Arnika 19.12.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Czy pokażesz kosze na drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.12.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Lampy do wideł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.12.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 widły do śledzi ;) ... avocado do śledzi ... w tym roku fuzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.12.2014 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Śledzie i lampy. To było streszczenie wewątku - musiałam jakoś sobie uporządkować. Śledzi z zasady nie jadam, ale zasady czasem łamię. Lampy mam, chociaż w planach zakup nowej do jadalni. Póki co, nie mam czasu szukać. Stara jeszcze świeci i nawet nie czuję do niej obrzydzenia, więc pewnie jakiś czas powisi jeszcze. No chyba, że się coś trafi - ładnie i niedrogo. Islandii bym zazdraszczała, gdyby nie pora roku - na namiot za zimno, na nic innego nas nie stać zwłaszcza tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emeryta pacha 19.12.2014 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 ... avocado do śledzi ... ...i burak:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.12.2014 00:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Czekajcie bo mi się pomerda ... śledzie zawiesze w łazience a lampy i widły na stók postawię ... Nawet z avocado chyba byłyby niezjadliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.12.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Dobrze żeś sobie poukładała bo jeszcze by Ci się pośmajdało:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.12.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.12.2014 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Nooo, teraz się nie pośmajda!!!!! Próbowałam śledzie .... doooobreeeee, jestem genialna!!!!!! Matko, jak u mnie piździ i leje, okropieństwo!!!!! Nawet gnida za długo nie chce na zewnątrz siedzieć!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.12.2014 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Gratuluję Geniuszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.12.2014 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Znalazłam sledzie. Nie, tak, sledzie kupiłam a znalazłam zaśledziony wątek... No to źródełko wiedzy może mnie oświeci... Jak długo się moczy (godziny? dni? lata?) ??? Kiedy dodać śmietanę lub majonez? Znaczy dziś czy przed spożyciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.12.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Ewcia moczy się w zależności od słoności;) znaczy ja robię tak że przyniesione śledzie płukam, zalewam wodą z mlekiem zostawiam na godzinkę dwie, odcinam kawałeczek i próbuję, jak za słone to zmieniam wodę na świeżą i moczę dalej i co jakiś czas próbuję, jak uznaję że są w sam raz to odlewam wodę i przerabiam, co do śmietany to ja daję od razu bo to jednak musi co najmniej dzień postać żeby się smaki przegryzły, ja swoje robiłam w czwartek, w piątek wieczorem dobre były ale dzisiaj wieczorem to dopiero delicje:lol: i nie wiem czy do świąt dotrzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.12.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 O matko, a coś dla tych nieśledziowych to się znajdzie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.12.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Wusia, OK, wodę odlewałam już 5 razy, więc chyba idę przerabiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.12.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 O matko, a coś dla tych nieśledziowych to się znajdzie...? Proponuję tradycyjną goloneczkę w piwie... [ATTACH=CONFIG]295097[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.12.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Ewa odkrój kawałeczek i spróbuj czy nie są słone DPS-ia a co byś chciała szyneczka u mnie się pekluje, jutro będę robić jeszcze moje ukochane śledzie po kaszubsku, po tych po japońsku mgliste wspomnienie w postaci jakichś 2-3 kawałków zostało z prawie kilograma znaczy się dobre były:rotfl: a na święta jeszcze strucla z makiem i sernik na piernikowym spodzie z kruchym czekoladowym wierzchem, jak szaleć to szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.12.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 dobre są. Próbna konsumpcja wykazała, że będą bardzo dobre. Jutro kupię następny kilogram Na razie zrobiłam w oliwie i w majonezie z ogórkiem i w curry. Lubię śledzie, ale rzadko są dobre sklepowe. Nastawiam się na przerób sledzi hough! Z innych rzeczy - kupiłam dziś na jarmarku szynkę, młoda zrobi cookies i myslę o takim cieście, które jadłam w pracy ale przepisu nie mam. Filozofia żadna, bo się piecze kruche ciasto (albo kupuje biszkopty i kruche ciastka) kładzie na to ubitą śmietanę i na to krówkę. Tylko nie wiem, czy krówkę prosto z puszki, czy jakoś przerobioną np. ukręconą z masłem i czymś. Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.12.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 moj sernik w tym roku troche inny bedzie, tzn. polewa bedzie inna reszta ta sama:D polewa bedzie czekoladowa ze wzorem krowkowym, spod lubimy cienki wiec tradycyjnie herbatnikami wyloze blache. ooo i schab ze sliwka tez musze upiec. ale piernika nie pieke, mama robi rolade makowcowa, jablecznik z cynamonem plus moj sernik - wystarczy stanowczo:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.12.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Kurczak.. ja muszę i sernik i jeszcze przynajmniej z jedno/dwa ciasta upiec, obiecałam babci, że dostanie kawałek ciasta.. to i chyba teściowej też muszę dać... , cała wigilia jest jak zawsze u mnie.. ale teściowa zawsze ryby kupowała i smażyła je.. teraz i ja ryby muszę usmażyć i resztę potraw.... Trochę tego mam... Nikt kulinarnie mnie nie odciąży... i całe przygotowanie też na mojej głowie.. Ale ja i tak lubię te święta.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.12.2014 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Jassooo, chyba zrobię te śledzie w śmietanie, w poniedziałek dokupię, bo mi Wuśka smaka narobiła jak cholera!!!! Na razie wstawiłam kapustę i namoczyłam grzyby, jak mi się będzie jutro chciało to przygotuję farsz na paszteciki w cieście francuskim. Od kilku lat je robię i to już właściwie tradycja u nas! Osoś dochodzi w lodówce .... mam nadzieję, że dojdzie na stół a nie do śmietnika .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.