Moose 22.07.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Kontentam wielce Czy ktoś wie, dlczego obudziłam się o 6.28? Kontentam wielce Królik jest boski to widać i ja też czoło pochyliłam przed Agduś. Ewa, demolka to się dopiero zaczęła... Kto wie, dlaczego obudziłam się o 6.23? Zacięłaś się...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.07.2015 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Nie może znaleźć tych 5 minut;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.07.2015 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Znalazłam te 5 minut i w ustawieniach mam wszystko zaznaczone, nie mam pojęcia o co chodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.07.2015 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 O, proszę ... wszystko znowu jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.07.2015 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Ja też byłabym przerażona demolką... A co to te rurki tak wiszą.. czy przekuwasz się do drugiego pomieszczenia powiększając łazienkę? Zwisy mają to do siebie, że ...... zwisają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.07.2015 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 No tak Arni, z trzech pomieszczeniem będa dwa: łazienka i pralnia. Zaczynam się łamać co do zwisów ... może jednak kinkiety ... Melduję, że mam wkopaną oczyszczalnię, relację zdam w dzienniku ... jeszcze nie wiem, kiedy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.07.2015 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Zacięłaś się...? No nie ja przecież jeno ten cholerny internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 23.07.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 ...Kjójika pokażę, obiecuję! .... bosssssskiiiii jeeeest!!!!!!!!..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 23.07.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Ja "się" nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.07.2015 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Napisz coś więcej o oczyszczalni... Jaka, ile w sumie Cię kosztowała, jaką ma pojemność i w ogóle! Bo za jakiś czas zapomnisz szczegóły, a mnie się to przyda wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.07.2015 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Kjójik, qrczę, jak to nie widzisz??? Kto jeszcze nie widzi kjójika, przyznać się! Spróbuję go wgrać jeszcze raz. Depsia, spełniam życzenie. Oczyszczalnia Delfin - producent polski, wykonawca z Czaplinka. Pojemność 2000l, trzykomorowa, do niej studnia chłonna o przepływie 1000l dziennie i skrzynia ze sterownikiem pompy napowietrzającej. Kosztowała dużo - oczyszczalnia ze studnią 12.380. Do tego żwir, koparka, rury płacone osobno - w sumie wyjdzie jakieś 16.000 z groszami. Za to nic mnie nie obchodzi, ani załatwianie żwiru, ani załatwianie koparki, ani przywóz ani wykonanie. Full service, a ponieważ wykonawca z Czaplinka no to i serwis gwaranacyjny i pogwarancyjny na miejscu.Oczyszczalnia z solidnych materiałów, studnia też. Ponoć nawet bakterii nie trzeba do niej dodawać, bo ma w środku jakieś takie wkłady bioaktywne, które powodują tworzenie się bakterii a pompa napowietrzająca nie pozwala im wymierać. Jak raz na jakiś czas porcję bakterii się wrzuci też się nic nie stanie. Na razie jeszcze użytkowana nie jest muszę czekać na skończenie prac hydraulicznych. 2 dni trwały prace z czego 1 dzień najdłuższe, bo i wykopy i posadowienie i zasypanie, drugi dzień to już tzw. kosmetyka i w tej chwili teren wygląda tak jakby nigdy żadnej koparki nie widział. Łazienka wykończy nerwowo i mnie i Pana Demolkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 24.07.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Brazka, nie poddawaj się... Wszak cza być kfardym nie mientkim!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.07.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 czy to polega na tym, ze potem wodę z tego zbiornika się wylewa na grządki? No bo jak oczyszczalnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.07.2015 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Wow, no to będzie szaleństwo.Masz jakieś fotki robione w trakcie prac ziemnych?Duże toto? Jaki fragment podwórka rozkopali i czy nie zniszczyli...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanowny Pan 25.07.2015 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Witam słonecznie.Pozdrawiam z bieguna gorąc Europya/ aktualnie 40c w cieniu/Braza jest mocno zajęta, ale ja już widziałem zdjęcia i wysłuchałem opowieści.Oczyszczalnia zmieściła się między domem a wejściem do ogrodu.Wielkość całej powierzchni to 5x3m to ocena z widzianych zdjęć.Całość nie wygłądała skomplikowanie, ale to fakt, że zrobienie we własnym zakresie takiej oczyszczalni nie jest łatwe.Braza dobrze zrobiła płacąc trochę więcej, a przynajmniej miała mniej problemów z organizacją calości robót.Nasz Pan Demolka przebił się już z łazienki na zewnątrz no i teraz tylko czekamy na podłaczenie wszyskich rur wrpewnątrz.Pewnie Braza to wszystko wyjaśni w dzienniku.A teraz coś dla fanów Gry o tron.Jutro idę tam gzie rozgrywały się sceny z panstwa Dorn/ chyba się nie mylę/. Juz kiedyś byłem w tym zamku, ale zimową porą..Teraz czas na letnią wizytę.Mam nadzieję, ze się dostanę.Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.07.2015 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 I za takie podejście - między innymi - kocham mojego Szanownego Ewa, wodę do ogrodu można, na pewno można mi się jednak nie chciało w to bawić. Trzeba by pompę głębinową, podłączenia, szlauchy .... nie. Zrezygnowała, aż takiej ilości wody nie zużywam do podlewania żebym musiała się w to bawić. Depsiu, fotorelacja będzie jutro ... mam nadzieję, że w końcu w ten dzień święty będę miała chwilę spokoju. Jeszcze do końca remontu łazienki bardzo daleka droga ale to owej rzeczonej łazience nie przeszkadza mnie wykańczać!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.07.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 to co z tą wodą będziesz robić?????????????? Sama pójdzie czy trzeba wóz zamawiać? Nic nie rozumiem. Ja mam kanalizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.07.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 ma studnie chlonna, woda sie wchlania w grunt, my tak mamy deszczowke odprowadzona z domu, dzis zaluje bo takie braki wody u nas to moglaby sie przydac. ale zebym ja byla taka madra wtedy jak jestem dzis to wiele rzeczy inaczej bym zrobila:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.07.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Dziękuję Szanownemu a na fotorelację cierpliwie poczekam. Ja jednak z pewnością (gdy już przyjdzie do tego) będę robiła z możliwością wykorzystania wody w ogrodzie, przy naszych permanentnych suszach to jedyne rozsądne wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.07.2015 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 I bardzo dobrze myślisz Depsiu. Ja takiej ilości wody nie potrzebuję więc i nie myślałam o tym. Ewa, właśnie tak jak TARcia powiedziała: jest studnia chłonna i to z niej cała woda idzie w grunt.Fotorelacja z I etapu juz jest, można sobie spojrzeć. Jakby co mam jeszcze parę zdjęć i filmików, ale to przede wszystkim z prac koparki .... no fascynujące to było!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts