Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sprawę liści Andrzej załatwi wiosną za pomocą wertykulatora. Zgrabiłam tylko te największe z drzew owocowych, bo te łatwiej a też i trawę najbardziej zakrywają. Brzozowe poleżą do wiosny. Jeszcze na warzywniaku trza porządek zrobić. Poczekam na natchnienie. Ta pogoda sprawia, że czuję jakiś wewnętrzny przymus pracy poza domem. Oj, nie wiem, czy nie zacznę tęsknić za deszczem. Tyyyle szycia na mnie czeka.

Co Wam zrobiły te liście, jak rany??? Moje leżą do wiosny i pod leszczyną i pod drzewami owocowymi. Nie ruszam ich bo i po co, nic mi nie zrobiły!!!

P.S. No i tylko jak zawsze niezawodna Wusia doceniła i widoczki i nietypowego ONko-jamnika!!!

:p

No wiesz co??? Wyhodowałaś u piesa dodatkowe dwie łapy?!

Fuj, jak Ci nie wstyd takie doświadczenia na żywym organizmie przeprowadzać!

Liście zbieram, bo... wkurzają mnie...

Poza tym - w tej pogodzie, jak Agduś napisała, aż się chce coś robić, a u nas prace w polu i przy gościach już się skończyły, nudziłabym się setnie!

Oczywiście mogę utonąć w papierach i pracy koncepcyjnej, ale przy tej aurze za cholerę mi się nie chce.

Liście mi przeszkadzają tylko na "trawniku" przed domem. Jakoś to nieporządnie wygląda. Z tyłu domu zostają i radzą sobie same. Zwykle przy pierwszym koszeniu wiosną mieli je kosiarka i cześć. No, część wędruje do sąsiadów a mam tam duuży 60 letni dąb ;)