Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie z moim nie ma szans jak sobie coś zaplanuje że zrobi to nie ma siły weźmie i zrobi, a jak postanowi że nie to nie ma opcji żeby zdanie zmienił a On postanowił nie myć, ja nie mam zwyczaju na kolanach błagać żeby ktoś coś zrobił, nie to nie, póki jeszcze dam radę się ruszać to sobie sama poradzę ot tyle:)

Choinka stoi już od czwartku a od czasu do czasu coś na niej dowieszam ... a co! W tym roku stwierdziłam, że chcę troszkę dłużej nacieszyć się światłem lampek i widokiem ozdóbek i pierdółek świątecznych!

Wusia, skoro Mężowatemu widok okien nie przeszkadzał to o ssssooooo chodzi? Musiałaś????

Wusia, ja Ci się w takim razie nie przyznam, jak dawno temu były myte nasze okna! W każdym bądź razie, gdyby to było w sierpniu tego roku, to ja bym na pewno nie myła ich teraz! A już na pewno nie robiłabym tego, gdybym miała jakikolwiek pretekst. I nie ma opcji, żebym nie zachęciła do zrobienia czegokolwiek mojego męża, oczywiście gdyby mi na tym czymś zależało wystarczająco.

Nasza choinka na razie czeka w chłodzie (względnym, bo dzisiaj było u nas cieplej niż w lipcu na Nordkapie, gdzie nocowaliśmy pod namiotem i wcale nie było nam źle). Za to w pokoju zawisły już liczne światełka. Jutro pieczenie pierników (ciasto dojrzewa) na choinkę i płytek na domki z piernika dla dziewczyn do szkół, no i pewnie dalsze zdobienie chałupy.

Nie mów Agduś o tych oknach bo i ja musiałabym się przyznać!

Ciasta nie robię żadnego ale jest szansa, że moja Młoda babeczki zrobi (nabyte drogą kupna czekają na Nią). Za to farsze mam gotowe tylko ciasto dorobić i voila!!!

Wusieńko przypominam, że ja mam rolety - żadnych firanek i zasłon! W salonie nie mam jeszcze nic, bo za drogo wychodzi! I mam to gdzieś dopóki cokolwiek widzę przez te okna! I wierz mi ... gdy źle się czuję, coś mnie boli nikt i nic nie jest w stanie zmusić mnie do zrobienia czegokolwiek!!! Czego i Tobie życzę z całego serca :wiggle:

pijany to chyba białe myszki?

napisałam, jedno mam z głowy.

Co do okien, u mnie myją się same. To znaczy ja o tym nie wiem. Ale muszę przyznać, że gdyby to ode mnie zależało, to by nie były myte wcale. No, może raz na pięc lat. I nie dlatego, że mi nie przeszkadza, ale nie mam czasu no i, powiedzmy, przeszkadza mi umiarkowanie. Mam rolety albo firanki ;) Mąż ma słabsze nerwy :D

Choinki na razie nie mamy, jeszcze świąt nie czuję, za dużo pracy w pracy, nie ma kiedy się do tego zabrać. Dziś pojechałam za to do marketu. Specjalnie pojechałam o 10 rano i uwierzcie, parking był już prawie pełny!!! Jak wybywałam o 11,30 to już nie było gdzie samochodu wcisnąć a na moje miejsce czaiły się 3 sępy. Poza tym w życiu nie widziałam takich korków w niedzielę rano! Zwykle o takiej porze przelatuję przez Uć w 15 minut a dziś przez 45. To nie na moje nerwy a jeszcze mnie czekają zakupy świateczne. Kiedy iść, żeby nie było ludzi? Może w nocy do Tesco? Oni są całodobowi... Gdzieś tak o 3 powinien być luz :cool:

Ewa, sąsiad z duchem czasu idzie albo .... juz tyle wypił, że myszek nie jest w stanie zobaczyć - to musi byc coś większego :D

Gdy ujrzałam w TV co się dzieje w dużych miastach to poczułam się zwycięzcą - chociaż raz w roku :D

Siema Depsia !!

A światłość już niedaleko:

w Grudniu się narodzi Dziecko,

co jednym wzniesieniem dłoni

świat ku światłości nakłoni.

Spójrzcie, jak pierzchają cienie!

Płynie Boże Narodzenie!"

K.I. Gałczyński

Zdrowych, wesołych Świąt!

Świętuję a jakże!! A poza tym ... no w mordę teriera, widziałam żurawia!!! Trzeźwa byłam jak pszczoła w pracy!!!!!!!

Jeśli nawet jutro uda mi się na chwilę wejść to może nie udać mi się dojść do wszystkich no to dzisiaj:

Christmas time - 2PKT8-100 - normal.jpg