Moose 18.12.2014 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Zapewne smakowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.12.2014 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Jakoś niby nie przepadam za śledziami, a czasami mam takiego smaka, że muszę i to natentychmiast! Osobiście lubię smażone w zalewie octowej, mniam!!! I te czerwone co mężowaty robi:yes: Ps. dziękuję i również cieplutkie zasyłam bo tam się pewnie przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 19.12.2014 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Trudno Was dogonić Brazka,śledzik zawsze wychodzi dobry:)Smacznego:) U mnie w tym roku na Wigilie zrobi syn-tez mu wyjdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.12.2014 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Śledź - jeden z kulinarnych tematów nie do przejścia dla mnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.12.2014 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 moje po japońsku pyszne z rana;) rolmopsy to nie wiem bo dla mężowatego z octem a wczoraj szamałam z żurawinką suszoną odlot jakie dobre:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.12.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Braza ja robie tak: Potrzebujemy: matiasy bez skory marynowane w occie (na hali rybnej w gdyni mam swojego dostawce z tlusciutkimi matiasami ) , pieprz czarny mielony, mix papryki slodkiej i ostrej mielonej, papryka owoc: zółta i czerwona, cebula biala, cebula czerwona, liscie laurowe, gorczyca, ziele angielskie, pieprz czarny w kulkach, pieprz czerwony w kulkach, nac pietruszki i olej filety kroimy na kawalki 3-4 cm (jak leniwe pierogi) czesc panierujemy w mielonym pieprzu, czesc w papryce, potem ukladamy warstwami: sledz, dodatki cebula w kostke, papryka w kostke lisc, ziele, natka, kulki itd. i znowu sledz i dodatki. calosc na koniec zalewamy olejem. musi odstac co najmniej 3 dni zeby wszystko przeszlo smakami. śledziki sa obledne w smaku, u nas je nawet moja siostra, ktora ma dlugie zęby na jakiekolwiek ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 19.12.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 O, takiego przepisu nie znam, chyba go zaadoptuję. Tarcia mogęęę? U nas zawsze sprawdzają się ßledziki mojego Taty:D Śledzie z octu bez skóry( u nas Lisner wiejski albo ostatnio z Lidla) pokrojony w kawałki ok. 2cm, na to drobno krojona cebulka i starte jabłko. Wszystko lekko posypane pieprzem, odrobiną cukru, skropione cytrynką co by jabłka nie ściemniały i delikatnie polane oliwą. Zawsze schodzą Wusia a po japońsku to jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.12.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 mogiesz ale jednak co sledzik z beczki to z beczki , a moja mama robi tez podobnie sledzie solone u nas generalnie w domu jada sie duzo ryby, sledzia tez wiekszosc lubi, dobrze zrobiony sledz czy karp nie jest zly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.12.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Śledzie to ja jeno z cebulką w oleju jadam... wszystkie inne odpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 19.12.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 My generalnie dużo ryb jadamy takoż i owoców morza. Mamy po prostu dostęp do źródełka:D Zdrowo i smacznie, normalnie łoszendgoł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.12.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Maxtorka no te po japońsku ( tak się przepis nazywał ) to matiasy takie z beczki solone wymoczyć, pokroić na kawałki, jabłko, korniszonka i cebulkę w kosteczkę, do śmietany dodać sok z cytryny i wymieszać i do smaku trochę cukru i soli ( ja soli nie dawałam ze względu na to że matiasy jeszcze mogły sól oddać ) wymieszać śmietanę z jabłkami, korniszonkiem i cebulką, zalać śledzie wymiąchać i poczekać aż się przegryzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 19.12.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Dziękuję Pszepani:D Cosik mi się zdaje że te Święta śledzikowe będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.12.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 jeszcze śledziom coś do pływania trzeba Wusia do japońskich ....http://sklep.festus.pl/shop_img/17/28/237_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.12.2014 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 O matko, zaśliniłam się!! Ja rybowa raczej nie jestem, a już tych śródlądowych to praktycznie w ogóle, ale od czasu do czasu, jak mam możliwość (teraz, bo w Perle były "od ręki") to uwielbiam flądrę!! Za to śledzie bardzo lubię, najbardziej te północne, duże i tłuste, ale matiasy od biedy też Przyjechały urządzenia do łazienki poza umywalką i baterią umywalkową, będa w styczniu!!! Wybrałam lampy do łazienki ... co myślicie o takich x 2(z obu boków lustra) http://www.lumenpro.pl/21204-large/drops-philips-340551116-kinkiet-lazienkowy-potrojny.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.12.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Nie tykam śledzi nawet widłami, fuj. Wierzę, że lampy pasują do reszty, ja się na nowoczesnościach nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.12.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Na pewno będą pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.12.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Na pewno będą pasować widły do śledzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.12.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 swietne lampy, co to? bedzie jak lustro w garderobie teatralnej, fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.12.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 widły do śledzi ;) czy śledzie do lampy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.12.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Aja dzisiaj podjadłam śledzików.. dobre były... Lampy fajne są, zależy co będzie na górze i jaka będzie reszta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.