Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Uwaga, sprawdzenie łączności ...

Mnie się neta rwie co chwila, są dni, że co 15-20 minut muszę resetować router! Dlatego mnie diabli biorą!!! Aktualnie mamy jednak inne sprawy na głowie: gmina była uprzejma ogłosić chęć budowy oczyszczalni ścieków, przydomowych oczywiście! Jutro idziemy w tej sprawie! Czy ktoś z Was może mi podpowiedzieć, na co zwracać uwagę przy takich umowach? Nie mam pojęcia jak ewentualnie uchronic się przed ewentualnymi pułapkami!

. Podejrzewam, że w miastach, na przedmieściach i w osiedlach-sypialniach już by to nie przeszło - każdą samowolę zaraz sąsiedzi by podkablowali, w dodatku mając pewność, że podkablowany nie dowie się, kto doniósł.

Żle podejrzewasz ;)

Ja też mam co nieco na sumieniu w tym względzie, ale słowo- kurnika nie mam. Szkoda, chciałabym.... mąż nie ma ochoty.

I tak najbardziej denerwuje inna cecha naszej biurokracji - plan mówi jedno a budują zupełnie coś innego i jakoś nikt nikomu nic za to nie robi. I jakoś pozwolenia dostali... Ciekawostka.

Braza, a szambo miałaś do tej pory? No to się gmina pokazała!

Widać dobrze z sąsiadami żyjesz. Albo po prostu projektu nie widzieli.

No ja wiem, że wiele zależy od zasobności portfela budującego. Pan Gołębiewski walnął sobie hotel w Karkonoszach ździebko wyższy, niż mu pozwolili, ale jakoś nie kazali rozbierać... Nam by pewnie wydali nakaz rozbiórki, gdyby się wydało, że mamy okno przesunięte o pół metra w porównaniu z projektem...

Edytowane przez Agduś

Witam

A u Was nie jest tak , że za garaż (nawet taki malusi na jedno auto) się płaci więcej podatku niż za dom ?

u nas tak jest i chyba wszedzie tak jest

No u nas nie, zdecydowanie nie.

Jak u Brazy - nie wiem.

Bardzo dziwne. Jestes pewna? Moze ty zwolniona jestes?

Też nie wiem, jak z podatkiem za garaz. Nie mam aktualnie garażu a w przyszłości chcę postawić zwykłego blaszaka.

Gmina się rzuciła w końcu na BOŚ więc trzeba korzystać. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i się załapiemy do realizacji. Jestem pod ogromnym wrażeniem już tylko samych chęci tej gminy do zrobienia czegokolwiek!!!

Też nie wiem, jak z podatkiem za garaz. Nie mam aktualnie garażu a w przyszłości chcę postawić zwykłego blaszaka.

Gmina się rzuciła w końcu na BOŚ więc trzeba korzystać. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i się załapiemy do realizacji. Jestem pod ogromnym wrażeniem już tylko samych chęci tej gminy do zrobienia czegokolwiek!!!

czyli kurnik z blachy, ale u Ciebie sąsiadów straszyć nie będzie ;)

fajną wiatę se postaw w niepogodę wykorzystasz na ..... palarnię :cool:

Eeeee, nie Jamlesik, blaszak przewidziany jest do ocieplenia i otynkowania w późniejszym terminie. Plany sa takie, żeby nie straszył blachą!

Z netem nadal kiepsko, więc wybaczcie, że u Was się nie odzywam, ale lezę!!!! Zostawcie gdzieś jakąś kawę ....

Zaczynam powoli dochodzić do wniosku, że konieczność resetowania g...a co jakiś czas (czasem raz dziennie, czasem częściej, a zdarzają się dni, że wcale) jeszcze nie jest taka najgorsza. G...o to oczywiście urządzenie, od którego zależy nasza łączność.

Brazula ja ostatnio widuję pomysłowe wykorzystanie wypełnień płotu betonowego;) biorą stawiają jak płot wymiar garażu z pełnych pól na żądaną wysokość i przykrywają daszkiem;) wstawiają bramę oblecą styropianem, tynk czy farba elewacyjna i piękny garaż jak murowany:lol: