wu 08.12.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 marchewka się super komponuje z pomarańczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanowny Pan 08.12.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Rzadko eksperymentuje, ale kiedyś zrobiłem takie steki.Steki zalałem sosem z ostrg i pozostawiłem na całą noc.Następnie na patelni lekko podsmażyłem cebulke z masłem.Jak cebula była miękka steki wraz sosem wrzuciłem na patelnię, starając się smażyć mięso nie dłużej nizż ok 1,2 min na każdej stronie..Kiedy konczyłem dosmażać steki dolałem wcześniej pzrygotowaną śmietanę i całość dusiłem jeszcze ok 2,3min.Steki były usmażone " medium", w sosie można bylo moczyć chleb lob polać nim ziemniaki do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.12.2015 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Podobno na stronie Sokołowa jest jakiś rewelacyjny "stekometr" czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.12.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Ja się nie znam też, ale jak dla mnie takie jedzonko z pomarańczami i marchewką - super, brzmi bardzo smakowicie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.12.2015 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Steki lubie, zas ten kurczak mi nie pasi, po prostu nie lubie rozmarynu bardzo rozsadnie i madrze, ze wozicie psy w szelkach podpiete do pasow. To rowniez bezpieczenstwo dla was no i oczywiscie dla psow. Nasze tez jezdza przypiete. Sa przyzwyczaone, przynajmniej nie leca na leb na szyje przy hamowaniu. Czy sa obowiazkowe, przyznaje ze nie wiem, za to na rozum to jest bezpiecznie i nie potrzebuje do tego przepisow by je stosowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.12.2015 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Są obowiązkowe, sprawdzałam! Na tego kurczaka to ja i mam i nie mam ochoty .... Zobaczymy! Rozmaryn mi nie przeszkadza pod warunkiem, że nie ma go za dużo .... matko jedyna, Tarya dobiera się do kuwety Kiedy ona tu wlazła?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 09.12.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Są obowiązkowe, sprawdzałam! Na tego kurczaka to ja i mam i nie mam ochoty .... Zobaczymy! Rozmaryn mi nie przeszkadza pod warunkiem, że nie ma go za dużo .... matko jedyna, Tarya dobiera się do kuwety Kiedy ona tu wlazła?????????? A gdzie sprawdzałaś? Kiedy interesowałem się tym tematem to nigdzie nie trafiłem na przepis, który nakazywałby zastosowanie szelek lub klatek do przewozu zwierząt. Oczywiście policjant zawsze może coś wymyślić o stwarzaniu zagrożenia, ale może znasz jakiś przepis, który mówi wprost wymaganiach dotyczących przewozu np. psów? Inna rzecz, że naprawdę warto o to zadbać i dla zdrowia czworonoga i dla własnego, bo przy wypadku zwierzak jadący na tylnej kanapie, niczym nie przypięty może zadziałać jak pocisk. Brat miał w ubiegłym tygodniu wypadek (zderzenie czołowe) przy małej prędkości, to Cekol w wiaderkach który wiózł w bagażniku znalazł się na przedniej szybie, tuż obok jego głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.12.2015 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Karo zawsze jadąc samoczynnie wskakuje do bagażnika i układa się wygodnie. Jedzie w zamkniętym bagażniku i ewidentnie czuje się wtedy bezpiecznie i lubi, bo jak otwieramy bagażnik przed wyjazdem gdziekolwiek, to trzeba pilnować, żeby nie wskoczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.12.2015 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Konkretnie przepisu nie widziałam na oczy, przyznaję, ale na forum o psach (cholera, nie pamiętam którym) ktoś właśnie podał nawet link do jakiegoś zarządzenia/wytycznych w sprawie przewożenia psów. Poza tym ja tez uważam, że dla własnego i psów bezpieczeństwa po prostu trzeba. Moi znajomi opowiadali o swoim koledze, który doznał dość poważnego (na szczęście nie nieodwracalnego) urazu kręgu szyjnego po tym, jak pies przy gwałtownym hamowaniu wpadł mu na głowę. A w ogóle Marjucha to za rzadko się pojawiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 09.12.2015 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Konkretnie przepisu nie widziałam na oczy, przyznaję, ale na forum o psach (cholera, nie pamiętam