TAR 25.11.2015 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 nie wiem, nigdy nie bylam. w czersku i chojnicach owszem ale raczej tylko przejazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.11.2015 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Co do Czaplinka zgadzam się z przedmówczyniami ... okropieństwo a mogłoby być pięknie wystarczy oczami duszy spojrzeć na te stare kamieniczki! Psia krew, dlaczego tak zimno??? Zmarzłam jak pies!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.11.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Hmmm... jesteś pewna??? że jak pies??? Twoje chyba nie marzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.11.2015 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 No racja - należało dodać "bezdomny" ... Kupiłam ze 2-3 tygodnie temu rozmaryn w doniczce. Stoi w kuchni przy oknie i ... radośnie usycha! Ktos ma pomysł, dlaczego? Dowcipnisiom od razu mówię, że podlewam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.11.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Przejazd przez Śląsk to teraz sama przyjemność - wiuuuu autostradą z Opola do Krakowa i to nawet za darmo na tym akurat odcinku (bo poza nim nieprzyzwoicie drogo). Kiedyś to było turlanie się przez te wszystkie części aglomeracji, które nie miały początku ani końca, a raczej miały wiele początków i końców... Droga przez mękę to była. Oczyma wyobraźni za każdym razem widziałam siebie na czele batalionu katiusz, czołgów i walców drogowych przebijających się najkrótszą drogą z zachodu na wschód albo odwrotnie. O Czaplinku rozmawiałyśmy wiele razy i pewnie jeszcze wiele razy ten temat poruszymy, bo jest to dla mnie niepojęte i chyba tak już zostanie. Jakim cudem miasteczko położone nad jednym z najpiękniejszych jezior jakie znam, może być tak zabździałe, zaniedbane i niezainteresowane skarbem, który mógłby je zamienić w kurort? Swoją drogą, słowo "kurort" mnie nieco otrzeźwiło - może już lepiej, żeby zostało dziurą? Na rozmarynie doniczkowym się nie znam, ogródkowy rośnie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 25.11.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Może za dużo... Sakramencki ziąb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.11.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 No, zimno jest, a to dopiero listopad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.11.2015 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 "ło mój rozmarynie rozwijaj się" tyle z rozmarynu się znam... ale te ziółka często tak mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.11.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Braza - potrzebuje TROCHĘ wilgoci, światła i trochę ciepła. Jesli to ma i mimo to usycha - widać postanowił popełnić samobójstwo i nic go nie odwiedzie.Podlewany powinien mieć najlepsze przyrosty właśnie teraz, genetycznie to on w czasie naszej zimy ma u siebie w basenie Morza Śródziemnego nieco niższe temperatury niż 35*C (od 15 do 25), sporo wilgoci (zimą tam pada często) i krótszy dzień. I wtedy korzysta z wilgoci tudzież normalnych temperatur i przyrasta.Bo latem wegetuje i czeka na zimę, żeby dostać deszcz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.11.2015 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 No to kurna ja już nie wiem, chyba faktycznie postanowił popełnic samobójstwo!! Stoi na oknie w kuchni - przy samym oknie, podlewany regularnie gdy tylko ma sucho, temperatura dobra, nie za gorąco bo z kominka do kuchni kawał drogi ... Chyba kupię drugiego! Agdus, też niezmiennie sie dziwię od samego początku mieszkania tutaj!!! I chyba mi to zdziwienie pozostanie! A kurortu nie trzeba, wystarczy trochę infrastruktury dla mniej zamożnych: pola namiotowe, jeszcze jeden kamping i trochę pomysłów na spędzanie czasu! Kompletnie nie rozumiem władz miejskich ani gminnych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 25.11.2015 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Samobójcę olej... miałam 2 cyprysiki... w takiej samej glebie i donicach wsadzone... na tym samym oknie... jeden urósł i dalej sobie radzi świetnie a drugi zdechł był... wywaliłam... Dziś zanabyłam nowego małego koleżkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.11.2015 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Przez moment nawet miałam wrażenie, że słoneczko się pokazało ... tiiiaaaa, bardziej mi to pasowało na światło szperaczy Ale i tak wycięłam stare, uschnięte juz marcinki i ... dałam spokój! Zimno!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.11.2015 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Ja porządki na grządkach robię wiosną. jesienią nie lubie, zimno, ciemno... Niech sobie różne badyle stoją i czekają wiosny. Rozmaryny sklepowe są pędzone przed sprzedażą, niektóre tego nie wytrzymują. Pewnie ten był słabszy. Albo musi odreagować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.11.2015 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Za chętna do porządków to nie jestem ale te czarne, uschnięte badyle trochę mnie drażniły! Szukam prezentów .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.11.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Szukam prezentów .... Ja też. Ale to, co bym chciała kupić przerasta budżet. A mianowicie pianino elektryczne Yamahy. Oglądam, liczę, to tylko marne 2500 a jednak nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.11.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Ja juz czekam na ostatnie prezenty, w tym roku skromnie, bo dwa tygodnie po swietach weselicho brata. Trza sie szarpnac na prezent, stroj na szczescie juz mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 26.11.2015 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Nie mam prezentów... nie mam pomysłu.... nie mam ochoty na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.11.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Hoooo, Braza - u mnie wychodzi Ci TYSIĘCZNA strona!!! No no no, gratulacje! Jeszcze nie mam prezentów dla Babci i Sołtysa, szlag by to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 26.11.2015 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Braza, stawiasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 26.11.2015 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 No Braza! Piękny wiek!!! Ja na razie o prezentach od Mikołaja dla dzieci myślę. Znaczy już jakieś tam pomysły na święta mam, ale to dopiero szkice, a do obkupienia dużo ludzi, bo tak się jakoś utarło, że wszyscy wrzucają mia kasę, a ja zbiorówki załatwiam od całej rodziny dla całej rodziny. U nas też zimno. Dzisiaj rano po powrocie jogi miałam szczery zamiar siąść do szycia. No ale tak mnie kominek skusił.... Napaliłam postawiłam obok fotel, wzięłam ten cudowny zielony kocyk, książeczka, kawusia... No mówię Wam - raj na ziemi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts