Moose 28.10.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Powiem smętnie... hehehe... do tej pory cały czas mnie się interneta rwała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.10.2014 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Uwaga, sprawdzenie łączności ... Mnie się neta rwie co chwila, są dni, że co 15-20 minut muszę resetować router! Dlatego mnie diabli biorą!!! Aktualnie mamy jednak inne sprawy na głowie: gmina była uprzejma ogłosić chęć budowy oczyszczalni ścieków, przydomowych oczywiście! Jutro idziemy w tej sprawie! Czy ktoś z Was może mi podpowiedzieć, na co zwracać uwagę przy takich umowach? Nie mam pojęcia jak ewentualnie uchronic się przed ewentualnymi pułapkami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.10.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Znaczy, że co? Gmina Wam wybuduje tak sama z siebie??? No cuda się dzieją! Umowę trzeba przeczytać w całości, zwłaszcza to, co małymi literkami napisane. A najlepiej zeskanować i przysłać Andrzejowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.10.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Jak można się ze wszystkim przenieść do Twojej gminy, bo nasza nie ma zamiaru...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.10.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 nie pomogę Brazulko chociaż mam bo sama sobie robiłam na własny koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.10.2014 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 . Podejrzewam, że w miastach, na przedmieściach i w osiedlach-sypialniach już by to nie przeszło - każdą samowolę zaraz sąsiedzi by podkablowali, w dodatku mając pewność, że podkablowany nie dowie się, kto doniósł. Żle podejrzewasz Ja też mam co nieco na sumieniu w tym względzie, ale słowo- kurnika nie mam. Szkoda, chciałabym.... mąż nie ma ochoty. I tak najbardziej denerwuje inna cecha naszej biurokracji - plan mówi jedno a budują zupełnie coś innego i jakoś nikt nikomu nic za to nie robi. I jakoś pozwolenia dostali... Ciekawostka. Braza, a szambo miałaś do tej pory? No to się gmina pokazała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.10.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 (edytowane) Widać dobrze z sąsiadami żyjesz. Albo po prostu projektu nie widzieli. No ja wiem, że wiele zależy od zasobności portfela budującego. Pan Gołębiewski walnął sobie hotel w Karkonoszach ździebko wyższy, niż mu pozwolili, ale jakoś nie kazali rozbierać... Nam by pewnie wydali nakaz rozbiórki, gdyby się wydało, że mamy okno przesunięte o pół metra w porównaniu z projektem... Edytowane 29 Października 2014 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 29.10.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Nie podpowiem... mam kanalizę... za to nie mam wodociągu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 30.10.2014 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Witam A u Was nie jest tak , że za garaż (nawet taki malusi na jedno auto) się płaci więcej podatku niż za dom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.10.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 No u nas nie, zdecydowanie nie.Jak u Brazy - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.10.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Witam A u Was nie jest tak , że za garaż (nawet taki malusi na jedno auto) się płaci więcej podatku niż za dom ?u nas tak jest i chyba wszedzie tak jest No u nas nie, zdecydowanie nie. Jak u Brazy - nie wiem. Bardzo dziwne. Jestes pewna? Moze ty zwolniona jestes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAGODA 51 30.10.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Za garaż wolno stojący płaci się większy podatek, kiedy garaż jest w obrysie domu to podatek jest jak za dom. DPS traktowana jest jako gospodarstwo rolne i ich przepisy te nie obowiązują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.10.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Aaaa, widzisz, pewnie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.10.2014 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Też nie wiem, jak z podatkiem za garaz. Nie mam aktualnie garażu a w przyszłości chcę postawić zwykłego blaszaka. Gmina się rzuciła w końcu na BOŚ więc trzeba korzystać. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i się załapiemy do realizacji. Jestem pod ogromnym wrażeniem już tylko samych chęci tej gminy do zrobienia czegokolwiek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 31.10.2014 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Też nie wiem, jak z podatkiem za garaz. Nie mam aktualnie garażu a w przyszłości chcę postawić zwykłego blaszaka. Gmina się rzuciła w końcu na BOŚ więc trzeba korzystać. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i się załapiemy do realizacji. Jestem pod ogromnym wrażeniem już tylko samych chęci tej gminy do zrobienia czegokolwiek!!! czyli kurnik z blachy, ale u Ciebie sąsiadów straszyć nie będzie fajną wiatę se postaw w niepogodę wykorzystasz na ..... palarnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 31.10.2014 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Eeeee, nie Jamlesik, blaszak przewidziany jest do ocieplenia i otynkowania w późniejszym terminie. Plany sa takie, żeby nie straszył blachą! Z netem nadal kiepsko, więc wybaczcie, że u Was się nie odzywam, ale lezę!!!! Zostawcie gdzieś jakąś kawę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 31.10.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 U mnie od 2 tygodni z netem to już tragedia jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 31.10.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Zaczynam powoli dochodzić do wniosku, że konieczność resetowania g...a co jakiś czas (czasem raz dziennie, czasem częściej, a zdarzają się dni, że wcale) jeszcze nie jest taka najgorsza. G...o to oczywiście urządzenie, od którego zależy nasza łączność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.10.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Brazula ja ostatnio widuję pomysłowe wykorzystanie wypełnień płotu betonowego;) biorą stawiają jak płot wymiar garażu z pełnych pól na żądaną wysokość i przykrywają daszkiem;) wstawiają bramę oblecą styropianem, tynk czy farba elewacyjna i piękny garaż jak murowany:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 31.10.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Pomysł niezły, ale ja bym wolała jakąś płytę mieć wylaną w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts