Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pomachaj Arni, pomachaj!!!!

Wuśka, 3,2 cm grubości, 2,5 cm to za chude som!!!!!

Osica, ja nie narzekam qrna!!! Jestem przeszczęśliwa, że w ogóle udało mi się to drewno załatwić bo Depsia rację: taki taras wart grzechu!!! Szanowny zadowolony jest!

Prababko, ja nie głupia, brame sobie dobrze oznaczyłam:yes:

Salon pomalowany, listwy położone - zarąbiste są!!!! Jutro zdjęcia porobię, nie miałam już dzisiaj siły bo w tak zwanym międzyczasie przesadziłam 3 berberysy, bodziszka i wyhakałam zielsko z wrzosów. Moje ADHD przeszło samą siebie albo te upały tak negatywnie wpływają na moją inteligencję!!! Przed chwilą trochę pokropiło - ksiądz kropidłem większą ulewę by zrobił!!!

Braza tak zapiertegowuje, ze ja czuje sie zwolniona z tego obowiazku:lol2: a ogrod lezy i kwiczy a w zasadzie to kwicza niewsadzone od prawie miesiaca zurawki, hyzopy i pare innych popierdolek:o no ale co ja poradze, ze mi sie ta nieeeeeeeee chceeeeeeeeeeeeeeeee:sick:

No pięknyyyyyyyy:)

Wusia, deski nie będą ry(e)flowane. Po pierwsze primo: ten tartak nie robi tego; po drugie primo wyczytałam w kilku miejsca a i ta kobieta to potwierdziła, że to ry(e)flowanie osłabia ... Nie jestem specem, schody mam z takich właśnie desek a taras będzie bez tych szparek. Trudno, jestem zdesperowana, chcę na tym tarasie posiedzieć jeszcze w tym roku trochę więc mam w nosie, czy te ry(e)fle będą, czy nie!! Deska grubości 2,3cm szer.14cm.

Dół pomalowany, listwy położone na zicher wszedzie!! Zdjęcia są, ale zapomniałam wziąć ze sobą telefon na górę a nie chce mi się schodzić. Złachana jestem, przesadziłam marcinki i żurawki, posprzątałam po malowaniu, bo mimo ostrożności Pana Demolki bajzelek się i tak zrobił. Ledwo zipię, plecy chcą mi wpieprzyć ... na razie udaje mi się je zatrzymać z tyłu:cool:

Chmury 3/4 dni się kłębiły, duszno jak cholera a godzinę temu spadło 28 kropli deszczu. Idę pisac zażalenie do tych z góry!!!

Aaaaaa ... i mrówki znowu mi się roją na tarasie!!!! Co one do cholery widzą w tym miejscu?????

eeeeeeeeeeee znaczy jakby tak:bash: ryflowanie nie osłabia tylko ułatwia spływanie wody a poza tym mniej poślizgowe jezd;) zresztą to samo tutaj piszą http://deskitarasowe24.pl/deski-ryflowane

my też będziem kupować modrzewia i pewnie w tym roku też taras powstanie bo jak kupimy to położyć trza;) nasza będzie jednostronnie ryflowana i to będzie "od góry" a "od dołu" małż będzie sam nacinać deski bo nie zapłacę 18 zł więcej za m.kw. żeby były dwustronnie ryflowane;)

Na schodach (ryflowane z góry ... a z dołu po co?, tak na marginesie zapytam) woda nie stoi, to fakt nie mam jednak pojęcia, czy są bardziej czy mniej poślizgowe, bo nie mam porównania. Taras powstanie wtedy będę się wymadrzać!

Wiecie, to już na kpinę zakrawa: chmury się kłębią, wiatr popierdziela jak na sawannie a deszczu spadło tyle, że ja z mokrego pędzla więcej bym wylała:bash:

z góry daje się drobny ryfel spodem grubszy coby drewno nie "pracowało" i się nie gięło tako rzecze mój monsz, o drewnie co nieco wie w końcu te parę lat na tartaku przerobił:rotlf: ja się nie spieram mnie się ryfelek podobuje, w dobrej cenie jezd to i może taras w tym roku powstanie, chociaż prac "na już" to ma sporo:rolleyes:

Kinkiety wyglądają fajnie, podobają mi się!

I jasny kolor, czyli taki, jak widziałam i jaki od razu mi się podobał, byłam zawiedziona, jak przemalowałaś!

Teraz jest z powrotem dobrze! :D

saloon swietnie wyglada, jasno i czysto - brawo :) jasnosc to jest to co tygryski lubia najbardziej ;)

natomiast kinkiety same w sobie fajne, nowoczesne idealne do wnetrza ale mi qrna nie leża, gryza sie z drzwiami, juz wiem te drzwi mi tam nie pasza ani kolorystycznie ani wzorem. wiem wredna i krytyczna jestem, wybaczysz? :)

TARcia, o drzwiach to ja wiem od chwili ich wstawienia :D Trzeba je wymienić i już, jeno aktualnie kasa mnie nie lubi ....

Nooo, kominek odzyskał wygląd. Dlatego Osiczce pisałam, żeby przemyślała kwestię malowania kominka na ciemno:D