Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sumienie. Ha ha. :D:D

Pchły gryza do kolan (wyżej nie podskoczą), to jest dla nich charakterystyczne. Powinny byc małe kropki na łydkach..

iedys miałam w mieszkaniu pchły, przylazły z kotami z poiwnicy, gryzły nas, szuje, mimo, że w domu był nasz kot.

Jeśli nie pchły to może uczulenie.

Brazunia - JA CI BARDZO DZIĘKUJĘ, wiesz za co (fb)...!:hug:

uczulenie bywa nielogiczne. Np na pokarmy też wyłazi na skórze. Ugryzienie ma kropkę po gryzaczu. Czyli ślad szczęk. Albo jakiejś kłójki. A uczulenie ma drobne krostki, bez tej centralnej.

Weź sobie zyrtec i wapno.

Maxi, jak miło znowu Cię czytać :bye: Tarya wzięła się z dwóch powodów: Arya z GoT i ... dawna solistka "Nightwish" o tym wdzięcznym imieniu. Komu jaka wersja pasuje, niech taką przyjmie:lol2:

Agduś, nie chcę wzbudzać jakiś niepotrzebnych fobii ale może to ... pająki? Dwa albo trzy lata temu miałam podobnie i tak mi jakoś wyszło, że to pająk właśnie.

Pająk mnie udziabał raz w ogrodzie. Paskudziło się długo, to fakt, ale miejscowo.

Trudno ocenić, czy jest ślad kłujki, bo ja to natychmiast to rozdrapuję. Obstawiam jednak krwiopijcę. Zyrtecu nie mam, wapno się znajdzie i nie zaszkodzi.

U mnie muchy stadami latają to dlaczego komary miałyby nie .... Muchy spały pewnie gdzieś w domu, bo ja cały czas siatki w oknach mam, nie chciało mi się zdejmowac, a jednak te mendy są! Komarów nie ma, co nie znaczy że u Ciebie Agdus też...

Maxi, racja, Tarja to Tarja, ale ... brzmi identycznie :)

Eeee tam Gagacia, nie zamaco, takie jest moje zdanie i już!!! A w kwestii "gryziów": czy pchła nie wlezie na leżącego człowieka? Bo jeśli wlezie, to jej wtedy rybka, jak wysoko może skakać, no nie??

Też zgadam się z tym zdaniem :)

Z innymi zdaniami NIE... i to w całkiem wielu kwestiach... ;)