Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dokładnie, obrzeża. Może w końcu nasze gnidy przestaną tak często po nich przebiegać!

Dzięki za brawa Agduś, szczególnie te dla mojej skromnej osoby! Pędzel też zasłużył, przyzwoicie się zachował ... a poczta to wyjścia nie miała!

Oplewiłam dzisiaj całą rabatę pod modrzewiem i właśnie się zastanawiam, co za cholera mnie do tego podkusiła ...?

Myśmy zbierali przesmażony olej i teraz Andrzej w nim wymoczył kawałki desek i krawędziaki. Oddarniował pod krzakami, otoczył tym drewnem, posypał korą. Wiadomo, że to do końca świata nie przetrwa, najwyżej za parę lat trza będzie wymienić, ale na razie lepszego i tańszego pomysłu nie było. Zwłaszcza, że to drewno z odzysku.

Ewa, tak to mniej więcej będzie wyglądało. Drewno jest zaimpregnowane (w tartaku), teraz pomalowane dwukrotnie Sadolinem a przed położeniem pewnie jakąś folię jeszcze pod spód damy. Jak napisała Agdus: do końca świata to nie wytrzyma ale gdy jeszcze od wewnątrz zabezpieczy się folią tak, żeby ziemia nie miała bezpośrednio kontaktu z drewnem to jest szansa na kilka lat.

To nie ja mam ADHD tylko Szanowny. Założył sobie, że do nastepnego rejsu zrobi mnóstwo wiele a ja, kretynka, Go nie powstrzymałam ....

Cholerą jestem nazywana zazwyczaj, za diabła nie wiem, dlaczego?

Burza była! Pierwsza! I padało!

u nas niestety tez nie padalo, bylismy na dzialce ale tylko chwile, bo opadly nas kleszcze i teraz bez roslin jeszcze to tam niezla sahara jest ;)

w sumie z siebie sciagnelam 3 kleszczony maz tylez samo a bialasy opadniete byly jakby mrowy po nich lazily a to kleszcze:eek: takiej plagi jeszcze nie bylo, woze ze soba zgrzeblo dla bialasow zeby przed odjazdem wyczesac te gnidolce kleszczowate. na szczescie w bialej szacie sa dobrze widoczne. znacie jakis srodek ktorym ogrod mozna opryskac na kleszcze?

wglebie sie w te ulotki, musze kupic cos co nie zaszkodzi ani mnie, ani mezowi ani bialaskom no i roslinom. ale cos kupic bede musiala, mamy obok jedno miejsc wyglada jak wylegarnia, stajesz i juz cie obłażą, jak w horrorze. na pewno oprysk zrobimy wokol ogrodzenia na co najmniej 4 metry

Zaczęłam dzisiaj malować płotek wokół warzywniaczka (nadal się dziwię, skąd mi się ta nazwa wzięła toż warzyw tam tyle, co kot napłakał) ... na biało. A co, juz od dawna myślałam o małym białym płotku .... mały to on nie jest ale biały będzie!