braza 12.07.2016 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Z obroży elektronicznej, TARciu. Trzeba było w końcu zastosować takie metody bo Tyrion przechodził juz sam siebie a Tarya szła w jego ślady. Istniało prawdopodobieństwo, że prześcignie mistrza. Tyriona potraktowałam 2 razy i załapał, wręcz chorobliwie nie znosi tej obroży i sygnału, Taryi musiałam zastosować 4 razy - na początku, z powodu jej postury i wieku, ustawiłam za małą, jak sie okazało moc. Ot i taka tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.07.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 aaaa to nie tylko kopie ale i dzwiek wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.07.2016 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Idea jest taka, że po kilku kopnięciach prądem, poprzedzonych ostrzegawczym dźwiękiem, pies zacznie się dyscyplinować już na sam dźwięk i nie trza będzie go kopać. Kolejny pożądany etap to dyscyplina bez dźwięku, ale to już nie każdy pies załapuje. Sucz sąsiadki taka sprytna jest, że słucha tylko wtedy, kiedy ma tę obrożę, bez niej zapomina o dyscyplinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 13.07.2016 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Gruby dyscyplinuje się już tylko głosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.07.2016 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Sucz sąsiadki taka sprytna jest, że słucha tylko wtedy, kiedy ma tę obrożę, bez niej zapomina o dyscyplinie. obawiam sie, ze u mnie bedzie identycznie, biale sa male ale cholernie cwane. chociaz pewnie chec obrozowania mi przejdzie kiedy sie wyprowadzimy na wies, bialasy sa teraz po prostu nie wybiegane, zamkniete w mieszkanku. staramy sie z nimi na spacery czesto wychodzic, na weekendy dlugie wycieczki ale niestety to nie to samo co wolny wybieg jak w ogrodzie. caly czas na smyczy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.07.2016 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Tyrion się zdyscyplinował (chyba), reaguje na polecenie mając na sobie tylko zwykłą obrożę. Tarya reaguje na dźwięk. Nie wiem, czy będzie tak pięknie przy spotkaniu z jakimś zwierzakiem - mam nadzieję. Tyrion namiętnie łapał bzyczące stworzenia, nie reagował na nic, w końcu oberwał w odpowiednim momencie - czekałam na chwilę z palcem na przycisku, żeby nie przedobrzyć i sie udało. W tej chwili nawet jeśli ma ochotę chwycić coś bzyczące wystarczy zwykłe "fe". Jest więc nadzieja. Popadało, jutro nie będe musiała podlewać. Ciekawa jestem jak córcia przeżyłą, bo razem z własnym "M" wybyła do Brazki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 13.07.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Cieszę się, że pomogła ta obroża i u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.07.2016 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Nie chcę zapeszać .... Leje! Od rana! Nie muszę podlewać ale gnidy się nudzą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 14.07.2016 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 A Gruś się nie nudzi... leżymy sobie na kanapce razem i bardzo nam dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.07.2016 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Teraz to i one śpią ... Ja czytałam Chmielewską, Tyrion pod sofą a Tarya na grzbiecie pod ścianką w kuchni zapierając się tylnymi łapami ... Widok cacy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 14.07.2016 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 A gdzie stosowna foteczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.07.2016 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Tych foteczek śpiących gnid to już trochę było, ale faktycznie, Tarya śpi dość widowiskowo .... ale juz kiedyś wrzucałam. Ratujcie! Chcę kupić tę bramę wraz przyległościami, oczywiście i zdurniałam, jakie zamknięcie do niej nabyć. Są np. klamki dedykowane do produktów tej firmy (Polbram) np.: taka ale zamknięć bram nie widzę. Są dwa rodzaje zamknięć do bram innego producenta, do tego urodą nie powalają. Ta brama (jak widać) ma na prawym skrzydle dwa zaczepy. Za cholerę nie mogę sobie wyobrazić, jakie zamknięcia do tej bramy zastosować.Pomóżcie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 14.07.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Bo une ze zasady chyba wew automacie chodzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.07.2016 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 właśnie chciałam napisac- kup automat. My mamy taki z marketu a chodzi 9 lat bez problemów. A jaka to wygoda!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.07.2016 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Czy ja nie muszę do tego automatu mieć podciągniętej linii elektrycznej? Bo jeśli tak, to kicha, nie stać mnie na dodatkowy wydatek za ciągnięcie kabla do bramy. Kurna, na jakiej zasadzie działają te automaty?One mogą pracować z automatami ale nie muszą. Zawsze mogę dokupić siłowniki a teraz muszę ostrożnie szmalem dysponować. I nadal nic nie wiem o zamknięciu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 14.07.2016 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Czy ja nie muszę do tego automatu mieć podciągniętej linii elektrycznej? . Moosisz... niestety... ale znając Ciebie to dasz radę inaczej to ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.07.2016 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Rowek - peszel - kabel... chyba tyle w temacie ciągnięcia prądu. W porównaniu z ceną siłowników to nie wyjdzie dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 15.07.2016 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 dokładnie Brazuniu do napędu prąd potrzebny, jak masz "chude" słupki bramowe wystarczy napęd taki klasyczny na teleskopach one są dosyć tanie, gorsze na grube słupki np z klinkieru bo wtedy z łamanym ramieniem potrzebne a to już znacznie droższa sprawa chude słupki taki grube słupki taki kwestia prądu to tak naprawdę kawałek chłopa do wykopania odpowiednio głębokiego rowka ( bardziej w głąb niż na szerokość, peszel albo rurka i kawałek kabla, no i dobrze by było taka niebieską folię zakopać nad kablem żeby nie przeciąć kabla przy ewentualnym kopaniu - takie rzeczy możecie spokojnie z Szanownym wydziergać samodzielne, elektryk potrzebny Ci będzie tylko do wpięcia kabla w rozdzielnię żeby prąd popłynął i do podłączenia prądu do napędu, myślę że koszt elektryka powinien się zamknąć maks w 300 zł a napęd rzecz wielce wygodna:) bez napędu to do tej bramy musiałabyś przyspawać co najmniej taki bolec do wkładania w dziurkę w ziemi żeby nie dała się przepchnąć poza linię płotu dawniej to był kawałek pręta wygięty w literkę L i wsunięty w dwa uchwyty;) ot coś takiego choćby;) http://img21.otofotki.pl/obrazki/sj825_SDC13101.JPG a zamykanie to przy takim układzie wypełnienia i ramy to chyba tylko łańcuch z kłódką bo jakoś nie widzę miejsca na choćby taki rygiel:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.07.2016 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Jak zawsze, macie rację. Psia krew ... muszę to jeszcze dokładnie przemysleć. No bo tak: kabel bedzie musiał być podłączony do głównego licznika, bo ja rozdzielni jako takiej to chyba nie mam .... Jak to ugryźć, skrzynia z licznikiem jest wbudowana w ściane domu na wysokości co najmniej 130-140 cm. Jak pociągnąć ten kabel, żeby nie szedł po ścianie? Cholera jasna, moja inteligencja wyłącza się przy technice ....:bash:I jeszcze ku.rwa ten wolny internet ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.07.2016 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Braza nie pitol, zewrzyj poslady i mysl, jak do głównego licznika???A domowe kable, bezpieczniki to gdzie masz? Nie masz żadnej szafki gdzies w korytarzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts