Agduś 24.10.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Kiedy budowaliśmy chałupkę, założyliśmy, że być może będziemy mieć telefon stacjonarny. Nawet mamy kable tu i tam i gniazdka odpowiednie. No ale tepsa rzekła, że nie ma możliwości podłączenia nas - no sami rozumiecie, XIX wiek, obrzeże cywilizacji, dzika puszcza... No tośmy się na nich wypięli.+ u nas podobno działał - Andrzej przynosił na próbę swój służbowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.10.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Kiedy budowaliśmy chałupkę, założyliśmy, że być może będziemy mieć telefon stacjonarny. Nawet mamy kable tu i tam i gniazdka odpowiednie. No ale tepsa rzekła, że nie ma możliwości podłączenia nas - no sami rozumiecie, XIX wiek, obrzeże cywilizacji, dzika puszcza... No tośmy się na nich wypięli. + u nas podobno działał - Andrzej przynosił na próbę swój służbowy. też mam gniazdka i kable... i nie jesteśmy na obrzeżach cywilizacji ino stolycy - z okna słup widać a efekt ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.10.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 My mamy kilometr do rynku, podczas budowy było jakieś 80 metrów do już istniejących i stelefonizowanych domów... a jednak się nie dało. Prądu też się wtedy nie dało podciągnąć... Ot, taka rzeczywistość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.10.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Hmm nasza lokalizacja to wiocha ale sami sie prosza bysmy zalozyli tak telekomuna jak netia. Do slupa jest jakies 150m, ale my nie chcemy. W sumie po co. Moj plus smiga jak zyleta, zasieg lte hula na fula. Faktem jest ze w 3 city i okolicznych wioskach zasieg jest przyzwoity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.10.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Ostatnio słuchałam Cejrowskiego - ma dom gdzieś w Stanach. Idzie do sąsiada i zagaja, no wiesz ten tego drzewo mi w okna włazi, myślisz, że mogę je wyciąć? Sąsiad patrzy podejrzliwie i pyta nie masz piły, pożyczyć Ci? Gdy Cejrowski baka cos o pozwoleniu tamten patrzy na naszego rodaka jak na jakiegoś niespełna rozumu To jest rzeczywistość... nasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 24.10.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 U mnie na wsi ( ok 1500 lokalesów) do tego roku było max 10Mb...na radiówce, po kablu (taki lokales sp. z o.o.).Teraz po naciskach na włodarzy mamy projekt unijny i darmowe przyłącze za free.Internet zaczyna się od 30Mb i kończy na 300Mb. Myk jest taki, że cała sieć jest robiona w światłowodzie.Dostępne opcje z tv i telefonem. P.S.Fony w całej rodzinie mamy w fioletowych.Połączenia w kraju z fioletowymi i na stacjonarne za 0zł, do innych nie pamiętam ale bez tragedii.Jak jestem UE, to puszczam strzałkę jak mam czas gadać i oni oddzwaniają, koszt dla oddzwaniających 0zł ( w ramach sieci)mój koszt 25gr/min. AAA nasz abonament "firmowy" 25zł/brutto w tym 1Gb internetu (początek 2013r.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.10.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Tak się tylko zastanawiam, jakby u nas wyglądało, gdyby tak każdy mógł sobie każde drzewo wyciąć... Z drugiej strony, jeżeli ktoś chce koniecznie pozbyć się pomnikowego drzewiszcza z działki, bo mu np. zacienia grządkę z truskawkami, to wierci dyskretną dziurkę, zapuszcza jakąś chemię... a po kilku miesiącach dostaje pozwolenie na wycięcie suchego drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.10.2014 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 (edytowane) Ja tam też uważam, że pozwolenie na wycięcie drzewa nie będącego pod ochroną na własnej działce to już przesada. Żeby nie było, jakiekolwiek drzewo wycięłabym tylko z konieczności! Mam wrażenie, że mimo pozorów wielu jest takich, co by 20 razy zastanowili się nad koniecznością wycięcia. Garażu postawić na swojej działce też nie mogę bez pozwolenia, to już jest hardcore. Wielu rzeczy nam nie wolno na swoich posesjach robić, a już szczytem jest otulanie kołderką takiego, co włazi na nasz teren bez pozwolenia i zaproszenia, bo jak się dziadowi coś stanie to nas ciągają - chore!!! Depsia, ja dzwonię do Szanownego jak jest poza krajem bo nie płacę, On za to połączenie płaci coś koło 30 gr. zamiast prawie 1,00zł. Operatorzy sami nie wiedzą, co dają!!! Kjójik, masz szczęście!!! U nas czarna dziura, zadupie jak cholera. Nikt się niczym z tzw. pożal się Boże władz nie przejmuje, jeśli jego samego osobiście to nie dotyczy. Pomaranczowi mają gdzieś, inni operatorzy pracują na ich przekaźnikach więc też nic nie mogą. Rozpacz!!! Mam wrażenie, że zachodniopomorskie traktowane jest po macoszemu przez wiele firm i instytucji, jakby było tylko przyszyte do kraju na chwilę, aż żal normalnie!!! Aaaa i jeszcze dowcip, moja Latorośl umieściła ... po kim Ona to ma, jak pragnę :wiggle: Przychodzi kobieta z kotem do księdza i mówi: - Czy mógłby ksiądz ochrzcić mojego kota? - Wie pani, tak nie wolno... - Ale ja zapłacę 1000 zł. Ksiądz oszołomiony: - No dobrze. Ksiądz ochrzcił kota, ale że gryzło go sumienie, postanowił z tym pójść do biskupa. - Czcigodny biskupie, ochrzciłem kota... - Przecież tak nie wolno! Dlaczego to zrobiłeś? - Dostałem za to 1000 zł... - Chłopie, to Ty szykuj tego kota do komunii! Edytowane 24 Października 2014 przez braza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 24.10.2014 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Dlatego musisz aspirować...wyżej U mnie też była czarna...ale "my" zablokowali sesje parę razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.10.2014 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Ano widzisz, problem polega na tym, że "my" właściwie nie istnieje, zostało tylko "ja" i ... dżówno mogę. Ale i tak sie nie dam, oj nie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.10.2014 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 No to ja już nie wiem - dlaczego wszyscy mają darmo, a ja muszę płacić ponad 2 zł/min??