Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mnie powaliły te umywalki stojące na podłodze, np ta http://www.archiexpo.com/prod/marmorin/floor-standing-washbasins-design-52050-405072.html

A jakie cudne wanny mają! Niestety, te rzeczy wyglądają w salonach kąpielowych min 20m2. W małej łazience zupełnie ich nie będzie widać.

Mam pytanie jeszcze jedno praktyczne - nie pamiętam, czy masz drugą łazienkę? Jakoś nie kojarzę. Więc w tej umywalce będziesz czasem musiała coś przeprać, buty umyć (gdzieś trzeba). Da się?

Nie będzie drugiej łazienki ale też i nie ma obaw bo po pierwsze primo: nie pamiętam już kiedy ostatnio robiłam przepierkę w umywalce, wszystko, dosłownie wszystko wrzucam do pralki, po drugie primo: buty myję na dworze, zimą przecieram mokrą ścierką w wiatrołapie (i później mam zmiatanko, oczywiście:))

Te wszystkie stojące urządzenia tak mi dały popalić, że nawet na nie patrzę:D

at "bojler" ... może przed zakupem przejrzyj jeszcze ofertę Whirlpool (seria Energy Smart), bardzo energooszczędny - sam się uczy kiedy jest największe zużycie ciepłej wody na zadaną temperaturę, posiada również tryb "wakacyjny", sterowanie przez telefon i inne takie :)

Polecam (działa już drugi rok)

Dzięki Cheffie - i miło Cię znowu widzieć, straszliwie zapracowany Człowieku!!! Nie widziałam w ofercie polskich sklepów tego bojlera. Wybrany przeze mnie ma dokładnie te same funkcje, jakie wymieniasz (poza sterowaniem przez telefon, co szczerze mówiąc nie przeszkadza mi za bardzo) czyli bedzie oki .... chyba .....

Ewa, pooglądałam, rzeczywiście niektóre bardzo mi się spodobały, inne wręcz przeciwnie, cen nie sprawdzałam... Musiałabym chyba w salonie sobie łazienkę urządzić, żeby takie cuda miały odpowiednią oprawę. W sumie fajnie by było gości w wannie przyjmować... Na tronie gorzej... Całe szczęście, że wystarcza mi oglądanie takich rzeczy na zdjęciach.

A tak a'propos, to czy są jakieś godne polecenia formy z dolnej półki cenowej? Muszę trzy kibelki wiszące wymienić i chcę takie, które nie załażą kamieniem pod linią wody i pod górną krawędzią, nie mają niepotrzebnych załamań z zewnątrz i pasują do nich normalne deski. I umywalkę jedną do wmontowania w szafkę chcę kupić. Taką większą, ale nie ogromną.

Braza, umywalka dla miłośników kawy: http://www.lazienkaplus.pl/pl/umywalka-70-x-50-cm-czarno-biala-art-ceram-one-shot-cup-osl0050150,418064,81,i.html

Edytowane przez Agduś

Antado nie mam pojęcia, pierwsze słyszę. Koło ma dobrą markę, z tego co wiem. Moja miska to koło z powłoka reflex, jeszcze przez poprzednich właścicieli zakładana, sama widziałaś, że wygląda dobrze i bez większych starań!

Nooooo ślicznnnnaaaaa!!!! Tylko można się pomylić ... jakbym taką kawę wypiła to nie wiem, czy bym przetrwała!!!

A tak a'propos, to czy są jakieś godne polecenia formy z dolnej półki cenowej? Muszę trzy kibelki wiszące wymienić i chcę takie, które nie załażą kamieniem pod linią wody i pod górną krawędzią, nie mają niepotrzebnych załamań z zewnątrz i pasują do nich normalne deski.

Jak znajdziesz to koniecznie daj znać, bo mnie ostatnio szlag trafia... a może to nie na kible ino na całokształt...:bash:

Chyba Koło ma jedną serię z powłoką i fajnie wygląda (ale nie pamiętam dokładnie czy to koło czy cersanit) TARcia ma z koła ceramikę i klnie.... fakt.. dwa dni użytkowania i czyścić trzeba. Kiedyś miałam i koło i cersanita i były OK, ale to było kupione 14 lat temu. Zupełnie inne materiały wówczas były ...

A jest też roca w niskiej cenie...

Kolo to pomylka, to nawet nie jest dolna polka, to ponizej dolnej polki. mam i umywalki i wc - porazka, nie byly kupione w markecie (co mi sugerowala laska z fm ktora sprzedaje ceramike) tylko w znanej trojmiejskiej firmie od lazienek. ceramika jest szara, szkliwo matowe, zachodzace, wg. mnie zle pokryte, wc sie odbarwia. nie ma tu znaczenia twardosc wody (po zmianie "twardosci" wcale sie nie polepszyło) w poprzednim mieszkaniu mialam i kolo i cersanit i nie bylo takiego problemu. ale coz, nowa jakosc ;):bash: