EZS 13.01.2015 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Ja tam zgodzę się z każdym słowem oprócz tego "bezinteresownie":rolleyes: Owszem dobrze robi ale te 10% for on jakoś działa mi na wyobraźnię, może nie powinnam liczyć i nie jestem pseudokatolikiem... chyba w ogóle ateistką jestem:p Arctica, to mi zapachniało wołaniem, że lekarze powinni mieć powołanie i leczyć za darmo, bo przysięgę Hipokratesa składali Szkoda, że powołaniem jakoś rachunków nie da się zapłacić. Nikt tego towaru nie chce brać Nie wiem, czy Owsiak ma inny zawód, czy ma inną pracę ale chyba nie, bo ta jego orkiestra to pół roku ciężkiej pracy a drugie pół roku to "przystanek" i to chyba jego "etat" . A rachunki płacić trzeba. I jeść trzeba. I ja go chętnie nakarmię, niech sobie weźmie to, co ja daję - dla siebie I tak robi kawał dobrej roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 13.01.2015 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 A co ma piernik do wiatraka, a lekarz do Owsiaka... Ja tylko umiem liczyć i to 10% jakoś mi się spore wydaje, ot tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.01.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 W Polsce nikt, nigdy i niczego nie może zrobić dla dobra innych tak, żeby zaraz ktoś się nie zaczął doszukiwać jego ukrytych motywów. Pamiętam, jak dawniej pluli jadem na Kotańskiego. Ludzie sądzą po sobie, czy jak? No bo pomyśli sobie taki człowieczek "ja bym za friko nie zapieprzał dla czyjegokolwiek dobra, więc NIKT tego nie robi, czyli na pewno niezłą kasę na boku ciągnie, oszukuje, kręci, kłamie i na tajnym koncie ma miliony ukradzione fundacji".Ja rozumiem, że Przystanek za darmo nie jest, że fundacja jakieś koszty ma, bo nie mogą pracować na strychu u Owsiaka, a nawet gdyby, to za prąd ktoś musi zapłacić. Przecież gdyby nie Przystanek, to Orkiestra dawno by się wypaliła, dopiero to wszystko do kupy - zbiórka kasy, sprzęt z serduszkami w szpitalach, osobowość Owsiaka, koncerty, Przystanek - sprawia, że to się kręci od tylu lat.Oczywiście, jeżeli ktoś nie chce, niech nie daje. Jeżeli ktoś woli ojcu dyrektorowi dać drobne na benzynę, to niech da. Jeżeli wybiera inną fundację czy organizację - jego wola. Tylko niech nie pluje jadem, bo się zatchnąć może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.01.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 U mnie i nie wieje i słońce świeci... i 10 stopnióffff było... żyć nie umierać u nas także samo! :D A co do Owsiaka - i 15% bym mu dala za tę robotę, którą robi. Żebyż każda firma w tym kraju tyle dobrego robiła, to byśmy w krainie szczęśliwości żyli, ot co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.01.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 U nas też słońce i upał dzisiaj. Wiosna, a nie zima! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.01.2015 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Nie denerwujcie mnie tym słońcem u Was bo się zamknę w sobie!!!! Mam naprawdę wredną pogode i zaczynam miec jej dość serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 13.01.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 A co ma piernik do wiatraka, a lekarz do Owsiaka... Oj, nie wiesz, jak dużo. Ten sam sposób myślenia. Ma powołanie, chce pomóc, to niech to robi za darmo. Niech się cieszy, że mu POZWOLIMY Nawiasem mówiąc: W WOŚP zatrudnionych na etacie są 33 osoby. Fundusz płac w Orkiestrze to 1,15 mln złotych rocznie. Wynika więc, że statystyczny pracownik zarabia 3100 zł miesięcznie. Co do szczegółowych danych: zarząd Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, czyli: Jerzy Owsiak, jego żona Lidia Niedźwiedzka-Owsiak oraz dr Bohdan Maruszewski zarabia niespełna 150 tys. zł rocznie, czyli 4136 zł na osobę miesięcznie - pisze wprost.pl. To było ze sprawozdania finansowego. Chyba nie tak dużo? No, ale tzw społeczeństwo uważa, że powinien dla chwały .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.01.2015 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 "Dla chwały" to nawet się w naszym pięknym kraju w morde nie dostanie, ot!!! Mnie martwi tylko to, że przez pieprzenie popaprańców może zdechnąć taka fajna idea! Pocieszam się tylko, że Owsiak i WOŚP to nie smętne lelijki i się nie dadzą!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.01.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Mam nadzieję, że ilość wrednych komentarzy nie ma nic wspólnego z prawdziwą ilością ludzi, którzy tak myślą. Po prostu kiedy kogoś nienawiść zaślepi (albo ktoś ma biznes w jej sianiu), to ma lekką rączkę nad klawiaturą i wenę twórczą. Biorąc pod uwagę kwotę z tegorocznej zbiórki, można przypuszczać, że kto wpłacił rok temu i w tym roku wpłacił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.01.2015 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Nie będę się wypowiadać, bo moje zdanie znacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.01.2015 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Nie wiem, czy Owsiak ma inny zawód, czy ma inną pracę ale chyba nie ... jutro (środa) po 22.00 w Trójce Sie kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 14.01.2015 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Dobra z kubła pomyj (Waszych) się umyję ale mam prawo nie lubić gościa:P Amen i więcej nie napiszę w temacie ani słowa:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.01.2015 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Mozna lubic Owsiaka mozna nie lubic ale zaslug odebrac Mu nie mozna! Jestem wzruszona... Po raz pierwszy od nie pamietam kiedy jadac do miejscowosci w poblizu musialam zalozyc okulary przeciwsloneczne, nie waz,ne ze na chwile:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 14.01.2015 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Owsiak ma swoją pracownię witraży. Brazka,ja miałam wczoraj duzo slońca.Powodzi Ci Się,okulary,no,no:))) powiem Ci kawał,jak przychodzi baba do lekarza:)Stary,jak ja:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.01.2015 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Każdy ma prawo każdego nie lubić. Ważne, żeby nie obrażać i nie opowiadać nieprawdy... Czego chyba żadna z nas nie robi, na szczęscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 14.01.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 U mnie też słońce nieśmiało prześwitywało przez chmury ale... wieje nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.01.2015 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 No to już jest chamstwo normalnie!!! Do południa wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały, że słońce wygra i będzie ...i psińco!!! Jak kole 13-et zaczęło się paskudzić tak paskudnie jest cały czas!!!! Czuję się normalnie osobiście dotknięta!!! Prababko, no ja teraz wiem, że funkcje życiowe ustają z powodu zejścia a zejście następuje z powodu ustania funkcji życiowych!!!! Matko!!! Całe życie trwałam w nieświadomości!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 15.01.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Prawie przestało wiać Słońce pojawia się cyklicznie... biały grubas też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.01.2015 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Na białego grubasa możesz liczyć bardziej niż na słońce o tej porze roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 15.01.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Zauważyłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts