EZS 07.12.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 braza, patrz na podróby. To takl jak z fotelami - jest ghost i są "inspirowane ghostem" w cenie 1/10 oryginału, wyglądają tak samo, no może są mniej trwałe albo co... Tu się płaci za wzornictwo i ja to rozumiem - ten kinkiet artemidy to mistrzostwo świata, w oczy się rzuca. Ale popularne wzory szybciutko są kopiowane przez różnych chińczyków a nawet polaków i jak ktoś nie ma zapędów na snobistyczny oryginał, to inspirowane są często hmm bardzo podobne i równie ładne. Popatrz sobie na przykład http://www.dobrelampy.pl/oferta.php# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.12.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Z kosmosu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.12.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Aaaaa ... nie wiem Braza czy wiesz , ale sky gardeny w środku są gipsowe... Właśnie miałam pisać że chyba za ten stiuk się płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.12.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Hmmm.. ale ściągnęli zdjęcie glutów z FM od Efilo... http://www.dobrelampy.pl/images/upload/org_img0466qd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.12.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Maxi.. ale to jest odlew... wyobrażasz sobie użytkowanie takiej lampy przez lata.. no bo gdybym ja taką nabyła (a nie zgłupiałam jeszcze) to miałabym ją na dożywocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.12.2014 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Niestety, ja też nie mam takich znajomych, którzy poznaliby ile kasy wisi mi na suficie Dlatego szukam odpowiedników, dzięki Ewa za linka do sklepu! Taką za 7.500 kupiłabym jak w dym, gdyby się sama zawiesiła i jeszcze przygotowała punkt dla siebie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.12.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Ciekawe czy Efilo o tym wie? Fajne te gluty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.12.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Ja nawet takiej bym nie kupiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.12.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Ciekawe czy Efilo o tym wie? Fajne te gluty:) To samo pomyślałam... Wiesz..... pewnie nie ma o tym nawet bladego pojęcia.. ale oni proponują "zamienniki", a ona ma z całą pewnością oryginał... jak znajdę do niej fona to dam jej znać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.12.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 detale... niby nic ale w tym cały urok Jedno jest pewne - jak ktoś ma wysmakowaną kuchnie czy łazienkę, obmyśloną, wymuskaną, to taki detal podkreśla resztę. W mojej łazience nikt go nie zauważy, bo to zwykła, przeciętna łazienka i taki smaczek po prostu się rozpłynie w ogólnym smaku nijakim. Więc mnie takie lampy po nic. Ale skoro Braza rozpatruje wc za 1500, to rozumiem, że reszta też będzie dość wyszukana i nie dziwi mnie chęć na lampy po tysiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.12.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 nawet jak bym miala to za tyle kasy lampy nie kupie, mam weza w kieszeni i juz. a ten skygarden pokazany za 7,5 tysia to wlasnie chyba podroba, bo oryginaly byly po 12 tys., moze one i ladne ale jakos mnie na kolana nie powalaja, ponoc sa bardzo ciezkie. wg mnie lampa ma swiecic, ma miec kilka zarowek, pasowac do reszty i byc w granicach mojego portfela. ot takie zyciowe po prostu. wolalabym pojechac na ekstra wczasy z mezem albo w ogrod wrzucic, jedna taka lampa to polowa mojej oranzerii:cool: albo kupic sobie bizuterie, ktora przynajmniej zaloze nie mam takich "ekskluzywnych" znajomych ktorzy poznaliby sie na takiej lampie za to na bizuterii i owszem :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.12.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Boszszsz, lampa to lampa, po co drążyć temat;)a tak serio, rozumiem że ktoś jest w stanie zapłacić tyle albo i więcej za coś co mu się podoba. A jak jeszcze stać go na to to nie ma sprawy. Co nie zmienia faktu że 3-5-7-10 tys. za lampę to przeginka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 07.12.