Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

ale liscie ma tylko peruczek brak?

Liście walą bujnie a peruki żadnej nie uświadczysz...:(

Mój płot to już nawet nie pyskował ... on się rzucał!!!

Miał tupet... ( a tak mnie się nasunęło w związku z włosami ;) ) :rotfl:

, u nas żreją wierzbę ino chrupie i co roku załatwiam je odmownie za pomocą mydła.

O i mam przy okazji sposób na marniejącą wierzbę :D

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wiem z czego się ów krzok wykluł, bom go w formie badylka zanabyła... rośnie ładnie, liście ma bujne i tylko łysy jest jak kolano... nawet jednego włoska ni ma :(

W 2015

per 2015.jpg

obecnie...

per 2016.jpg

Brazuniu, bardzo przepraszam, że się u Ciebie tak porządziłam, ale tu temat był poruszony...:yes:

Rzeknij choć słówko a posprzątam po sobie...;)

Nie wiem z czego się ów krzok wykluł, bom go w formie badylka zanabyła... rośnie ładnie, liście ma bujne i tylko łysy jest jak kolano... nawet jednego włoska ni ma :(

W 2015

On młody jeszcze. Mój po 3-4 latach zaczął kwitnąć a potem to szalał. I mam jednego z nasion- sam się zasiał i też kwitnie a pewnie ma ze 4 lata. Tak więc czasu potrzebuje.

Co do cięcia - ja swój cięłam o różnych porach i rósł dalej... dwa razy gęstszy i wyższy. ;) Teraz po obcięciu radykalnym i przesadzeniu już wypuszcza gałązki.. masę gałązek, z grubych pni. Ciekawe, jak będzie wyglądał za rok :D

Osia, głupolu :p

Zostaw go teraz, na wiosne zrób wkoło dołek, taką fosę niezbyt głęboką, jakieś 5 cm i wsyp mu dżówna w granulkach,nie żałuj, podlej porządnie i czekaj. Ja mam wszędzie kwaśną glebę, tak jak i Ty mieszkam w lesie, nie ma bata inaczej a jednak rośnie. Masz w tym miejscu więcej piachu czy dobrej ziemi? W tym miejscu, gdzie rośnie mój i kawałek dalej żółty ziemia jest stara, wymieszana z piachem ale raczej dość żyzna i te rosną świetnie. Drugi żółty był najpierw na fundamentach, tam więcej gliny i dużo ziemi próchniczej - zaczął marnieć, przeniosłam go w inna ziemię, bardziej piaszczystą i odbija.One nie lubia zbyt "gęstej" ziemi. Mój czerwony nie ma peruczek, bardziej można to nazwać wiechciami, taka odmiana. I chyba ze dwa lata właściwie nie kwitł - luzik, zostaw go.

Mydło ogrodnicze zamówiłam, akurat nie mieli więc poczekam i dam im popalić. Dzięki!

albo nic nie sypać i czekać. W sumie najłatwiej ;)

Ale upał. Myślałam, ze dziś nie dojadę do pracy. Ale dojechałam a tam klima... cuuudo. Nastawiłam sobie na 22 st i miałam ochotę tam zostać.. przynajmniej dopóki ten upał się nie skończy. Rezydent przychodni :lol2: Ale w sumie dla tych kilku dni upalnych w roku nie opłaci się klimy w domu robić.

ee tam. Większość to dni ciepłe. Takie lubię. Upał to się trafia czasami.

Może i bym tą klimę rozważyła na etapie budowy ale teraz to mi się nie chce kombinować. Za to dobrze, że w pracy mam bo myśleć w upale się nie da.

dlatego tez rozwazylam, rurki te w srodku juz pod tynkiem, zewnetrzne elewacja zakryje :wiggle:a klimy zapakowane w kartonach poczekaja do zalozenia po tapetach. u nas sie przyda , salon poludniowo-zachodni i duze przeszklenia. no i klima ze sredniej polki ale nie marketowa :) ma jeden bajer moge ja sobie wlaczac z komorki wiec chate schlodzic moge zdalnie, na telefonie wyswietla sie temperatura w pomieszczeniu.

A ja odwrotnie inteligentna postanowilam zrobic roladki z szynka parmenska i serem owijane w plastry boczusia. najpierw podsmazone zeby boczus zrobil sie chrupki a teraz w piekarniku zapiekaja sie w sosie smietanowo serowym ze szczypiorkiem. Piekarnik na 180 st. Normalnie wariatka. Do tego mam jednak kluski slaskie lekko podsmazone w poboczkowym tluszczyku i buraczki mojej mamy. Ale sobota jest dniem na rozpuste.