Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

O, dzięki, taki rosołek z kani może i ja machnę jutro albo pojutrze. U nas nadal obfitują. Szanowny co prawda troszkę spasował (okey, przyznaję, od pewnego czasu na widok grzybów robiłam się agresywna) ale jak Go zapwnie, że nikogo nie skrzywdzę to parę kani na pewno znajdzie i przyniesie:)

Qrcze, jaki paradoks! Arni ślinka na smażone kanie leci a Agduś (ja po części również) zgrzytamy już zębami na takowe ... Życie to jednak pełne niespodzianek jest ;)

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja też kaniami już nieco przeżarta.

Były flaczki, pasztet, pierogi, bo smażonych już nie mogliśmy, za dużo.

Ale pozostałych grzybów u nas teraz już mało jest, zdecydowanie.

I będą się kończyć, bo sucho już w lesie bardzo, a deszczu nie widać, jak zwykle u nas. :(

Też fajną pogodę mieliśmy, taką jak lubię! Grzyby jeszcze są, chociaż większość to jakaś taka cherlawa, ale mozna znaleźć fajne sztuki. Dzisiaj znowu zrobiłam mix z gałązką rozmarynu a drugi z kurkami z koprem. Octu miałam mało jak się okazało więc dodałam soku z limonki ... ciekawe, co z tego wyjdzie???

Miłego wieczoru!!!

Pewnie coś dobrego wyjdzie.

Nam dzisiaj padało trochę, ale weekend ma być ładny. Ciągle się wybieramy w góry i ciągle coś przeszkadza - kiedy pogoda ma być ładna, to jakieś inne przedsięwzięcia wyskakują, a kiedy wolni jesteśmy, to znów pada... Uda się przed wiosną?

Prawie poszłam w ślady Brazy dzisiaj i popełniłam zaledwie dziesięć małych słoiczków sosu paprykowego słodko - pikantnego. To naprawdę mało, bo ja normalnie to jak Arnika. Do kiszenia i w musztardę poszło 40 kg ogórków, a i tak dziecka policzyły te kiszone, podzieliły i wyszło im, że dwa tygodniowo otwierać wolno.

No dwa słoiczki, oczywiście, jeden z rozmarynem mix grzybów drugi kurki z gałązkami kopru. Dzisiaj zrobiłam kolejne doświadczenie, bo nie chciało mi się robić osobnej zalewy. Miałam trochę małych kapeluszy różnych grzybów i parę kurek no to zrobiłam malutki słoiczek kurek i większy mix grzybków w .... zalewie musztardowej. Matko, ciekawe czy zdecyduję się tego spróbować???:D

Jesień przepiękna, trochę wrzucę:

28-30.09 (56) (Kopiowanie).jpg

20.09 (111) (Kopiowanie).jpg

Nawet ostróżka od Jagody zakwitła!!! Dla takiej pogody na pewno warto!!!

28-30.09 (51) (Kopiowanie).jpg