnęłam dwa koty.

Wszystkich znajomych, których się dało, już dawno przekonałam, że chcą mieć kota, a nawet czasem, że dwa koty są lepsze niż jeden kot. Brakuje mi nowych znajomych, albo straciłam dar przekonywania.

Czy nie mógłby czasem ktoś inny zauważyć kociego nieszczęścia? Czemu ciągle ja? Znam mnóstwo ludzi, którzy nigdy nie musieli upychać kociąt! A przecież moje koty się nie rozmnażają!

Taka karma...

Aga, moje też się nie rozmnażają.

Opowiadałam o kocie po operacji oka? Kocur oczywiście, nie kastrowany, świeżo po zaszyciu rany po oku, nabytej oczywiście w trakcie szwendania się po wsi w poszukiwaniu przygód. Gdy zapytałam Pana czy jest kastrowany, odpowiedź mnie powaliła: "No co pani, niech sobie pouzywa!"

Pewnie, qrwa, niech straci kolejne oko, ucho, łapę albo w ogóle niech padnie, ale niech sobie poużywa!!!!!! Ta mentalność chłopów pańszczyźnianych doprowadza mnie do szału i furii!!!!!!!

Mój kastrowany, a i tak właśnie jestem w cyklu jeżdżenia codziennie do weta na zastrzyki. W bitwie zarobił dwa sznyty na górnej powiece. Ot co

Ale chłopa bym czym ciężkim walnęła.