Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

Arctica, nie chwaliłaś się strzyżą!

Było poczekać na po zimnej Zośce. Przecie to normalna pogoda w taki czas.

Jutro ma być ładnie ponoć ale noce zimne. Ja tam moich hortensji jeszcze nie wypakowałam ze słomy ;)

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A nie zapleśnieją Ci???:o

Nie chwaliłam się bo się do wpisu na blogu przymierzam jak pies do jeża... jakoś wena mnie opuściła:(

Zeżlicę na Zośkę... tą zimną nie moją mam bo wełniakom mus żarełko do chaty dostarczać, dzisiaj na 2 godzinki poszły na łąkę na papu, a jak sama zmarzłam to i je do chałupki abarot napędziłam, bo mus:rolleyes:

Jutro ponoć lepiej, a we wtornik to już całkiem spoko podobno, 22 stopnie ma być:wiggle:

Hortensje wytrzymają. W słomie nie pleśnieją. Zresztą wyłażą z tej słomy jak tylko mogą. Ale jak chce, żeby kwitły, to nie mogą przemarznąć.

No to mówisz, że można się przymierzać do wełny? Na razie kasy niet, to zdążysz uprząść ;)

To ja też z klubu przymusowych morsów.

Zmarznięta do bólu, paląca w kominku żeby z wściekłości na to zimno komuś krzywdy nie zrobić.

Sorry taki mamy klimat...lepiej przy mnie tego nie wymawiać :mad:

Braza, masz dużo lepiej niż ja...jeśli to Cię pocieszy.

Zawsze możesz się do kudłatego łba przytulić...ja nie :(

DPSia, ja okrywam tylko te ogrodowe czy jak im, te co kwitną na ubiegłorocznych. No i od tego czasu kwitną.

Arctica, ile potrzeba na kamizelkę, taką do pasa i robioną normalnie, nie na super grubych drutach, tylko średnio-grubych? No, na takich, jak się moher robi.

No tak Tola, do futra to ja mogę się przytulić, a pewnie, jeno jeszcze futro musiałoby chcieć dłużej w przytuleniu pozostać... a jakoś niecierpliwe dziwnie są!!!

W kominku rozpalam już kole 15-ej, wyobrażacie sobie??? A tak było fajnie i można było spokojnie rozpalić kole 18-ej, 19-ej ....

Własnie odpadły mi płytki ze ściany we wnęce na drewno kominkowe. Macie może jakieś pomysły, czym ją zabezpieczyć przed uderzeniami, bo płytki jak widzę nie bardzo się sprawdzają ... no ok, 2 lata wytrzymały ... trochę krótko ...

kominek?!?!? ogrzewanie?!?!? w maju?!?!?

u nas ciepelko, siedzimy na tarasie jest przyjemnie orzezwiajaco i gapimy sie na podlewany trawnik - alez to wciąga ;) , tylko psy wykąpane zalegaja pod kocykami.

na targach ogrodniczych dzis bylismy, piekne roze na pniu zanabylam i pare(dziesiat) dupereli bylinowych no i 4 nowe rozchodniki brązowo-czerwone, gdzie ja to wsadze??? aaa i pomidorki koktajlowe do oranzerii, bedzie do podgryzania na swiezo. dobrze sie jakos dzis poczulam.

W sumie to dobrze, że jutro ma popadać, bo mi się dzisiaj nie chciało podlewać pomidorów.

Braza, a te płytki odpadły w całości, czy w kawałkach? Bo jeżeli w całości, to może je przyklej na kolejne dwa lata. A jeżeli nie, to może być jakaś płyta meblowa, panele podłogowe, deski zabejcowane na szaro...

2 w całości 1 w kawałkach, a że nie pamiętam co to no to wiadomo. O płycie meblowej właśnie myslałam ... wytrzyma??

TARcia, ja to i owszem, w ciągu dnia kawę na tarasie wypiłam, ale później to już se ne dało pane Havranek!

Kawał fajnej stali inox mógłby tam całkiem nieźle wyglądać.

Tyle, że deski na szaro będą trwalsze w tym miejscu, nawet od stali.

A w razie czego łatwe do wymiany na nowe.