EZS 15.05.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Arctica, nie chwaliłaś się strzyżą! Było poczekać na po zimnej Zośce. Przecie to normalna pogoda w taki czas. Jutro ma być ładnie ponoć ale noce zimne. Ja tam moich hortensji jeszcze nie wypakowałam ze słomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 15.05.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 A nie zapleśnieją Ci??? Nie chwaliłam się bo się do wpisu na blogu przymierzam jak pies do jeża... jakoś wena mnie opuściła:( Zeżlicę na Zośkę... tą zimną nie moją mam bo wełniakom mus żarełko do chaty dostarczać, dzisiaj na 2 godzinki poszły na łąkę na papu, a jak sama zmarzłam to i je do chałupki abarot napędziłam, bo mus:rolleyes: Jutro ponoć lepiej, a we wtornik to już całkiem spoko podobno, 22 stopnie ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 15.05.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 A termin to nie ode mnie zależy, a od kursu obranego przez strzygacza:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.05.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Hortensje wytrzymają. W słomie nie pleśnieją. Zresztą wyłażą z tej słomy jak tylko mogą. Ale jak chce, żeby kwitły, to nie mogą przemarznąć. No to mówisz, że można się przymierzać do wełny? Na razie kasy niet, to zdążysz uprząść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 16.05.2015 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Wełny w tym roku wyjątkowo mało bo za ciepła zima była i nie przyrastała, więc jak jakiś konkretny kolor to trzeba zamawiać. Później nie będzie większych ilości jednego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.05.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Hmmm... Ja swoich hortensji w ogóle w tym roku nie okrywałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.05.2015 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Skoro wełny mało to biedne alpaczki marzną, ot ludzka pazerność odzienia je pozbawiła ;) Zimno u mnie a jeśli wierzyć prognozom będzie jeszcze gorzej, do luftu z takim majem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 16.05.2015 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 To ja też z klubu przymusowych morsów. Zmarznięta do bólu, paląca w kominku żeby z wściekłości na to zimno komuś krzywdy nie zrobić. Sorry taki mamy klimat...lepiej przy mnie tego nie wymawiać Braza, masz dużo lepiej niż ja...jeśli to Cię pocieszy. Zawsze możesz się do kudłatego łba przytulić...ja nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 16.05.2015 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 eeeeeeeee jakie zimno no ja wiem że 22 stopnie to może nie jakaś orgia ciepła ale bardzo sympatycznie jezd;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.05.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 DPSia, ja okrywam tylko te ogrodowe czy jak im, te co kwitną na ubiegłorocznych. No i od tego czasu kwitną. Arctica, ile potrzeba na kamizelkę, taką do pasa i robioną normalnie, nie na super grubych drutach, tylko średnio-grubych? No, na takich, jak się moher robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.05.2015 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Dzisiaj mieliśmy całkiem ładny dzień. Upału wprawdzie nie było, ale słoneczko świeciło. Jutro się skiepści, ale w poniedziałek znów ma być ładnie, a we wtorek znów pochmurno i zimno... Nie znudzi nam się pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.05.2015 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 No tak Tola, do futra to ja mogę się przytulić, a pewnie, jeno jeszcze futro musiałoby chcieć dłużej w przytuleniu pozostać... a jakoś niecierpliwe dziwnie są!!!W kominku rozpalam już kole 15-ej, wyobrażacie sobie??? A tak było fajnie i można było spokojnie rozpalić kole 18-ej, 19-ej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.05.2015 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Własnie odpadły mi płytki ze ściany we wnęce na drewno kominkowe. Macie może jakieś pomysły, czym ją zabezpieczyć przed uderzeniami, bo płytki jak widzę nie bardzo się sprawdzają ... no ok, 2 lata wytrzymały ... trochę krótko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 kominek?!?!? ogrzewanie?!?!? w maju?!?!? u nas ciepelko, siedzimy na tarasie jest przyjemnie orzezwiajaco i gapimy sie na podlewany trawnik - alez to wciąga , tylko psy wykąpane zalegaja pod kocykami. na targach ogrodniczych dzis bylismy, piekne roze na pniu zanabylam i pare(dziesiat) dupereli bylinowych no i 4 nowe rozchodniki brązowo-czerwone, gdzie ja to wsadze??? aaa i pomidorki koktajlowe do oranzerii, bedzie do podgryzania na swiezo. dobrze sie jakos dzis poczulam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.05.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 W sumie to dobrze, że jutro ma popadać, bo mi się dzisiaj nie chciało podlewać pomidorów. Braza, a te płytki odpadły w całości, czy w kawałkach? Bo jeżeli w całości, to może je przyklej na kolejne dwa lata. A jeżeli nie, to może być jakaś płyta meblowa, panele podłogowe, deski zabejcowane na szaro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.05.2015 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 2 w całości 1 w kawałkach, a że nie pamiętam co to no to wiadomo. O płycie meblowej właśnie myslałam ... wytrzyma?? TARcia, ja to i owszem, w ciągu dnia kawę na tarasie wypiłam, ale później to już se ne dało pane Havranek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.05.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Jeżeli walisz drewnem w ścianę, to płyta meblowa nie wytrzyma.Już lepiej te deski na szaro a najlepiej to płyta granitu, ale to i koszt i ciężar i montaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.05.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Jeszcze zostaje jakiś metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.05.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Kawał fajnej stali inox mógłby tam całkiem nieźle wyglądać.Tyle, że deski na szaro będą trwalsze w tym miejscu, nawet od stali.A w razie czego łatwe do wymiany na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 17.05.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Nie przesadzajcie z tym zimnem... Od czwartku do wczoraj codziennie ogniska wieczorne z posiedzeniami do późnych godzin robiliśmy, więc subiektywnie stwierdzam, iż DA SIĘ Dziś nieco chłodnawo się zrobiło, więc i ja krematorium już odpaliłam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts