Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska


braza

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • braza

    10541

  • Agduś

    4690

  • DPS

    3621

  • wu

    2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Braza ja robie tak:

 

Potrzebujemy: matiasy bez skory marynowane w occie (na hali rybnej w gdyni mam swojego dostawce z tlusciutkimi matiasami :D ) , pieprz czarny mielony, mix papryki slodkiej i ostrej mielonej, papryka owoc: zółta i czerwona, cebula biala, cebula czerwona, liscie laurowe, gorczyca, ziele angielskie, pieprz czarny w kulkach, pieprz czerwony w kulkach, nac pietruszki i olej

 

filety kroimy na kawalki 3-4 cm (jak leniwe pierogi) czesc panierujemy w mielonym pieprzu, czesc w papryce, potem ukladamy warstwami: sledz, dodatki cebula w kostke, papryka w kostke lisc, ziele, natka, kulki itd. i znowu sledz i dodatki. calosc na koniec zalewamy olejem. musi odstac co najmniej 3 dni zeby wszystko przeszlo smakami. śledziki sa obledne w smaku, u nas je nawet moja siostra, ktora ma dlugie zęby na jakiekolwiek ryby.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

O, takiego przepisu nie znam, chyba go zaadoptuję.

Tarcia mogęęę?

 

U nas zawsze sprawdzają się ßledziki mojego Taty:D

Śledzie z octu bez skóry( u nas Lisner wiejski albo ostatnio z Lidla) pokrojony w kawałki ok. 2cm, na to drobno krojona cebulka i starte jabłko. Wszystko lekko posypane pieprzem, odrobiną cukru, skropione cytrynką co by jabłka nie ściemniały i delikatnie polane oliwą.

Zawsze schodzą:D

 

Wusia ​a po japońsku to jakie?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Maxtorka no te po japońsku ( tak się przepis nazywał ;) ) to matiasy takie z beczki solone wymoczyć, pokroić na kawałki, jabłko, korniszonka i cebulkę w kosteczkę, do śmietany dodać sok z cytryny i wymieszać i do smaku trochę cukru i soli ( ja soli nie dawałam ze względu na to że matiasy jeszcze mogły sól oddać ) wymieszać śmietanę z jabłkami, korniszonkiem i cebulką, zalać śledzie wymiąchać i poczekać aż się przegryzą
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

O matko, zaśliniłam się!! Ja rybowa raczej nie jestem, a już tych śródlądowych to praktycznie w ogóle, ale od czasu do czasu, jak mam możliwość (teraz, bo w Perle były "od ręki") to uwielbiam flądrę!! Za to śledzie bardzo lubię, najbardziej te północne, duże i tłuste, ale matiasy od biedy też:D

 

Przyjechały urządzenia do łazienki poza umywalką i baterią umywalkową, będa w styczniu!!!

 

Wybrałam lampy do łazienki ... co myślicie o takich x 2(z obu boków lustra)

 

http://www.lumenpro.pl/21204-large/drops-philips-340551116-kinkiet-lazienkowy-potrojny.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...