Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas pada śnieg ale przy temp oscylującej koło zera raczej tworzy mokrą breję, niż fajny śnieg. Na ulicach dramat, mój samochód rano żył własnym życiem i wykazywał chęć jechania w różnych, niechcianych kierunkach. Jak jutro będzie podobnie, to idę pieszo do pracy.

Musiałam się dzisiaj "emigrować" do miejscowości o 9 km ode mnie i to z sąsiadką (mającą nadal letnie opony, bo nie było komu wymienić!) i na szczęście drogi są czarne i "antypoślizgowe". Wzruszyło mnie to, bo miałam spore obawy jak to będzie ...

Nie znam się na rowerach, więc i możliwe, że nie ma zimówek do rowerów szosowych.

Marjucha, wygrałeś!

Z gnidami trochę poganiałam, ale najpierw to te same gnidy bardzo mocno pomagały mi w trzepaniu dywanu na śniegu. W końcu zrozumiałam, co próbują mi powiedzieć ... "to głupi pomysł"!

moje zrobily sie strasznymi mieszczuchami, nie chca wylazic, musze je wywabiac z domu podstepem, duzy jest madrzejszy i ciezko go podejsc, maly zawsze po ciacho przyleci ;)

jednak widze tez roznice wychodzenia na osiedlu w miescie a puszczaniu luzem w ogrodzie, psie opuszki od soli wygladaja okropnie mimo stosowania kremu ochronnego do lap, psiaki normalnie wylizuja sobie łapki wiec po kazdym spacerniaku jest mycie tychże. :rolleyes:

ciekawe czy jutro dadza sie zmotywowac na spacer po plazy i lesie:rolleyes:

Na szczęście nigdy nie musiałam psa po mieście prowadzać. W Opolu mieszkaliśmy tuż przy wale odrzanym, więc Sabę wyprowadzaliśmy na łąki. Czasem kogoś natchnęło na zabranie jej gdzieś w cywilizowane rejony i wtedy rzeczywiście skóra na łapach pękała.

A u nas solą drogę i żeby dojść do lasu trzeba po tej soli iść. Niestety, dziś było mycie psich łap po powrocie ze spaceru. A jeszcze ta moja potwora wygodna jest, chciałam, żeby szła po śniegu ale ona pchała się na ulicę, bo wygodniej, odśnieżone.