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Na szczęście dla mnie, znajomych takowych nie posiadam a nawet jeśli posiadam to u mnie nie bywają U mnie bywają raczej ludzie, których chcę widywać i którzy nie są zwykłymi znajomymi... i takowych nawet przy świeczce mogę przyjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.12.2014 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Sorry ale miska ze stelażem to mnie będzie coś koło 1.070zł. To nie 1500. A może się uda jakiś rabat wyszarpnąć bo wszystko chcę kupić w jednym sklepie!!! Nie pokażę Wam umywalki bo zawału dostaniecie :) A te gluty to ... przepraszam, może ja mam gust parobka ... nie podobają mi się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.12.2014 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Nikomu w kieszeń nie zaglądam, jak ktoś ma ochotę kupić sobie lampę za 10.000 to proszę uprzejmię . Ja te 10.000 wydam chętnie na coś innego, co ktoś może uznać za fanaberię itd. Osica, jak się będziesz do mnie wybierać daj znać z 1 dzień wcześniej to duuuużooooo świeczek zanabędę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.12.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Sorry ale miska ze stelażem to mnie będzie coś koło 1.070zł. To nie 1500. A może się uda jakiś rabat wyszarpnąć bo wszystko chcę kupić w jednym sklepie!!! Nie pokażę Wam umywalki bo zawału dostaniecie :) Ech, przecież wiesz, że 1500 to była przenośnia Raczej chodzi o to, że jeżeli łazienka jest spójna, ma jakiś zamysł hmmm dekoracyjny, to takie lampy dobrze dołożyć, bo wtedy szczegóły są ważne. Przypomina mi się łazienka Nefer i kilka innych z forum. I ja to rozumiem. Rozumiem nawet, jak dziewczyny ciułały po jednej rzeczy latami, żeby mieć tą wymarzoną całość i wcale nie o bogactwo tu chodzi, czasem i niebogaty się porywa na drogie zabawki, bo tylko to pasuje... Niestety, ja pomysłu na spójną łazienkę nie miałam. A przy braku pomysłu lepiej nie ryzykować z przesadnym designem, bo może kicz z tego wyjść. Ba, drogi kicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.12.2014 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Gluty mi się nie otwierają. Wiele razy pisałam, że każdy ma inne priorytety - jeden powie, że lampa za 5000 zł to głupota/snobizm/rozrzutność (niepotrzebne skreślić), bo za te pieniądze mógłby mieć wakacje/ogród/biżuterię (niepotrzebne skreślić lub potrzebne dopisać), drugi wybierze lampę, choćby miał niedojadać, bo piękne wnętrze to jego priorytet. Ja się tylko zastanawiam, czy taka lampa jest tyle warta, no ale skoro ktoś ją kupuje (a zapewne niejeden), ktoś inny docenia, to pewnie jest tyle warta dla... producenta i sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 07.12.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Nikomu w kieszeń nie zaglądam, jak ktoś ma ochotę kupić sobie lampę za 10.000 to proszę uprzejmię . Ja te 10.000 wydam chętnie na coś innego, co ktoś może uznać za fanaberię itd. Osica, jak się będziesz do mnie wybierać daj znać z 1 dzień wcześniej to duuuużooooo świeczek zanabędę Ad 1 mam tak samo:rolleyes: Ad 2 nie omieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.12.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Sorry ale miska ze stelażem to mnie będzie coś koło 1.070zł. To nie 1500. A może się uda jakiś rabat wyszarpnąć bo wszystko chcę kupić w jednym sklepie!!! Nie pokażę Wam umywalki bo zawału dostaniecie :) A te gluty to ... przepraszam, może ja mam gust parobka ... nie podobają mi się ... Oj tam oj tam;) Co by to było jak by się wszystkim to samo podobało, nuuuuda.... jak na polskim filmie:cool: Mnie te gluty zaintrygowały choć za cholerę do naszego domku nie pasują. Ciekawi mnie za to jak świecą. A w tematach łazienkowych pochwal się co wybrałaś. Mam nadzieję że kiedyś osobiście przetestuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.12.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Z innej beczki - podpowiedzcie, jak wycenić korepetycje przez internet! Wiem, dziwnie to brzmi, ale wygląda sensownie. Wysyłam uczniowi zadania do wykonania (chłopak nie umie pisać wypracowań). Nie są to po prostu tematy wypracowań, tylko ćwiczenia, których przygotowanie zabiera mi trochę czasu. On odpowiada, kiedy może (to już broszka jego i mamy, jak często będzie pisał), ja oceniam pisemnie jego pracę i piszę kolejne ćwiczenia. Jak to wycenić?Na razie było dwa razy na próbę. Im się podoba, więc będzie trwało. Powinnam chyba sprawdzić, ile czasu zabiera mi przygotowanie porcji ćwiczeń i wycenić to godzinowo. No nie? Ile się bierze za godzinę korepetycji? Ja wezmę mniej, bo nie muszę dojeżdżać i pracuję, kiedy mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts