Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moje tyż nie posiadają tak wytwornego ustrojstwa...:rolleyes:

Jutro się będę męczyć na chrzcinach na które muszę 100 km dojechać:mad:

Bydło wiozę do rodziców i porzucam na jakieś 6 h... Mama chce mi dać swoje auto na dojazd... nie lubię małych niskich autek... aaaaa... ale chyba się skuszę bo9 ma klimuszkę :rolleyes:

Nie mam roweru .... terenówki zresztą też nie mam ... chyba się pójdę pochlastać ....:cool:

Dzień miałam pod tytułem: "Polowanie na ciśnienie z palcem sinym"

Rano przygwoździłam w osobisty prywatny próg drzwi tarasowych, palec pięknie wręcz dizajnersko sfioletowiał (z kroplą grafitu) i teraz jedynym obuwiem, w jakim mgę się poruszać to sandały. Bez obuwia też mogę. A na ciśnienie poluję od wczoraj bo pompa w przepompowni wody była uprzejma odmówić współpracy. Miała w sobie jeszcze na tyle życzliwości, że od czasu do czasu wody można nabrać albo na przykład włączyć zmywarkę, modląc się o przynajmniej pół godziny dobrego ciśnienia. Nie wiem jakim cudem, ale udało mi się nawet 3/4 ogrodu podlać, fundamentów już nie. W nosie, albo w końcu zacznie padać albo wszystko uschnie, nie chce mi się ganiać z wężem!!!!

Klimy tyz ni mom:bash:

W trzech tartakach nie ma drewna tarasowego ... qurna, to jakbym do lasu poszła i drzew nie było :o No i taras poszedł się sypac, przynajmniej do sierpnia:bash:

Palec boli cholera, ma piekny kolor, ale boli !!!

Ból przejdzie, Brazuniu, już za kilka dni... ;)

Ja tylko jestem ciekawa, co my mamy robić bez klimy w chałupach, jak na zewnątrz 35*C w cieniu...?

Jak Paweł tak ma na FL, to włącza klimę i ma w nosie, a my...?

Zaczynamy z mojnym poważnie rozważać przygotowanie przyzwoitego pomieszczenia dziennego w piwnicy stodolnej.

U mnie wczoraj było 25 w kuchni, pomieszczeniu zazwyczaj najchłodniejszym. W innych nie sprawdzałam, nie odważyłam się:D

Palec odpuszcza, chyba w końcu zrozumiał, że się nie dam!! A i dzięki mojej Kochanej Sąsiadce dodzwoniłam się do tartaku, o którym nie miałam pojęcia i .. w przyszłym tygodniu będę miała deski tarasowe. No, czyli szansa na taras przed końcem wakacji jest!!!!!

Braza.. a w necie patrzyłaś... bo kiedyś jak ja kupowałam to ofert modrzewia było od zarąbania...

Palca nie zazdroszczę... tak jak Ewa pisała może zejść... mężuś kilka razy przytłukł.. i albo odrastał, albo zszedł, ale zawsze jest niestety zdeformowany...

Klima powiadacie.. przecież i u nas jest już coraz bardziej w prywatnych domach powszechna... Nefcia z tego co kojarzę ma... nie wiem ile jeszcze nam zajmie i jak bardzo nam będzie przeszkadzała temp ale jak bardzo to założymy i u nas.. może koszty nas nie zrujnują...

Ból przejdzie, Brazuniu, już za kilka dni... ;)

Ja tylko jestem ciekawa, co my mamy robić bez klimy w chałupach, jak na zewnątrz 35*C w cieniu...?

Jak Paweł tak ma na FL, to włącza klimę i ma w nosie, a my...?

Zaczynamy z mojnym poważnie rozważać przygotowanie przyzwoitego pomieszczenia dziennego w piwnicy stodolnej.

kiedy u mnie jest 35*C (95*F) to ja sobie siedzę na tarasie i jaram cygarko popijając rum zes sokiem ananasowym :)

... w domu mam 25*C bo zimniej nie lubimy :)

... piwnicy ni mom :(

Ha! Wreszcie czegoś ni mosz! :rotfl:

U nas w domu zazwyczaj jak upał trwa dzień czy dwa to spoko, przyjemny chłód 21*C.

Ale jak jest tak okropnie gorąco przez ileś dni z rzędu, to w domu 25-27*C.

Wytrzymać trudno... :(

Temu pojawia się nam myśl o piwnicznym azylu.