Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

Samochody też są różne... i za kilka i kilkaset tysięcy, a nawet i miliony...

Mają różne cechy, i jedną wspólną... jeżdżą... Lampy świecą...

A ponieważ chyba Wszystkie TU jesteśmy podobne... to chyba żadna z Nas nie kupiłaby za tyle kasy lampy.. bo ta inna tańsza też świeci.

Tylko tą odpowiednią trzeba znaleźć... no i żeby jeszcze kasa się zgadzała.

Jak robiłam białą łazienkę... to był spójny zamysł, miało być :niedrogie kale, dobra armatura i ceramika, wielka kabina i duża wanna, wszystko to w rozsądnej cenie, a jeśli droższe... to o ile i czy mnie na to stać...

Zwisy pasują.. i były chyba coś koło 100-120zł... nie pamiętam... na suficie zwykłe oczka.. też pasują...

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z innej beczki - podpowiedzcie, jak wycenić korepetycje przez internet! Wiem, dziwnie to brzmi, ale wygląda sensownie. Wysyłam uczniowi zadania do wykonania (chłopak nie umie pisać wypracowań). Nie są to po prostu tematy wypracowań, tylko ćwiczenia, których przygotowanie zabiera mi trochę czasu. On odpowiada, kiedy może (to już broszka jego i mamy, jak często będzie pisał), ja oceniam pisemnie jego pracę i piszę kolejne ćwiczenia.

Jak to wycenić?

Na razie było dwa razy na próbę. Im się podoba, więc będzie trwało. Powinnam chyba sprawdzić, ile czasu zabiera mi przygotowanie porcji ćwiczeń i wycenić to godzinowo. No nie? Ile się bierze za godzinę korepetycji? Ja wezmę mniej, bo nie muszę dojeżdżać i pracuję, kiedy mi pasuje.

Aga, języki, to 30-50zł

Te inne, to nie wiem, 5-30???

Ha - z pewnością punkt widzenia zależy od ilości liczenia. :p

Ponieważ nie mam za bardzo czego liczyć w portfelu, taka lampa to dla mnie kosmiczny i pozbawiony sensu wydatek.

Ale... jeśli ktoś ma odpowiednią ilość biletów NBP do policzenia, to taka lampa może być dla niego zwykłym zakupem, podyktowanym projektem pomieszczenia.

Co komu do domu... ;)

Arctica, uściskaj J.!!!!!!!!:lol2:

Nie chciałabym za żadne skarby, żeby wszystkim podobało się to samo ..... nie strawiłabym tego!!!!!

Jak zawsze jesteście wszyscy rozsądni i za to też Was kocham!!!! Moja łązienka to będzie szkło na ścianach pod prysznicem i nad wc, reszta farba, żywisa na podłodze, ogromne lustro nad umywalką, szafka pod nią, duża bo 150cm dł., jakaś zabudowa (jeszcze nie wiem jaka) obok wucetu, bo mam miejsce a szafa na bzdety się przyda! Chcę to w jasnym kolorze, raczej złamanej bieli niż beżu, bo odcieni brązu w swojej łazience nie zdzierżę! Do białego zawsze mogę zmieniać co tydzień ręczniki i będę miała inną łazienkę!

I teraz się skupcie:

Do tego:

http://www.mizar.pl/img/towary/1/2014_06/Roca-Gap-Miska-WC-podwieszana-Clean-Rim-A34647L000-5.jpg

http://www.mizar.pl/img/towary/1/2014_02/Marmorin-umywalka-Dione-505070020010.jpg

http://www.mizar.pl/img/towary/1/2014_11/Hansgrohe-Logis-Bateria-jednouchwytowa-umywalkowa-wylewka-195mm-71220000-1.jpg

http://www.mizar.pl/img/towary/1/2014_06/105512-1.jpg

muszę dobrać lampy nad lustro i jakiś spot nad prysznic. Myślcie Kochani!!

Agduś, mam wrażenie, że korepetycje przez internet to koszt około 20 - 25 zł za godzinę przynajmniej mi takie ceny w oczy wpadły gdy szukałam dla Młodej biologii.

Aga, języki, to 30-50zł

Te inne, to nie wiem, 5-30???

30 to chyba student?

od 50/godzinę a maturalne to 70-80

Jak widać ceny zależą też od lokalizacji.

Pewnie bym liczyła połowę normalnej ceny

Prababko, od 5-ciu lat czyli od chwili zamieszkania nie moge patrzeć na tę łazienkę!!! Ważniejsze jednak dla mnie były pozostałe pomieszczenia toteż łazienka czekała .... czekała .... aż się doczekała. Na wiosnę ruszam, niech się dzieje wola nieba!!!

Umywalka mnie zauroczyła! Kosztuje majątek (jak na moją kieszeń) ale trudno, przeżyję!!!!! Chyba że gmina nie zrobi POSa, wtedy będę musiała skorygować swoje plany ... tfu ... tfu ...tfu...!!!!

aj tam majatek, w ofercie sa jeszcze drozsze :D

ale umywalka fajna, nie bylabym soba gdybym od razu nie skonfrontowala "ladniosci" z uzytkowaniem np. myciem jej i osadzaniem farfocli na odplywie, jak toto czyscic? cos sie podnosi, otwiera jak np. w odplywach liniowych czy to jest tak na stałe? bo jak tak to szybko mialabym ja zapchana.

Na stałe na pewno nie, pod spodem z tego co wiem jest normalny odpływ. W trakcie przeglądania stron gdzieś mi w oko wpadł rysunek techniczny stąd wiem.

No niby sa droższe, wiem, ale ta też do tanich nie należy a inne droższe w ogóle mi się nie podobały!

Pani Maxtorko, dziękuję :) Planowałam kinkiety, takie z boku, na regulowanych wysięgnikach ale w jakiejś przyzwoitej cenie nie znalazłam niczego odpowiedniego (tu się właśnie Tolomeo kłaniają ale cena powala!!) Dlatego doszłam do jedynie chyba słusznego wniosku: będą zwisy! Parę znalazłam, przejrzę je jeszcze raz i wrzucę tutaj, może Wasze sugestie pomogą mi wybrać.

Arni, ceramika różna (wiem, wiem, odcienie koloru - trudno, mam to gdzieś, białe to białe:)): miska wc to Roca Gap Clean Rim umywalka Marmorin Dion. Bateria jest świetna, jeszcze jedną faworytkę miałam ale cena mnie zabiła! Prysznic Grohe EuroCube cały ten zestaw na zdjęciu. Stelaż Grohe też w zestawie razem z przyciskiem i różnymi tam. A propos przycisku: czy ja będę mogła w przyszłości zmienić go na inny? Ten w zestawie jest nawet nawet, ale ja wiem co mi do łba przyjdzie?? Jeśli taka wymiana jest możliwa to byłoby fajnie!

Wysłałam zapytanie do sklepu, czy mają na stanie wszystkie te srzęty bo zależy mi na realizacji jeszcze w tym miesiącu. Czekam.

I mam już wybrany bojler. Po konsultacjach z najlepszym Dochtorem świata stanęło na tym, że bojler bardziej mi się opłaca.

O taki bojler: Ariston Vizengo 100 l

http://www.dobregrzejniki.pl/images/atlantic/pc/viz.jpg

Edytowane przez braza

Do danego modelu spłuczki dedykowanych jest kilka przycisków ... sprawdź... ja tak mam w gebericie... i w innych też tak jest. Nie będzie więc problemu.

Umywalka.. mam podobną w kształcie z Roca ale z dziurą w środku na normalny odpływ... sprawdź jeszcze tą moją...