którym) ktoś właśnie podał nawet link do jakiegoś zarządzenia/wytycznych w sprawie przewożenia psów. Poza tym ja tez uważam, że dla własnego i psów bezpieczeństwa po prostu trzeba. Moi znajomi opowiadali o swoim koledze, który doznał dość poważnego (na szczęście nie nieodwracalnego) urazu kręgu szyjnego po tym, jak pies przy gwałtownym hamowaniu wpadł mu na głowę. A w ogóle Marjucha to za rzadko się pojawiasz Też uważam, że bezpieczeństwo to podstawa. Pojawiam się rzadko, ale stale podczytuję. Czasu zwyczajnie brakuje, żeby zebrać myśli i napisać coś co będzie miało sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.12.2015 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 my tez mielismy mala kolizje z winy glupoty i bezmyslnosci drogowców, ktora wymusilo gwaltowne hamowanie i uszkodzenie kolumny samochodów. Jechalismy wtedy z jednym pieskim (drugiego nie bylo na swiecie jeszcze) i gdyby Kasti nie byl przypiety jak nic gruchnąłby na przednia / przez przednia szybe. W bagazniku tez srednio bezpiecznie, moje malenstwa w ogole nie lubia kontenerkow i zamknietych przestrzeni. Tak wiec kochani kierowcy nawet jak nie ma przepisow dot. przewozenia zwierząt to uzywajmy rozumu i przypinajmy nasze psy/koty/itp. lub przypinajmy kontenerki, w ktorych je wozimy dla naszego i zwierzów bezpieczeństwa. Skoro pasażer musi zapinac pasy to na logike pies/kot to tez pasażerowie wiec ich przepisy zapinania rownież obowiązują - w ten sposób bym interpretowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.12.2015 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 (edytowane) Dokładnie tak TARciu. Nawet wiezienie w bagażniku bez zabezpieczenia pasami może spowodować ogromne urazy u psa przy, na przykład, nagłym hamowaniu! Cieszę się Marjucha, że zaglądasz, tyle dobrego ale brakuje mi Twoich celnych uwag! Przemyśl to, oki??? Jedziemy jutro do Perły i niech się dzieje wola nieba (oby słoneczna ta wola była)! Edytowane 9 Grudnia 2015 przez braza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.12.2015 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Nooo taaaa... Ciszę słyszę i widzę Sobie a muzom wrzucam: morza szum (bez darcia ptasich dziobów zwanego szumnie śpiewem ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.12.2015 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 A gdyby ktoś miał pytanie w kwestii sprzątania z kotem .... Niemożliwe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.12.2015 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 (edytowane) to jeszcze je podpisz, bo uyrteczka nie wiem, ktore to on, a ktore on-a widac ze wymeczone, jezory po kolana:lol2: Edytowane 11 Grudnia 2015 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.12.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Czemu? Nasze koty po prostu patrzą z wyższością, kiedy sprzątamy. No, czasem się oddalają, jeżeli używamy czegoś hałasującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.12.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 ooooooooo teraz to jest na co popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.12.2015 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Szuje :lol2: TARcia na pierwszych czterech zdjęciach Tarya z lewej na piątym odwrotnie! Edytowane 11 Grudnia 2015 przez braza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.12.2015 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 No przecież widać, które jest które. Słuchajcie, mam problem i pomocy mi trza.Otóż dziecię najmłodsze, które wierzy w Mikołaja i Aniołka, napisało, że życzy sobie grę "Puss in boots" na X-box 360 Kinect. Problem w tym, że tej gry w Polsce nie ma. Nie ma w sklepach, na Allegro, no nigdzie! Owszem, kilka sklepów ma ją na liście, ale z adnotacją "niedostępne". Jest na Amazonie, ale ja tam nie umiem kupować. Pewnie gdzieś za granicą jest, ale mnie za granicą nie ma i nie będzie przed świętami. No i Aniołek da dupy! Koncertowo, bo Młoda o nic innego nie prosiła. Macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.12.2015 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Zapytam jutro mojego kolegę z Niemiec, czy da radę sprawdzić u nich jak jest z zakupem. Może coś poradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts