Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas dzisiaj nie będzie raczej. Pochmurno jest i zimno. A w Małgosiowej szkole wymyślili, że Dzień Patrona musi się zacząć o ósmej rano. W sobotę!!! Bóg ich opuścił?

Jestem nieprzytomna! Kaaaaaaawyyyyyyyy!

Może ktoś mi zrobi?

Albo sama sobie zrobię. I to szybko, póki jeszcze odróżniam ekspres do kawy od odkurzacza.

Moje slonce zawstydzone ale bylo. Wiatr jak dla mnie to juz zbytek laski ale narzekac nie bede! Przytargalam drewno pod dom, przyuwazylam jakowes wschodzace roslinki -ju pisalam, ze nie wiem co to a teraz napalilam w kominku i z kawusia zasiadlam na jedynie slusznym miejscu i wiecej nie robie nic!!!!

Ja poobcinałam, co się dało, jesienią, takoż teraz nawet nie wygląda to tak źle. Oczywiście nie licząc "ogrodu" przed domem, z którym tej wiosny mam zamiar zrobić bezwzględnie porządek. Jeszcze się łamię, bo wściekle nie lubię mat przysypanych korą i obsadzonych iglaczkami. Tzn. tu i ówdzie lubię, sama tymi ręcami takie coś zrobiłam pod płotem, ale punktowo, a nie tak na całej powierzchni. No ale co zrobić, żeby chwastami nie zarastało, kiedy nas nie ma w wakacje??? Mata, krzaczki i trawki - jedyne, co mi do łba przychodzi.

Jakieś krokusiki przez okno zauważyłam, ale miałam dzisiaj pracowity dzień, więc nie zdążyłam się z bliska przyjrzeć. Teraz jednak kusi mnie już na tyle, że jutro na pewno zrobię obchód.

Ja juz postanowilam: gdzie sie da agrowloknina! Trudno, mam dosc pielenia od poczatku - jak koncze pielic w jednym koncu to w tym, w ktoeym zaczynalam musze znowu! Ohyda!!!

Siedze na tarasie... Z okazji Dnia Kobiet zrobilam male porzadki (nie z malinami, na nie juz nie mam ochoty), zamiotlam taras, znioslam stolik i reszta niech sie buja!!! Milego swieta, Szanowne Panie!!!!

u mnie we ogródku posprzątane, poprzycinane, czekam aż zakwitnie;) pierwsze tegoroczne nasadzenia zrobione:rotfl: zajumane u siostry żółte zawilce i przebiśniegi i zakupiony ciemiernik zakopany i huśtawka rozstawiona, wczoraj się wyhuśtałam jak osiołek:rotfl:

Dzisiaj troche gorzej ale i tak jest ok. Kawy na tarasie nie bedzie bo za chlodno, trudno! Cale lato przede mna! Samochodzik zrobil mi mila niespodzianke i przeszedl przeglad bez poprawek, czym zaskoczyl mnie straszliwie i musialam wracac do "centrum" po szmal!!