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.10.2014 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Depsia, pogadaj z operatorem ... zbierz siły i zrób to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.10.2014 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Nie pogadam za bardzo bo każde połączenie wzbudza mnie agresję ... Prędzej bym chyba do Was wszystkich na piechotę doszła !!!! Kolejna reklamacja i kolejne bla, bla, bla ze strony Orange!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.10.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 standard dla pomaranczowych, kazda reklamacja nawet zasadna zawsze na niekorzysc klienta, dlatego bye bye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.10.2014 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 A internet satelitarny też do Brazoczyska nie dojdzie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 26.10.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 (edytowane) Z jednej strony też mnie diabli biorą na tę całą papierologię i konieczność latania od urzędnika do urzędnika z tonami papieru, kiedy się chce garaż na własnej działce postawić. Z drugiej strony, kiedy patrzę na te szopy, szopki, przybudówki, dobudówki i nadbudówki, zwłaszcza na wsiach rosnące jak grzyby po deszczu, estetyczne szalenie, z resztek po budowie szwagra, kumpla i fabryki (kiedy cieć dostawszy pół litra zaniewidział wyniesionych), to zaczynam widzieć sens tych pozwoleń. Gdzieś jest złoty środek - coby mi na sąsiedniej działce nie powstał czteropiętrowy blok albo garbarnia, musi być jakaś kontrola nad przestrzeganiem warunków zabudowy, ale czy tych papierków, pozwoleń i zgód musi być aż tyle??? Wiem na ten przykład, że właściciel dwóch działek przy naszej ulicy miał zamiar postawić właśnie dwupiętrowy blok. Nie dostał pozwolenia. Gdyby pozwolenia nie były konieczne, to bym już miała takie sąsiedztwo... Edytowane 26 Października 2014 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.10.2014 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Depsia, czy Ty wiesz ile kosztuje internet satelitarny?? Ja już wiem - niewarta skórka wyprawki - jeszcze ... Masz rację Agdus w kwestii tzw. "budowlanego" szalenstwa, ale i tak ono jest i psa z kulową łapą to nie interesuje. Można określić ścisłe warunki zabudowy, jaki budynek na danych terenach i ani grama więcej ani wyżej, zgłoszenie do gminy czy gdzie tam i okey. Nie spełnia warunków - rozbiórka na własny koszt! Projekt zagospodarowania własnego terenu, projekt garażu czy pomieszczenia gospodarczego jego usytuowanie na działce powinny wystarczyć, jeśli spełniają wymogi i warunki - do roboty. Czekanie, aż taki czy inny myślący lub myślący inaczej urzednik zdecyduje, czy pozwolić mi na wybudowanie garażu na moim własnym podwórku, za które zapłaciłam kupę szmalu jest chyba lekką przesadą ... Nadal walczę z pomarańczowymi gnidami i jeśli nawet nie wygram ... właściwie pewnie niewiele uda mi się ugrac, to przynajmniej humor sobie poprawię samym faktem, że zaczną dostawać wysypki na sam widok mojego numeru telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.10.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Gdzieś jest ten złoty środek pomiędzy biurokracją a bezhołowiem. Kiedy w Polsce ktoś go odnajdzie? Nie wiadomo, niestety.Szaleństwo dobudówek, przybudówek, szopek, składzików, kurników i innych dostawek trwa głównie na wsiach, gdzie nikt na nikogo nie doniesie, bo sam takowe posiada, a poza tym mu to nie przeszkadza. Podejrzewam, że w miastach, na przedmieściach i w osiedlach-sypialniach już by to nie przeszło - każdą samowolę zaraz sąsiedzi by podkablowali, w dodatku mając pewność, że podkablowany nie dowie się, kto doniósł. Gadaniem tak ich nie wkurzysz, jak pisaniem. Opieprzysz kolejną bogu ducha winną konsultantkę i tyle, a do ważnych to nie dotrze. Pisz i domagaj się odpowiedzi. Na skargę muszą odpowiedzieć pisemnie, nawet terminy są określone. Jeżeli terminu nie dotrzymają, to się skarż na nich wyżej. Wtedy naprawdę ich wkurzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.10.2014 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Nooo, za pisanie się tez wezmę, a jakże. Nie pójdę do Was, wybaczcie, bo i tak niczego nie napiszę, na wysłanie poprzedniego posta czekałam 7 minut ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.10.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 No to faktycznie masz problem z netem.Współczuję, bo doskonale to znam, od 2 czy 3 lat dopiero jest w miarę (do iseału jeszcze baaaardzo daleko).Człowieka szlag nagły trafia przy takim tempie przesyłu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts